Форд галакси проблем
-
- потребител
- Регистриран: 19 мар 2008, 15:13
- Модел на автомобила: Форд Галакси
- Status: Извън линия
Re: Форд галакси проблем
Подложих една шайба на ролката , за да излезе по навън и ремъка да ляга изцяло на нея и се получи изчезна виенето вече втори ден карам без него.Интересното е че тази ролка е оптягащата и е комплект с механизъм.Като свалих въпросната ролка видях, че там не би трябвало да има шайба да излиза на вън просто аз я сложих пробно да видя от къде идва проблема.Интересното е как е отишла по навътре, което ще се опитам да разбера.Както казах тя е с механизъм за оптягане той представлява алуминиева сройка с прожина, която се хваща за блока, а ролката за нея.Незнам ако я сменя дали ще се оправи, но механизъма с ролката е 160лв най евтино въпроса е да ги дам или за сега да карам с шайба и да гадая за истинския проблем.
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Добре че си открил проблема! Тази ролка ти ли си я сменял? Да не би да не е точно същата, като оригинала? Възможно ли е да си я обърнал обратно? Иначе мисля,че щом си я извел напред с шайба и ремъка ляга добре не би следвало да има повече проблеми. Успех и безаварийно!
- schrack
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
- Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16
Щом като си решил проблема снимки няма да качам при мен има скърцане но е от ремъка и го пръскам със спрей за смазване за да спре това се получава ако нямаш кора отдолу
- dignatov
- потребител
- Регистриран: 16 авг 2005, 20:19
- Модел на автомобила: Форд Ескорт 1,6 16V Ghia Комби
Форд Галакси 2,3 16V Ghia Автоматик - Контакти:
Здравейте колеги, при мен има същия проблем, сменях няколко пъти ремъци (бош, моторкрафт) все тая, смених и водна помпа, смених и обтяжната ролка (над 300 лв оригинална), пак скарца, понякога изчезва за малко. сменях паразитни ролки все тая, взех да се отчайвам, последно се скапа климатика и сега трябва да му търся нова плочка с гумените тампони, мисля да сложа по къс ремък без да зацепвам климатика докато го оправя, нямам кора от долу и ще съм благодарен ако ми помогнете да намеря такава втора употреба иначе ще трябва нова да поръчвам. Надявам се някой ден да го оправя това скарцане че не се издържа. Ако може качете снимки каде да подложа шайбата която колегата е сложил. Ако някой може да помогне може да ми клипне на 0885838788 Митко. Благодаря ви предварително.
- schrack
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
- Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16
dignatov написа:Здравейте колеги, при мен има същия проблем, сменях няколко пъти ремъци (бош, моторкрафт) все тая, смених и водна помпа, смених и обтяжната ролка (над 300 лв оригинална), пак скарца, понякога изчезва за малко. сменях паразитни ролки все тая, взех да се отчайвам, последно се скапа климатика и сега трябва да му търся нова плочка с гумените тампони, мисля да сложа по къс ремък без да зацепвам климатика докато го оправя, нямам кора от долу и ще съм благодарен ако ми помогнете да намеря такава втора употреба иначе ще трябва нова да поръчвам. Надявам се някой ден да го оправя това скарцане че не се издържа. Ако може качете снимки каде да подложа шайбата която колегата е сложил. Ако някой може да помогне може да ми клипне на 0885838788 Митко. Благодаря ви предварително.
Той е сложил шайба защото ремъка е излязъл малко навън............. твоя ако не е така не прави това а прочети това
при мен има скърцане но е от ремъка и го пръскам със спрей за смазване за да спре това се получава ако нямаш кора отдолу
- dignatov
- потребител
- Регистриран: 16 авг 2005, 20:19
- Модел на автомобила: Форд Ескорт 1,6 16V Ghia Комби
Форд Галакси 2,3 16V Ghia Автоматик - Контакти:
Благодаря SCHRACK, вече махнах шайбата на климатика, магнита - котвата се е опекъл, сега сложих ремък за Галакси без климатик и скарцането изчезна, лагерът на шайбата на климатика е заминал за това ще търся електромнагнита със шайбата и ще се опитам да възтановя климатика че пък в жегите си е друго с двузонов климатроник. Ще пиша като оправя климатика дали се е появило скърцане. Ако някой му е останало здраво такова да се обади. Благодаря ви предварително.