Чистачките на Фокус се прекацаха
-
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2007, 09:21
- Модел на автомобила: Gandalf The Grey (focus 1.8TdDi)
- Status: Извън линия
Чистачките на Фокус се прекацаха
Оня ден като натрупа сняг бързах, и не почистих добре снега отдолу м/у капака и стъклото. Карах така малко, и чистачките не стигаха най до-горе, отвреме на време се оплитаха една в друга. После ги вдигнах да дочистя снега, и после като ги върнах на стъклото нещо не пасват добре, слизат на стъклото на различна височина. Като ги включа и пак не стигаха до края и се оплитаха. На другия ден, вече с напълно махнат сняг със сигурност и въобще не тръгват, мръдват съвсем леко, и сякаш потъват леко надолу. Някаква идея от какво може да е, и къде да отида да ги видят (без МФ, че си мисля, че може и да е малък проблема, и да се размина с под 3-цифрена сума) ?
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
чистачката е превъртяла в оста,защото е била замръзнала,а оста се върти под действието на ел. мотора.Чистачките са на шлици в оста.Сега тези шлици са размазани и ако нее изгорял ел.мотора оста се върти свободно в отвора на чистачката.Развий гайките извади чистачките от оста и ако работата е много зян опитай с много фина диамантена пила да направиш канали,след това си постави чистачката като я чукнеш леко(не с 5кг.чук разбира се) за да се набие един вид в оста.Тя е конусна и ще захване поне малко.Тъкмо ще си нагласиш правилно чистачките на стъклото да не се разминават и да ти сотават на средата.
Можеш да направиш един експеримент като свалиш чистачките да пуснеш мотора за чистачките да видиш дали се въртят осите.Ако не се въртят работата е зле.
Можеш да направиш един експеримент като свалиш чистачките да пуснеш мотора за чистачките да видиш дали се въртят осите.Ако не се въртят работата е зле.
- iv4oto76
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2007, 00:46
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16V SW 100 hp
За Фокуса не знам нищо че карам такъв но имах същия проблем с старата ми кола Голф 3 и проблема е там където влизат раменете на чистачките в механизма които ги завърта там има конус с шлици които се затяга от гайка. Трябва да развиеш да включиш чистачките да се нормализират в начално долно положение и затягаш хубаво и дано не си изронил всичките зъби на шлиците – успех. 

- jojo
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
- Модел на автомобила: sierra
добре дошъл и ти с този проблем за чистачките и раменете им,колегите мисля че са ти дали съветите за ремонт,ако не ги оправиш по трудния начин (стандартния),ще ти кажа една щуротия която ще ти се стори крайно нерационална,но всъщтност работи ,затова ако искаш казвай
винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари