Проблем с централното и алармата на Фокус

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
mkeranov
потребител
потребител
Регистриран: 04 ное 2007, 17:40
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v Gasoline 74 kw.
model 1998-2004.
Дата на 1ва регистрация Октомври 2000
Status: Извън линия

Проблем с централното и алармата на Фокус

Мнение от mkeranov » 05 ное 2007, 21:50

Втора аларма смених защото не ми се заключват вратите от дистанционното на алармата.По-точно понякога се заключват (последно време не) :( Също така на шофьорската врата отвътре не ми работи централното.Дали има някаква връзка с това.. Колата си я заключвам с ключ от предната лява врата.Да не говорим че днес след като заключих ръчно и пуснах алармата,след няколко секунди колата се отключи сама.Добре че си направих КАСКО преди два дни :) ...........

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 05 ное 2007, 22:19

Развалена машинка на шофьорската врата? Тя командва останалите и вероятно алармата е вързана към нея. Временен вариант е да ти прехвърлят алармата към другата предна врата.
Изображение

Изображение

lan
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2007, 09:21
Модел на автомобила: Gandalf The Grey (focus 1.8TdDi)

Мнение от lan » 05 ное 2007, 23:38

Аз имах доста сходен проблем - от алармата ту се заключваше, ту не, от ключа винаги си става. Водих я, на човека който ми сложи алармата, бърника я, каза, че ключето давало постоянно сигнал за отключване, почисти я, и сега винаги си заключва. Явно това е слабо звено на фокусите.

mkeranov
потребител
потребител
Регистриран: 04 ное 2007, 17:40
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v Gasoline 74 kw.
model 1998-2004.
Дата на 1ва регистрация Октомври 2000

Мнение от mkeranov » 06 ное 2007, 13:18

10х за съвета.Само да питам че не разбрах-по принцип и на шофьорската врата отвътре централно заключва вс. врати или не? И още-някаква по-специална ли е машинката(да ходя ли у Мото Пфое :( ) или може някои от алармаджиите да ми сложи.

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 06 ное 2007, 18:49

mkeranov написа:10х за съвета.Само да питам че не разбрах-по принцип и на шофьорската врата отвътре централно заключва вс. врати или не? И още-някаква по-специална ли е машинката(да ходя ли у Мото Пфое :( ) или може някои от алармаджиите да ми сложи.
Двете предни врати командват централното на всички, и отвън (с ключа), и отвътре (с бутона). Машинката може и да е развалена, може и да е за почистване, както пише колегата. Със сигурност е по-специална, ама и цената и ще е такава - нещо към 380 лв ми се върти по спомен от предишния Фокусник. И той правеше тия номера със самоотключването, но замина преди да го оправя.
Съвет - по-добре първо я свали и разглоби, виж дали не може да се поправи, ако не - тогава търси нова.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Sim3
потребител
потребител
Регистриран: 16 юни 2007, 22:06
Модел на автомобила: Ford Focus 1,8 TDdi '99
Контакти:

Мнение от Sim3 » 15 дек 2007, 13:42

При мен по същия начин при включване на алармата не винаги работеше централното заключване на вратите. След дълги опити при човека, който ми постави алармата се достигна до извода, че от дясната страна на предната врата се подава грешна информация и това бърка алармата. Дясната врата бе изведена от веригата и сега алармата си действа нормално, т.е. винаги се заключва.
Като особенност ми остана, че от шофьорската врата мога да заключвам всичките ръчно, а от дясно само дясната.

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”