степени на духане на мондео МК2
- FordSierra1.6L
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
- Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"
- Status: Извън линия
степени на духане на мондео МК2
Колата е мондео МК2 96 година
степените си работят и на климатика също...но проблема е ,че работи само за стъклото....за краката,за отпред за отпред и отгоре ги няма....жило ли е ? на какъв принцип е копчето за регулиране ?? да знам какво да гледам точно.....аз мисля ,че може и да е блокирало в кутията нещо и да не пуска на другаде да духа....дайте съвет 

-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Re: степени на духане на мондео МК2
Мисля, че беше с клапани (ел. или вакуумни).
- FordSierra1.6L
- потребител
и на мен ми подметнаха,че може да е вакуум но как точно може да се оправи и каде се намират тия вакуми ??
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
ами май се управляват с ел.магнитни вентили... ако си свалиш конзолата с врътката - ще видиш че всичко е на ток ...
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Заради такъв дефект мой познат преди години си продаде колата.Сваля се табло.В сервиза му обявиха цена за ремонта около 300-400 лева само за труд.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Проблема - http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 10&t=22815" onclick="window.open(this.href);return false; , най-вероятно някой маркуч се е откачил.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- FordSierra1.6L
- потребител
в неделя като съм почивка ще поразглобя да видя дали има такиви неща и да разгледам дали има нещо откачено или скъсано....мерси ако някой има друга идея да сподели 

- FordSierra1.6L
- потребител
колеги свалих всичко и има 2 вакуума..от копчето за степените отива към 2та вакума инсталация която отваря различните степени но и 2та вакуума да не работят ми е странно...възможно ли е да е от копчето проблема ????бушон има ли някаде ? други идеи ?
- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
До копчето със степените, както му казваш, "идва" ли вакуум (вадиш маркучето и като го запушиш с пръст ще усетиш)? Ако не се лъжа, по средният маркуч идваше вакуум от двигателя, а от крайните излиза (баффф, как го написахFordSierra1.6L написа:колеги свалих всичко и има 2 вакуума..от копчето за степените отива към 2та вакума инсталация която отваря различните степени но и 2та вакуума да не работят ми е странно...възможно ли е да е от копчето проблема ????бушон има ли някаде ? други идеи ?

- FordSierra1.6L
- потребител
a копче от МК1 на Мк2 става ли ?? смисъл еднакви ли са ?
- Атанас
- потребител
Различни са.FordSierra1.6L написа:a копче от МК1 на Мк2 става ли ?? смисъл еднакви ли са ?
Виж дали идва вакуум към копчето, да не се окаже, че проблемът е друг - в смисъл прекъснат маркуч. Като запушиш шлаухката с пръст вакуума се усеща.
- FordSierra1.6L
- потребител
трябва ли да е запалена колата ???а откаде идва вакуума точно от двигателя ? да видя да не би да е там някаде...Атанас написа:Различни са.FordSierra1.6L написа:a копче от МК1 на Мк2 става ли ?? смисъл еднакви ли са ?
Виж дали идва вакуум към копчето, да не се окаже, че проблемът е друг - в смисъл прекъснат маркуч. Като запушиш шлаухката с пръст вакуума се усеща.
- Атанас
- потребител
Не виждам колата дали е бензин или дизел. При бензиновите вакуума се взима от всмукателния колектор. При дизела има специална помпа, която създава необходимия вакуум за сервото за спирачките и в случая за парното. Задължително моторът трябва да работи, инъче няма вакуум.
На работа имах някакви схеми на маркучите и клапаните. Ако не забравя утре (четвъртък) ще ги потърся.
На работа имах някакви схеми на маркучите и клапаните. Ако не забравя утре (четвъртък) ще ги потърся.
- FordSierra1.6L
- потребител
бензин е ...зетек мотор...ми утре ще проверя дали стига до вакуумите...и също да не се е откачил някаде маркуч....мерсиАтанас написа:Не виждам колата дали е бензин или дизел. При бензиновите вакуума се взима от всмукателния колектор. При дизела има специална помпа, която създава необходимия вакуум за сервото за спирачките и в случая за парното. Задължително моторът трябва да работи, инъче няма вакуум.
- FordSierra1.6L
- потребител
вакуум има до копчето за степените....има маркучи за вакуум до копчето за степените на вентилатора...оттам ми изпуска...запуших ги и сега работят степените....за какво има вакуум към копчето за духане на вентилатора ??? мерси
- Атанас
- потребител
Ами от това копче решаваш дали да вкарва въздух отвън или да върти този, който е в купето. В това копче влизат 3 маркуча - единият от двигателя, а други два съответно за външен въздух и рециркулация. Точно това копче се беше повредило при мен и взимаше само външен въздух. Оста на превключвателя мести едни "гумени клапи" приличат на ленти, които с времето стават като дъвка. Поне при мен не подлежеше на ремонт. Копчето ми излезе към 120лв. От МК1 е различно.
Успех!
Успех!
- FordSierra1.6L
- потребител
е това значи не е фатално засега да си стои така...аз си мислех да не е нещо важно....Атанас написа:Ами от това копче решаваш дали да вкарва въздух отвън или да върти този, който е в купето. В това копче влизат 3 маркуча - единият от двигателя, а други два съответно за външен въздух и рециркулация. Точно това копче се беше повредило при мен и взимаше само външен въздух. Оста на превключвателя мести едни "гумени клапи" приличат на ленти, които с времето стават като дъвка. Поне при мен не подлежеше на ремонт. Копчето ми излезе към 120лв. От МК1 е различно.
Успех!

-
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2009, 07:54
- Модел на автомобила: ford mondeo
проблема нее в копето а при двигателя зад ваздушният филтър има джа малки филтъра в тях жлизат обшто 3 тънки маркуча на единият има троиник там се вкю4ва вапросният ваком и готово
- FordSierra1.6L
- потребител
колега оправих си го отдавна....проблема беше в това ,че от ключето за местата на духане отива вакуум и към степените 1-2-3-4 и оттам изпускаше...просто го запуших и проблема се оправи...смених копчето и пак изпуска...явно трябва да се сменят маркучите на вакуума ама засега не ми пречимондеомк2 написа:проблема нее в копето а при двигателя зад ваздушният филтър има джа малки филтъра в тях жлизат обшто 3 тънки маркуча на единият има троиник там се вкю4ва вапросният ваком и готово

- s003010
- потребител
- Регистриран: 29 юли 2010, 14:03
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 1,8 TD 1996
Това важи ли и за дизелови двигатели?мондеомк2 написа:проблема нее в копето а при двигателя зад ваздушният филтър има джа малки филтъра в тях жлизат обшто 3 тънки маркуча на единият има троиник там се вкю4ва вапросният ваком и готово
Аз не получавам вакуум на кохчетата... проследих маркучето - стига до един контейнер в краката на пътника до водача отпред (там влиза това маркуче и излиза една тръбичка дето отива на майната си... нямам достъп до там) Предполагам че тази трабичка отива към двигателя по нататък - къде да търся проблема? Гледах в двигателния отсек преди да прочета това което си писал но не се ориентирах много коя точно тръба излиза за този прословут вакуум