Странен звук от зумера след заключване на вратите

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
M.Mavrov
потребител
потребител
Регистриран: 05 яну 2008, 23:20
Модел на автомобила: Mondeo 1,8 16v '93
Status: Извън линия

Странен звук от зумера след заключване на вратите

Мнение от M.Mavrov » 01 май 2008, 19:41

Здравейте колеги!
От около 4 месеца имам Мондео '93, 1.8 115к.с.. За краткото време откакто я ползвам бях забелязал, че когато заключа колата с ключа с така нареченото двойно заключване (или с други думи - първо завъртане в посока отключване и след това в посока заключване), след ясния звук от механизмите за заключване на вратите и багажника следваха четири писукания от зумер от към двигателния отсег и всичко изглежда нормално - вратите и багажника заключени. Днес като се прибирах, след като по навик направих същото, останах малко изненадан, когато след четирите писукания, след кратка пауза (4-5 секунди) зумера идаде идин продължителен (3-4 сек.) сигнал. Проверих вратите бяха си заключени. Понеже имах багаж в ръцете реших да се освободя от него, та се върнах при колата след 10-ина минути. След нормално отключване проверих да не съм забравил нещо включено из колата (макар че то няма какво), проверих стъклата дали са затворени до край, уредите по таблото и т.н. всичко нормално. Реших да я заключа от дясната врата. Пак същото - 4 писукания, пауза 4-5 сек., продължителен писък(сигнал). След неколкократни опита от лявата и дясната врата ситуацията е същата. Помислих си че този продължителен сигнал вероятно има някакво значение но не ми е известно. Вратите са заключени и всичко изглежда нормално което ме кара да се замислям дали сегашната ситуация е нормална а предишната (без продължителния писък) е била ненормална. Ключа който ми дадоха когато купих колата е съвсем обикновен (няма никакви копчета по него). Нямам монтирана аларма. В прозорчето до часовника имам червен светодиод, който след контакт светва и след като запаля или след около 5-6 сек. изгасва.
Ако някой има идея какво е значението на този продължителен писък или на неговото отсъствие моля да даде мнение. Дано причината да е някава банално проста, а моите съждения нищожни.

Потребителски аватар
NightRider
потребител
потребител
Регистриран: 01 сеп 2007, 16:31
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 '93г. Zetec, Ghia, Седан, ГИ Фобос
Контакти:

Re: Странен звук от зумера след заключване на вратите

Мнение от NightRider » 01 май 2008, 22:24

Това е нещо свързано с двойното заключване. При мен го няма продължителния сигнал. Ти си проверил дали вратите са заключени но провери ли дали са "двойно" заключени т.е. отварят ли се отвътре при активирано двойно заключване. Провери и багажника той също има машинка. Аз веднъж като си играх да отключвам и заключвам (пробвах стария ключ) и това нещо като се разпищя....... Някаде бях срещнал, че има кодове с грешки които се извеждат с това писукане, но не мога да го намеря пак.

M.Mavrov
потребител
потребител
Регистриран: 05 яну 2008, 23:20
Модел на автомобила: Mondeo 1,8 16v '93

Re: Странен звук от зумера след заключване на вратите

Мнение от M.Mavrov » 02 май 2008, 11:17

Благодаря за отзивчивостта NightRider
Днес сутринта ходих до колата и направих както ме посъветва. Отключих колата, отворих всички прозорци и заключих отново. Страното беше че този път продължителния писък го нямаше. Проверих всички врати дали могат да се отворят от вътре - нормално, не могат. Вдигнах стъклата и заключвах от ляво и дясно всичко е както преди - 4 писукания и толкоз. Предполагам че първия път като съм ги отворил за да сваля задните прозорци размърдах лостчетата за отваряне от вътре което е довело до оправяне на проблема. Като се замислих, вчера дъщеричката ми се вози отзад и е възможно да си е поиграла малко повече от нормалното с лостчета на вратите. Така или иначе все още нямам логично обяснение за себе си каква е причината за този звук и каква информация носи той.

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”