Форд галакси проблем

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
ivoo13
потребител
потребител
Регистриран: 19 мар 2008, 15:13
Модел на автомобила: Форд Галакси
Status: Извън линия

Форд галакси проблем

Мнение от ivoo13 » 22 мар 2008, 19:04

Здравейте , купих си едно галакси 2.0 DOCH 115кс. на старо с дребни забележки ваншно и с надеждата да ги оправям леко-полеко.Още преди да съм почнал с ваншните забележки се появи едно свирене на каналния ремък обслужващ: водна помпа, хидравлика,климатик и динамо.След смяната му свиренето продалжи , когато ремъка беше свален въртях всички колела като нито едно нямаше странен шум или затруднено въртене.Искам просто да попитам за съвет ако някой се е збласквал със същия проблем или да ми препоръча надежден сервиз ,защото вече незнам какво да правя.Дали да почна да сменям всичко едно по едно и незнам каде ще е края или да отида в MOTO PHOE където ще чакам една седмица за да вляза и кой знае колко безмислени работи ще измилслят за сменяне да не говорим за цифрата.Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Re: Форд галакси проблем

Мнение от mrdds » 22 мар 2008, 19:19

Ако си сменил ролките с ремъците (ако на пистовия ти ремък има ролка) тогава проблема остава във водната помпа,хидравликата или генератора.Изключвам климатика,защото той нее зацепен,а се върти една шайба просто.
Водната помпа и генератора могат да се проверят само като се свалят и на външен електромотор с друг ремък се завъртят на високи обороти.На никси обороти няма как да чуеш шум.
Хидравликата може да се чуе като въртиш волата и шума се променя.

Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI

Мнение от Атанас » 22 мар 2008, 21:57

То много не е отговор, но до колкото знам на по-старите Галакси монтират двигатели от VW. В тоя смисъл, мисля, че колегите фолксвагенисти могат да са по-полезни.
Успех и ще чакаме да споделиш как си решил проблема.

п.п. Попадал съм на гадни ремъци... Не казвам, че си си купил кофти ремък, но знае ли човек...

ivoo13
потребител
потребител

Мнение от ivoo13 » 23 мар 2008, 00:33

Благодаря ви за отговорите.По принцип има две паразитни ролки взел съм ги утре ще ги сменя, но свиренето е от ремъка 100% нещо го товари или незнам , но като капна много малко вода и спира да свири.Все пак ако не се оправи със смяната на ролките знам откъде да започна.Ако се сетите още нещо пишете.

ivoo13
потребител
потребител

Мнение от ivoo13 » 23 мар 2008, 21:03

Никакъв ефект смених ролките и пак сащата работа.Свири без да спира колкото повече газ давам толкова повече свири.Забелязах, че едната ролка боята там дето върти ремъка е изтрита само в единия край.Утре пак ще се мъча.

Потребителски аватар
schrack
потребител
потребител
Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16

Мнение от schrack » 24 мар 2008, 08:44

Пробвай да си смениш пистовият ремък защото ако нямаш предпазна кора отдоло най вероятно влиза вода и на ниски обороти той просто скърца, аз моята не съм я сложил и ремъка ми е от фалшивите и така става

ivoo13
потребител
потребител

Мнение от ivoo13 » 24 мар 2008, 11:51

Взел съм друг ремък да не би причината да е в стария, който всъшност взех преди два дни, но може и да е некачествен.Също така ми прави впечатление , че каналите на шайбата от коленовия вал са най-лъскави. Затова мисля , че там става превъртането и свиренето на ремъка.От тук според мен има няколко варианта: някое от нещата , който върти ремъка да затруднява движението му и от там да приплазва,да му се дава грешно направление от някоя шайда или просто съм кърак.

Peet
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98

Мнение от Peet » 26 мар 2008, 17:17

При Галакси всички бензинови мотори са на Форд, дизеловите са на Фолксваген. Специално този мотор е разработка на Форд от 1989г.и мисля,че е слаган на някои модели Сиера, Скорпио, Мондео. Ако ремъка боксува може да се дължи на не добро обтягане, също и ако акумулатора не е добре зареден, динамото се натоварва повече, за да зарежда, поради което ремъка боксува-това свирене е доста силно и характерно. Ако се чува по-скоро виене, най-често причината е в хидравличната помпа на рейката. Трябва да се провери хидравличното масло.Ако е добро мисля,че това виене не е голям проблем.

