Жило Скоростомер+Километраж
-
- потребител
- Регистриран: 15 юли 2006, 13:12
- Модел на автомобила: Фиеста '99 1250cc
http://www.dvestaleva.com - Местоположение: София
- Контакти:
- Status: Извън линия
Жило Скоростомер+Километраж
Първо здравейте на всички собственици на форд 
А второ тъкмо си купих фиеста 1999 година 1250 кубика и понеже е нов внос и смених ремъци и филтри каот начало,но се наложи и ремонт на скоростната кутия,защото петата не включваше.Та взимам си аз колата и като потеглих установих,че скоростомера не се движи и само от време на време стрелката скача до към 40 км/ч и съответно не се и отчита изминатото разстояние та първият ми въпрос тук е някой може ли да ми каже къде точно се закача това жило откъм двигателя или скоростната кутия,защото таблото не е отваряно и проблема трябва да е отпред.
А,да присветва ми и индикацията за включена ръчна спирачка - къде му е сензора за да го зачистя ?
ПС: А,да и задната чистачка не работи, а преди да я вкарам в сервиза си беше ок та като начало можете ли да ми кажете кой точно и е бушона ?

А второ тъкмо си купих фиеста 1999 година 1250 кубика и понеже е нов внос и смених ремъци и филтри каот начало,но се наложи и ремонт на скоростната кутия,защото петата не включваше.Та взимам си аз колата и като потеглих установих,че скоростомера не се движи и само от време на време стрелката скача до към 40 км/ч и съответно не се и отчита изминатото разстояние та първият ми въпрос тук е някой може ли да ми каже къде точно се закача това жило откъм двигателя или скоростната кутия,защото таблото не е отваряно и проблема трябва да е отпред.
А,да присветва ми и индикацията за включена ръчна спирачка - къде му е сензора за да го зачистя ?
ПС: А,да и задната чистачка не работи, а преди да я вкарам в сервиза си беше ок та като начало можете ли да ми кажете кой точно и е бушона ?
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
добре дошъл сред нас леко и безаварийно шофиране ти желая с новото ти возило
за жилото не съм сигурен ама мога само да те насоча
според мен като са ти превъртали километража не са си свършили докрай работата - но не съм сигурен нека каже някой по запознат
светещата лампа за ръчната е и за износени накладки така че ги провери а по въпроса за чистачката провери и контактите от капака към купето и ако трябва ги зачисти
за жилото не съм сигурен ама мога само да те насоча
според мен като са ти превъртали километража не са си свършили докрай работата - но не съм сигурен нека каже някой по запознат
светещата лампа за ръчната е и за износени накладки така че ги провери а по въпроса за чистачката провери и контактите от капака към купето и ако трябва ги зачисти
времето е като парите-никога не стига
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
- MegatroniC
- потребител
- Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
- Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI - Местоположение: Бургас
- Контакти:
ха, при мен проблема е подобен, не работи скоростомера НО отчита изминатите километри, следователно жилото е закачено и проблема е вътре в самото табло, предполагам засъхнала смазка или нещо откачено. Опитах се да го сваля но неуспях излезе до някаде и спря, явно ще стане както тука ме посъветваха с откачане на жилото и тогава издърпване на таблото, но не ми се захваща че незнам дали ще се справя. Проблема със примигващата индикация на ръчната и при мен се появи, помислих си че не прави контакт но явно не е така
Накладките са сменени, значи остава спирачната течност, как да я проверя ?
как се долива и колко горе долу струва литъра ?

как се долива и колко горе долу струва литъра ?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Жилото на километража откъм уреда не е на резба а е със закопчаване. Има две диаметрално разположени издатини които трябва да се стиснат с пръсти и да се издърпа назад. За целта не е нужно да сваляш цялото табло а просто да свалиш някой от панелите през който да бръкнеш с ръка и да освободиш жилото от уреда. Първия път е ужасно трудно та те съветвам ако имаш възможност да разгледаш някое ново или свалено жило за да си наясно кое и как трябва да стиснеш.
Колега tweedle, добре дошъл, ако преди ремонта километража ти е работел нормално значи жилото не е зацепено правилно към ск.кутия. Провери го дали е добре завито или просто е закрепено. При моноинджекцията м-у жилото и кутията има датчик за скороста той също може да не е завит правилно.
За задната чистачка Paci има тема в ел. обурудване погледни там сигурно ще намериш решение на проблема си.
Колега tweedle, добре дошъл, ако преди ремонта километража ти е работел нормално значи жилото не е зацепено правилно към ск.кутия. Провери го дали е добре завито или просто е закрепено. При моноинджекцията м-у жилото и кутията има датчик за скороста той също може да не е завит правилно.
За задната чистачка Paci има тема в ел. обурудване погледни там сигурно ще намериш решение на проблема си.
- Дядо ти Яга
- потребител
- Регистриран: 19 мар 2006, 20:08
- Модел на автомобила: форд сиера 1.6 GL
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Ето я темата :HACKO написа:За задната чистачка Paci има тема в ел. обурудване погледни там сигурно ще намериш решение на проблема си.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=4931
Дано да момогне.
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
под капака (дето е двигателя) едното от резероарчетата (с капачки) е за спирачната течност
има маркери мин/макс ... ако е под "мин" датчика (обикновенно монтиран на капачката) сработва и светва лампата (а когато течността се плацика - примигва ...)
спир. течност е DOT-? обаче каква точно е твоята !?
не е хубаво да се долива друг тип!
ще ти трябват 100-200г (едва ли струва повече от 2-3 лв)
може да направиш "тест" - да смесиш малко от твоята с тази която ще наливаш - и ако няма утайка или някоя друга гадост - най-вероятно е същата !
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... hlight=dot

има маркери мин/макс ... ако е под "мин" датчика (обикновенно монтиран на капачката) сработва и светва лампата (а когато течността се плацика - примигва ...)
спир. течност е DOT-? обаче каква точно е твоята !?
не е хубаво да се долива друг тип!
ще ти трябват 100-200г (едва ли струва повече от 2-3 лв)
може да направиш "тест" - да смесиш малко от твоята с тази която ще наливаш - и ако няма утайка или някоя друга гадост - най-вероятно е същата !
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... hlight=dot
- MegatroniC
- потребител
- Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
- Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI - Местоположение: Бургас
- Контакти: