Парно на Мондео 93 - духа само студено
- clermont
- потребител
- Регистриран: 04 юли 2007, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i, 136 k.c.
- Status: Извън линия
Парно на Мондео 93 - духа само студено
Като взех Мондеото перката на парното не въртеше изобщо - изгоряло моторче. Смених го, сега върти, но и при положението в червената зона пак излиза само студен въздух. Някой може ли да ми каже къде може да е проблема? Благодаря предварително за отговорите)
-
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2007, 11:41
- Модел на автомобила: FORD-Scorpio 2.0 16v 95g.
-
- потребител
- Регистриран: 07 сеп 2006, 22:25
- Модел на автомобила: FORD mondeo 1.8 tdi 95 год.
ре
колега и при мен е същото , термостат смених без да има полза пак си е така духа си студеничко и тва е
четох че било на вакуум ли как е чува се нещо отваря затваря като дам на топло но ......... ефекта е нулев едва едва духа топличко , май май отива към запушен радиатор на парното
хайде някой да даде некав полезен съвет как можем да си спестим разглобяване на таблото
четох че било на вакуум ли как е чува се нещо отваря затваря като дам на топло но ......... ефекта е нулев едва едва духа топличко , май май отива към запушен радиатор на парното

- msotiroff
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
Ford Mondeo 1,8 TD - Местоположение: Пазарджик
Re: ре
За съжаление никак. Миналата седмица разкостих на един приятел мондеото. Цялата средна конзола се сваля за смяна на радиаторчето...maikalllll написа:...хайде някой да даде некав полезен съвет как можем да си спестим разглобяване на таблото

Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб,
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
Re: ре
така е и на сиератаmsotiroff написа:За съжаление никак. Миналата седмица разкостих на един приятел мондеото. Цялата средна конзола се сваля за смяна на радиаторчето...maikalllll написа:...хайде някой да даде некав полезен съвет как можем да си спестим разглобяване на таблото

-
- потребител
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 0%EA%F3%EC" onclick="window.open(this.href);return false;
Обърни внимание на "Ел. клапан 2"
Успех
!
Успех

Небойте се роби Спартак е с вас!
-
- потребител
Благодаря колега ще се поразровия !aaleks написа:http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 0%EA%F3%EC
Успех!
КАРАЙ ФОРД , ДА СИ ГОРД !!!
-
- потребител
- Регистриран: 07 сеп 2006, 22:25
- Модел на автомобила: FORD mondeo 1.8 tdi 95 год.
re
колеги клапан нонер 2 от снимката се достига без да се сваля цялото табло ......... вчера го извадих но проблема ми не беше в него .........., за да се свали по лесно се раглобява жабката говоря за мондео , има едни пластмаси държат се с по 2 видии лесно става навираш се под таблото и въпросната дядя се вижда в нея влиза една букса която се вади лесно просто се откача но ............. колега това нещо управлява не къде да ти духа а колко да е силата на топлото и студеното ...... опитай разкачи тази букса и завърти врътката за топлото и студеното ......... ще се убедиш сам !!!! моя проблем е решен
оказа се запушен радиатор на парното ......... процедурата е лесна и има ефект определено , преди нея като надувах с уста едва успяваше да мине въздуха
а след нея ..............
))
за тези които се интересуват ето я и нея надявам се да бъда полезен на някои
уточнявам говоря за мондео 1,8 тди да не стават неоразумения !!!
сваля се интеркулера лесно е развива се скобата на маркуча които влиза в турбото и до нея има два болта отдугата страна има още два виждат се и лесно се развиват ,издърпва се кулера нагоре и ..........
се виждат идеално маркучите на парното на изключителни удобно и лесно за работа място са има две снадки за всеки маркуч откачат се и се започва
аз лично първо издухах системата да няма нищо вътре после налях разтвор на калиева основа около 500 мл , ( първия път събра 150 мл ,смятай за кво зарастване иде реч ) оставя се да престой 20 минути някъде и с маркуча от чешмата излизат много гадости , и така 2-3 пъти къкрая всичко по обратния ред и ефекта поне пи мен е на лице не знам обаче докога дано поне да изкарам зимата
ако ли не здраве
)
дано на някой да му спестя моите ядове !!!!!

за тези които се интересуват ето я и нея надявам се да бъда полезен на някои
уточнявам говоря за мондео 1,8 тди да не стават неоразумения !!!
сваля се интеркулера лесно е развива се скобата на маркуча които влиза в турбото и до нея има два болта отдугата страна има още два виждат се и лесно се развиват ,издърпва се кулера нагоре и ..........
се виждат идеално маркучите на парното на изключителни удобно и лесно за работа място са има две снадки за всеки маркуч откачат се и се започва
аз лично първо издухах системата да няма нищо вътре после налях разтвор на калиева основа около 500 мл , ( първия път събра 150 мл ,смятай за кво зарастване иде реч ) оставя се да престой 20 минути някъде и с маркуча от чешмата излизат много гадости , и така 2-3 пъти къкрая всичко по обратния ред и ефекта поне пи мен е на лице не знам обаче докога дано поне да изкарам зимата

дано на някой да му спестя моите ядове !!!!!
-
- потребител
- Регистриран: 17 ное 2007, 21:16
- Модел на автомобила: мондео 2000 джия
Моето мондео има проблем също с посоките на обдухване. В началото започна само да сменя позициите по време на движение, да ги изрежда една след друга. Помислих, че това е някаква екстра, но след време започна да духа само към предното стъкло, без да иска да се превключи на другите положения. Как може да се отстрани този досаден проблем . Помогнете.
- _Elf_
- потребител
- Регистриран: 23 юли 2007, 10:02
- Модел на автомобила: Мондео'96 MK1 1.8
- Контакти:
Здравей!
И аз имам подобен проблем: не пуска топлото към предното стъкло и се кара много забавно тези дни...
Тази тема ми беше полезна: http://clubford.org/forum//viewtopic.php?t=14333 ...
Поздрави!
И аз имам подобен проблем: не пуска топлото към предното стъкло и се кара много забавно тези дни...

Тази тема ми беше полезна: http://clubford.org/forum//viewtopic.php?t=14333 ...
Поздрави!