Високи обороти - Фиеста `94 1.3 бензин?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
- Status: Извън линия
Re: Проблем с оборотите

Може би трябва да си закачиш скоростния датчик и тогава да ресетнеш, защото при подаване на контакт ЦПУто проверява датчиците и като индикира повреден (изключен), го замества със еталон. Бях сигурен че е от маркучите, защото на няколко пъти ми е правил същото нещо и винаги се е оказвал вакума към клапата за въздуха.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Абе аз на тия газови хич не им вярвам, цък на бензин, цък на газ, не се знае доколко спира едното или другото гориво, никога няма да сложа газ. Закачи си пак датчика за скорост, спри газта от вентила на бутилката, разкачи пак акумулатора за ресет на ЕКУ-то, мини на бензин и пробвай.
-
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2009, 16:51
- Модел на автомобила: FORD Fiesta
Днес закачих датчика спрях газта ,откачих клемите допрях ги няколко пъти и пробвах .За сега се оправи ,пуснах и газта и така пробвах и на двете няма проблеми.Оставих я да почине и утре ще пробвам пак .Дано да се оправила.
-
- потребител
Не можах да пиша какво стана на др.ден ,защото отидох на море.Днес се върнах и реших да пиша.Радостта ми трае много кратко на др.ден отново всичко си еше по старият начин,оборотите пак ги държи и това е.Някой с др.идея от какво може да е това нещо.Просто ще карам с изключен датчик и това е.Малко е изнервящо че седят оборотите 10-15сек ,но поне падат.
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
На мен подобни номера със високи обороти ми е правило моето Мондео, но основно винаги е била една причината - смуче въздух който не минава през дебитомера , дали заради някой откачен вакуум или поради това че кихалките са калпави и не затварят плътно - когато оправих тези неща - оборотите заспиват както трябва да си бъдат.
-
- потребител
Не знам на кое викаш кихалки ,но мисля че проблема е по електрониката.Не може един път да се оправи ,а после като истине да прави същото нещо.Днес на загрял двигател закачих датчика и беше добре .Не знам вече какво става.Ланда сондата може ли да е.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Дано да не съм пропуснал, но май никъде не прочетох в постовете ти да си правил нещо по потенциометъра на дроселовата клапа(TPS-а). При мен това задържане на високи обороти беше от него.losiat написа:...

-
- потребител
Ако TPS-а е това под въздушният филтър на карбуратора съм го сменил преди 3г.с ново.То нали дава данни колко бензин да отива като подаваш газ.Преди да го сменя влизаше даже бензин в маслото и гореше много колата.
-
- потребител
При изключване на ламбда-сондата трябва ли да се променят оборотите на колата,защото като я изключа при мен не се променят,както си седят така си и остават.
-
- потребител
- Регистриран: 28 юни 2009, 20:03
- Модел на автомобила: fiesta
проблема е в стъпковото моторче.на всички коли които са със газова уредба им се зацапва.почисти го,ако можеш и би трябвало да се оправи.
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Каква роля пък има газовата в случая ?а4о написа:проблема е в стъпковото моторче.на всички коли които са със газова уредба им се зацапва.почисти го,ако можеш и би трябвало да се оправи.
-
- потребител
замърсява моторчето и то не може да функционира нормално,като забавя своя ход!
-
- потребител
Ходих до автоморга точно от същият модел като моя пробвах стъпковото моторче нямаше ефект.
-
- потребител
колега,ако ти го прави на бензин и на газ,тогава отиваш на един газ анализатор и трябва да ти "хванат" проблема.консумативите при бензина и при газта се сменят на различен пробег.понякога може от въздушния филтър или самия приток на въздух да е проблема,самия изпарител също има пропка за почистване,възрастта на изпаритела също е от значение и т.н.газовата уредба е по притенциозна и изисква повече грижи,затова при специалист е най-добре вместо да се чудиш дали не може да се реши проблема по "безболезния" начин!успех!
-
- потребител
Значи викаш ,че може да е от газовата.Тя ми е от 3г.Навъртял съм най много 25000км .Работи добре гори ми нормално нито прекъсва колата .Няма причина да е от газовата,поне мисля аз така.
-
- потребител
ако не си и правил нищо в продължение на 3 години,тогава е хубаво да отидеш на профилактика.
- viktor8881
- потребител
- Регистриран: 24 мар 2009, 16:39
- Модел на автомобила: ford focus 1.6 99г. газов инжекцион
Не знам дали ще помогне но ще споделя нещо:
- появи се следния проблем, като тръгвах на бензин при студен двигател при по-рязко подаване на газ колата започваше да "подскача". Също така и ми играеха доста оборотите. Веднъж извадих буксата на дебитомера и пак я мушнах, колата спря да "подскача". Направих една профилактика на почти всички букси по колата. Някои букси - женските бяха доста разтворени. Свих ги малко - при моята кола става с една карфичка, за да правят добър контакт. Сега колата върви много добре реагира веднага на подаването на газ и дори ми намаля малко разхода на гориво.
- появи се следния проблем, като тръгвах на бензин при студен двигател при по-рязко подаване на газ колата започваше да "подскача". Също така и ми играеха доста оборотите. Веднъж извадих буксата на дебитомера и пак я мушнах, колата спря да "подскача". Направих една профилактика на почти всички букси по колата. Някои букси - женските бяха доста разтворени. Свих ги малко - при моята кола става с една карфичка, за да правят добър контакт. Сега колата върви много добре реагира веднага на подаването на газ и дори ми намаля малко разхода на гориво.
-
- потребител
- Регистриран: 24 авг 2009, 17:02
- Модел на автомобила: бивша Форд фиеста 1988 1.6 D , бивша Форд фиеста 1994 1.1 моно , настояща Хонда Прелюд 1998
Здравейте , аз имах подобен проблем с оборотите
При мен бяха ниски и гаснеше а след като и ги вдигна "добър майстор" когато беше гореща не искаше да пали т.е палеше но от 10тия път.Та след като споделих на изпатили по такива майсторчета отидох на компиутарна диагностика и при добри знаещи хора.Проблема беше в датчика на дроселовата клапа и въздушната клапа.Ремонта не е от най-евтините ако искаш да ти го направят като хората но....за към 220-30 лв с работата мисля че ще си готов.Ако има нещо ми пиши да ти обясня къде съм ходил и тн..Поздрави