Въздушен филтър (купе) на Форд Фиеста - помощ?!
-
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2007, 15:03
- Модел на автомобила: fiesta 96g 1.25zetec
- Status: Извън линия
Въздушен филтър (купе) на Форд Фиеста - помощ?!
значи здравеите колеги, имам 1 питане става въпрос за филтъра на купето. да уточня фиестата е 93г а не моита от профила ще добавя примерна графика и питането към нея та дано някои е виждал такова чудо че аз останах кат гръмнат като го видях и чух патилата на колегата. смисъл поти стъкла и мн други такива гадории. предварително благодаря на отзовалите се които ще хвърлят по 1 око!
-
- потребител
Re: филтър фиеста помощ?
колеги извинявам се за неудобството но нещо немога да прикача снимката с подробното обяснение от приятелчето ще го направя след като модераторите ми обяснят проблема, извинявам се още веднъж.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
A фукция "вътрешна циркулация"?samsung_bg написа:Фиеста МК3 няма филтър на купето.
Ако има, или клапата е заяла на затворено, или пича не знае за тази екстра и кара на затворена клапа.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
И такава екстра няма.paci написа:A фукция "вътрешна циркулация"?samsung_bg написа:Фиеста МК3 няма филтър на купето.
Ако има, или клапата е заяла на затворено, или пича не знае за тази екстра и кара на затворена клапа.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Моята Фиеста 1,6 95г. имаше клапа за вътрешна циркулация. Климатика и беше допълнително слаган в Италия (по VIN излизаше без климатик)HACKO написа:И такава екстра няма.paci написа:A фукция "вътрешна циркулация"?samsung_bg написа:Фиеста МК3 няма филтър на купето.
-
- потребител
Re: Въздушен филтър (купе) на Форд Фиеста - помощ?!
хора ще попитам как да сложа графиката примерна за да обясня за какво иде реч, размера и е 45 кб някъде и не иска да я прикачи от какво 

- samsung_bg
- потребител
Каква е тая графикаveselinp написа:хора ще попитам как да сложа графиката примерна за да обясня за какво иде реч, размера и е 45 кб някъде и не иска да я прикачи от какво

JPEG формат ли е ?
Ако искаш прати ми я на мейла.

-
- потребител
jpeg е формата да
- samsung_bg
- потребител
Колега, това е снимката, която ми прати. Сега обясни за какво точно става въпрос.

-
- потребител
ами тои казва че това което е написал вижда въпроса е има ли филтър тая кола 92год е последно модела ghia e? ако има филтър там ли трябва да е а ако няма това какво е там, ние стигаме до извода че ако няма филтъре това идва да е клапа или нещо подобно? която ако е изобщо клапа е затворена принудително с въпросната описана видия която тои забелязва и описва? мерси за мненията предварително и за помоща при качването на графиката >:D<:
- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
Виждам че темата е доста стара но искам да споделя пресен случай ,може на някой да му е полезно.Вчера правихме един климатик на МК3 1.3 мотор,след зареждане и друга профилактика се оказа че климата не духа достатъчно студено.След преглед по питата на климата за студеното се оказа че не смуче от нея въздух а от вън топло и резултат от климатика е нулев.Както колегата е показал на чертежа в началото има решетка (филтър купе МК3 няма) след това има клапа която при пускане на климатика затваря притока на въздух от вън и върти в купето като преминава през питата на климата.Самото затваряне на тази клапа се извършва от моторче което чрез ос със зъбно колело ,което се върти по една шина и движи самата клапа затворено/отворено.При нас проблема беше ,че моторчето беше превъртяло в шлиците на тази ос и съответно не отваря и затваря клапата.Но интересното беше ,че всеки път като се даде на контакт и се чува как моторчето върти и след известно време спира.Всичко беше разглобено и се оказва ,че моторчето се мъчи да върти всеки път в една и съща посока след подаване на контакт тоест клапата е затворена но то пак се мъчи да я затвори и това всеки път .И при нас решението беше клапата да е затворена на вътрешна циркулация за да работи климатика.Така и не ни стана ясно защо моторчето се държеше така ,това е причината и да превърти в оста.
-
- потребител
- Регистриран: 23 май 2010, 13:11
- Модел на автомобила: fiesta
Здравейте, имам следния проблем форд фиеста МК3 1995г. 1.3ми ходих да ми напълнят климатика и уж трябжа да духа студено но нищо подобно имам чувството че просто сам пуснал вентилатора да духа и маи влиза въздух от вън а не смуче от климатика да охлажда иначе работи климатика даже чудесно трабите са студени и изпаритела под жабката е студен но не духа студено какво може да е ?
- baro
- потребител
Здравей нали прочете поста ми ,за да разбереш дали е същия проблема с тази клапа сложи една найлонова торбичка на решетката на кутията на парното отвън.Ако я засмуче на пуснат климатик и вентилатор значи клапата или управлението и не работят.Даже с торбичката трябва да усетиш разликата защото ти затваря топлия въздух от вън.А за ремонт на тази клапа не мога да ти помогна ,освен да се измисли нещо ръчно да се отваря и затваря.tenchev написа:Здравейте, имам следния проблем форд фиеста МК3 1995г. 1.3ми ходих да ми напълнят климатика и уж трябжа да духа студено но нищо подобно имам чувството че просто сам пуснал вентилатора да духа и маи влиза въздух от вън а не смуче от климатика да охлажда иначе работи климатика даже чудесно трабите са студени и изпаритела под жабката е студен но не духа студено какво може да е ?
-
- потребител
- Регистриран: 23 май 2010, 13:11
- Модел на автомобила: fiesta
Ясно всичко е от този клапан на електро моторче ли е като се влючи киматика и тои автоматично затваря и работи само на вътрешна циркулация така ли е?
И каде точно се намира и как се стига до него ако някой знае да споделя.
Благодаря!
И каде точно се намира и как се стига до него ако някой знае да споделя.
Благодаря!
- baro
- потребител
Намира се отпред в черната кутия на вентилатора. Горната част на щита на мотора се маха и така се вади кутията ,вътре в нея е управлението на клапата. Но не съм напълно сигурен вадеше ли се всичко или като се махне тенекията имаше достъп.