високи обороти
-
- потребител
- Регистриран: 18 яну 2010, 16:27
- Модел на автомобила: ford mondeo
- Status: Извън линия
високи обороти
Карам ФОРД "МОНДЕО" - 2000 куб. 93г. газ- бензин.Много съм доволен от колата,но от 3 дни ми прави номера.При запалване държи 1200 оборота като със загряването оборотите се увеличават до 2000 об. Ходих при големия майстор,който ми обясни ,че това е моторчето за тихи обороти.Добре ,но не можем да го намерим къде се намира.Бихте ли ми показали къде е и има ли начин нещо да се поправи?
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: високи обороти
Не е моторче, а клапан за празен ход. Намира се отстрани на смукателните колектори - продълговато, хванато с 2 болта и от него излиза букса с кабели. Какъв е тоя майстор дето не може да намери един клапан.
Има тема във форума за този клапан със снимки и обяснения как се сваля и чисти. Ползвай търсачката на форума.
Има тема във форума за този клапан със снимки и обяснения как се сваля и чисти. Ползвай търсачката на форума.
-
- потребител
Снощи намерих въпросният клапан и го почистих здраво с обезмаслител "МЕГЛИО".Светна.Пробвах и му пуснах ток от акумолатора.Работи без проблеми.Зглобих и запалих автомобила-същата работа.Разместих клемите от дюзите на инжекцията и оборотите се промениха.Изглежда е от тях.Има много опекла се и оголила се изолация от клемите.Мога ли да ги сваля и сменя жицата или трябва да закупя цялата пластмаса с кабелите за дюзите?DigiPro написа:Не е моторче, а клапан за празен ход. Намира се отстрани на смукателните колектори - продълговато, хванато с 2 болта и от него излиза букса с кабели. Какъв е тоя майстор дето не може да намери един клапан.

-
- потребител
Отново същия проблем,запалва на 1200 об. и след като мине минута две и вече стават 1800-2000 об. Писна ми да ходя по големи майстори,които знаят само "давай колата на стенда" и започва едно голямо ръчкане навсякъде без да има ефект.Може ли някой да ми даде съвет.Моля.