загря изведнъж
- nrainov
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2007, 18:13
- Модел на автомобила: Focus 2.0 16v Zetec-E
- Status: Извън линия
загря изведнъж
преди два дена ми се наложи да пътувам от нас до един приятел който живее на др край на града.По цариградско се случи нещо неочаквано-колата започна да придърпва-погледнах в таблото и какво да видя-загряла до червено.Не можах да повярвам същият ден карах поне 70км градско и то в задръствания и нищо а сега на правият път загря.Включих парното и едвам се дотътрих до тях-едва едва карах,а температурата се върна в нормалното.На връщане от тях,почти до нас колата отново загря и този път дори и парното не помогна-спирах на няколко пъти да се охлажда,да изчакам и задръстванията и т.н,но тя загряваше за 300-400мдо червената зона!!!!сега дори и парното не помагаше!А антифриза вреше като луд и при подаване на газ на място дори не се мърдаше в разширителният съд ,дори по едно време парното спря да работи.Според мен термостата е отказал,и е затворил явно но не съм напълно убеден.Някой има ли някакви идеи?Споменавам също и че през почивките по пътя като изтинеше леко и я запалех антифриза се свиваше и се връщаше в нормалното,но след 300м отново откачашеи пак същото.Колата не съм я държал постоянно запалена ,защото като влезе в червеното и ми светваше лампата на таблото за прегряване
-
- потребител
- Регистриран: 15 май 2008, 09:19
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 96г
Sedan 1.8i Zetec-E - Местоположение: Plovdiv
Re: загря изведнъж
По-вероятно да е водната помпа
Абе що гори толкова много тоя Ford бе?!? Щото много върви ли?
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Това е най опасното за зетека прегряването.Свали термостата и го сложи в канче на котлона и виж дали ще отвори, ако да проблема не е от него ако не отвори е заял и го смени.Виж за запушване по системата.После виж дали ще почне да гори масло и си провери компресията ако има отклонения от нормалното мотора е тръгнал за ремонт.Виж дали ти излизат мехурчета в антифриза в разширителния съд.
- nrainov
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2007, 18:13
- Модел на автомобила: Focus 2.0 16v Zetec-E
Оказа се термостат-ураа
.След смяната му вече е окей всичко