Врътката за посоките на въздуха не работи?
-
- потребител
- Регистриран: 30 апр 2011, 19:58
- Модел на автомобила: FORD MONDEO МК2 '96г. 1.8TD ENDURA
- Status: Извън линия
Врътката за посоките на въздуха не работи?
Колеги, абе на колата тази врътка от снимката не работи.
http://goshinko.hit.bg/28072011.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Независимо в какво положение е дадена, няма промяна. Духа само през отворите за стъклото, и което е по учудващо, при включен климатик, от дясната страна отпред в краката духа топло, и няма шанс да се промени както и да въртя врътката. Можете ли да ме насочите какво може да е, ако не мога сам да го оправя, да знам на какъв "майстор" да ходя?
http://goshinko.hit.bg/28072011.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Независимо в какво положение е дадена, няма промяна. Духа само през отворите за стъклото, и което е по учудващо, при включен климатик, от дясната страна отпред в краката духа топло, и няма шанс да се промени както и да въртя врътката. Можете ли да ме насочите какво може да е, ако не мога сам да го оправя, да знам на какъв "майстор" да ходя?
- BACHEV
- потребител
- Регистриран: 25 дек 2007, 15:26
- Модел на автомобила: eskort 91g 1.3 Mondeo 2.0 Zetec. 16v Ghia 1997г.
Re: Врътката за посоките на въздуха не работи?
viewtopic.php?f=57&t=47847
Ако не ти върши работа или ти се струва недостатъчно - пускаш търсачката и започваш да ровиш.
Ако не ти върши работа или ти се струва недостатъчно - пускаш търсачката и започваш да ровиш.
-
- потребител
Добре. Прочетох темите, благодаря за които, с тяхна помощ разбрах кое е за вътрешното въртене, създадох вакум с уста и го изолирах и сега вътрешното работи. При другите вакумчета същата процедура става. Но не разбирам, защо аджеба не достига вакум до цялата конзола с копчета? Дори и на запален мАтор няма вакум? Предполагам от там ще да е целият проблем, понеже няма вакум, но незнам къде да търся проблема. По прехвалени майстори не ми се ходи, че бръснат...
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ами тръгни по маркуча за вакум, трябва да стигнеш до всмукателния колектор, и намери къде е спукан.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Ами с това ще се заема утре, мисля, че главния черен с трипътник за другите врътки. Дано успея да го проследя. 

-
- потребител
Значи, след дълго следене на маркучета
, установих, че под таблото от дясно на жабката има едно маркуче с вакум, което идва от двигателния отсек, и си прави вакум. Има. то влиза в една черна пластмасова кутия(зад която немога да видя има ли нещо). До него има още едно вакумче, което пък отива към средната врътка, като преди нея има Т-образно маркуче, което отвежда черното до врътката със степените и до средната врътка. Е всичко ОК, ама тя не работи. Установих, че дотам не стига вакум. Извадих черното маркуче от кутията, където влиза главното от двигателя, и от останалия отвор от маркучето сложих си пръста, и смука на запален ДВГ естествено.Та има вакум, обаче врътката не работиииии... 

- bega4a
- потребител
- Регистриран: 13 авг 2011, 19:06
- Модел на автомобила: Мондео МК2 1.8 16V 115hp
Наското купих и аз мондео мк2 имах същия проблем,при мен се оказа ключа за вентилатора който командва от вътре или отвънка да влиза въздух.Запуших маркуча който отива към него и белия който влиза в него и сега е часовник.В момента единствено вкарва въздух само отвън но така ще си остане за мен не е проблем.
Доматеният сок е здраве, здравето е пари, парите са жени, жените са секс, сексът е спин........ Абе по-добре да не пиеш доматен сок!!!