Потребителски аватар
schrack
потребител
потребител

Мнение от schrack » 27 мар 2008, 18:58

ivoo13 написа:Взел съм друг ремък да не би причината да е в стария, който всъшност взех преди два дни, но може и да е некачествен.Също така ми прави впечатление , че каналите на шайбата от коленовия вал са най-лъскави. Затова мисля , че там става превъртането и свиренето на ремъка.От тук според мен има няколко варианта: някое от нещата , който върти ремъка да затруднява движението му и от там да приплазва,да му се дава грешно направление от някоя шайда или просто съм кърак.
Виж оптяжната ролка тя е със едно 14 ключе дали има още сила защото ако няма може да е от там щом като си сменил ренъка нестава

ivoo13
потребител
потребител

Мнение от ivoo13 » 31 мар 2008, 14:38

Закарах колата и в МОТО-ПФОЕ там ми казаха, че шайбата на компресора на климатика имала изместване с два милименра на вън и от там било свиренето.Компресора така или иначе неработеше смених го с друг климатика ми сега работи, но свиренето остава.Тъй като нямаше за какво да се хванат видяха, че климатика неработи и казаха, че е от него и предложиха смяна на шайбата която вървяла комплект с някакви пластинки на цена 550лв и при разглобяването може да се окаже, че и компресорът неработи ако е така и той трябва да се смени.Шарлатани ако питате мен и в край на сметка за този безмислен ремонт, който ми препоръчаха трябваше да дам една торба пари и пак нищо.Отидох в сервис за климатици на бул.Европа където хората излязоха точни.Казаха, че едва ли проблема идва от там, но все пак предложиха много добра оферта за смяна на компресора , на която неможах да устоя и го смених.

ivoo13
потребител
потребител

Мнение от ivoo13 » 31 мар 2008, 14:43

С течение на времето свиренето поизчезна има го не всеки пат и повече на ниски обороти, но вече получавам тикове само като го чуя.Нещото което ми направи впечатление когато сменявах компресора е че ремъка неляга напълно на оптяжната ролка има леко изместване в страни.Незман може и така да си е по принцип някой ако има наблюдения да пише.

Потребителски аватар
schrack
потребител
потребител

Мнение от schrack » 01 апр 2008, 10:25

Малко невероятно ми звучи този филм защото когато не е пуснат климатика той самият не се върти а само шайбата която лагерува на самият ротор и няма никакво натоварване освен ако не е заминал лагера и затова да се смени цял климатик.. :roll:

Аз имам въпрос на каква цана е климатика и дали е нов или е рециклиран

ivoo13
потребител
потребител

Мнение от ivoo13 » 02 апр 2008, 12:14

Климатика неработеше преди това , но лагера беше здрав. От мото-пфое казаха, че имало изместване на шайбата както и да е сваршен факт.Компресора го взех втора употреба от сервиза за климатици за 250лв, а нов беше 780лв като смяната и пълненето с фреон масло около 100лв и по желание нов лагер на шайбата за 40лв.

ivoo13
потребител
потребител

Мнение от ivoo13 » 02 апр 2008, 12:18

Казаха, че рециклирания вариант излизал същото като втора употреба, но общо взето отвори ли се един път никога небило като преди, а и в двата случая гаранция няма.Новия има гаранция, но не във всеки сервис на едно място ми казаха 12м гаранция за нов на друго никаква , а парите са горе долу едни.

ivoo13
потребител
потребител

Мнение от ivoo13 » 02 апр 2008, 12:44

Ето това ме изместване ме притеснява на оптяжната ролка>линк: http://i.data.bg/08/04/02/884956_orig.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

ivoo13
потребител
потребител

Мнение от ivoo13 » 02 апр 2008, 12:46

Така ли би трябвало ремъка да е изместен или от там ми идва проблема.Моля някой, който има наблюдения да пише нещо.

Потребителски аватар
schrack
потребител
потребител

Мнение от schrack » 02 апр 2008, 16:53

Да не е добре така той е излязъл 90-95% навън а преди това как е би ти видял ли си го

ivoo13
потребител
потребител

Мнение от ivoo13 » 02 апр 2008, 20:12

Не взех колата с тоя проблем.

Peet
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98

Мнение от Peet » 03 апр 2008, 01:09

Странна работа с тая ролка. Възможно ли е да е прибрана повече към блока? Проверил ли си някоя от шайбите дали има аксиален луфт. Изглежда,че някоя шайба има луфт по остта и излиза от равнината на останалите, вади ремъка навън и затова той не ляга с цялата си площ на ролката. Вероятно трие във вътрешните страни на някоя шайба/може би на коляновия вал/. Като гледам през какви извивки минава тоя ремък, а и не изглежда хлабав, струва ми се малко вероятно да буксува.

Потребителски аватар
schrack
потребител
потребител

Мнение от schrack » 03 апр 2008, 12:53

За буксуване той буксува когато залепя шайбата на климатика интересно е тогава дали ще падне или излезе повече защото товае опасно този ремък да не забравяме върти и хидравликата а тя е много твърда когато двигателя не равоти все едно че нямаш ремък..
Пробвай да го натовариш със климатика (да го пуснеш) и гледай дали има изместване когато залепя шайбата му и ако има значи нещо има луфт но каде ти сам ще трябва да го разбереш :wink:

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”