КЛИМАТИКА МИ СЕ Е****ВА
- DIKO31
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2005, 18:34
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8
- Status: Извън линия
КЛИМАТИКА МИ СЕ Е****ВА
ЗДР. имам "малък "проблем може ли някой да ми каже зашто като се помйча да си включа климатика тои не се включва имам някакъв борд комп. с една червена и една жйлта лампичка можели те да подават инф.на климатика и ако е така на колко грауса да го очаквам да се включи или е някаде другаде проблема. ВКЛЮЧВА СЕ ЗА ПО 1-2 сек ипак се изключва
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Здрасти и добре дошъл у клубъ!
Климатика на Мони не може да се включва когато температурата на вън е под 4 градуса/свети жълтата снежинка/,така че не се притеснявай/червената свети при температури по-ниски от 0 градуса/
Когато се повишат температурите над 4 градуса е хубаво поне веднъж месечно да го включваш за около половин час, така се гарантира по-дълъг живот на компресора.
Успех!

Климатика на Мони не може да се включва когато температурата на вън е под 4 градуса/свети жълтата снежинка/,така че не се притеснявай/червената свети при температури по-ниски от 0 градуса/

Когато се повишат температурите над 4 градуса е хубаво поне веднъж месечно да го включваш за около половин час, така се гарантира по-дълъг живот на компресора.
Успех!

- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
[quote="Brock
Има голяма разлика между климатик и климатроник
Климатика при ниски температури не включва, за климатроника незнам дали може да духа студено - за топлото е ясно.
[/quote]
Има - както казах - не съм запознат - знама че има разлика, но не и в детайли каква, но да ти кажа и той духа топло и студено

Климатика при ниски температури не включва, за климатроника незнам дали може да духа студено - за топлото е ясно.

Има - както казах - не съм запознат - знама че има разлика, но не и в детайли каква, но да ти кажа и той духа топло и студено

-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
Разликата между климатик и климатроник е че климатика духа само студено,а за топлото се ползва парното на колата,а климатроника му задаваш определена температура и той си я поддържа като сам преценява дали да пусне топло или студено.Също като стайният инверторен климатик.Това е най-общо и най-просто казано
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Разгледай това ТУК - има и картинки с принципа на работата на климатик и на климатроник.red написа:благодаря за разяснението
Мисля, че точно заради тебе

И въобще тази тема е пълно копие на посочената по-горе от мене

- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
Към DIKO31 кое точно не разбра ? И още нещо при минусова температура какво очакваш да се климатизира ?demiro написа: ... Климатика на Мони не може да се включва когато температурата на вън е под 4 градуса/свети жълтата снежинка/,така че не се притеснявай/червената свети при температури по-ниски от 0 градуса/ ...
Поздрави