Проблем с оттичането на бензин в резервоара
-
- потребител
- Регистриран: 04 дек 2012, 21:52
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.8D RT 89г.
- Status: Извън линия
Проблем с оттичането на бензин в резервоара
Не знаех къде точно да пусна темата, та се извинявам, ако не съм улучил от първият път. От известно време по бензиностанциите служителите се оплакват, а и когато аз зареждам виждам, че ако пусна пистолета на нормален дебит, след около 300грама просто блокира/прескача, т.е връща гориво, не се оттича достатъчно бързо. Искам да разбера има ли някъде някаква цедка, къде по-точно да я локализирам и как по-точно да действам, за да постигна с минимални усилия максимален ефект? В момента се налага да се сипва по-бавно и на прекъсвания понякога, което си е изнервящо.
-
- потребител
Re: Проблем с оттичането на бензин в резервоара
Вчера докато зареждах направо връщаше гориво и пистолетът почти практически блокираше. Колата е Ford Fiesta 1.1i CLX . Като нова четох, че разходът комбиниран е бил 6 - 6,5/100км. Аз го слагах 7/100, понеже колата вече е стара и вероятно поне малко издухана. Нивомерът за гориво показва до горе, но пък той преди, когато времето беше топло, лятото - направо си играеше отгоре до долу и показваше каквото си искаше, та човек не знае на какво да вярва. Не вярвам, че при условие, че постоянно е в движение и дори понякога се случва да карам на остатък от предно зареждане да може 40литровият резервоар да се запълни напълно с гориво. Моля за съвет.
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Не съм запознат но доколкото знам, има отдушник на пари и когато се сипва бензин количестовото въздух в резервоара трябва да излезе но не може, може би отдушника е запушен 

По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
-
- потребител
Аз за това и питам - понеже не ми се преоткрива топлата вода. 

-
- потребител
- Регистриран: 02 яну 2013, 12:56
- Модел на автомобила: focus 1,6
Здравейте колеги и за много години. Да използвам и аз отворената тема, понеже имам сходен проблем- и при мен има някакво запушване на отдушника на колата ((фокус 1,6 2001г.) и ми връща пистолета при зареждане, наистина е доста изнервящо а и в този студ не е работа да се мръзне по колонките. Минавайки през няколко сервиза всеки ми казва че не се занимават с подобни ремонти. Някой да ме насочи към сервиз ( в София или Пловдив) занимаващ се с такива манипулации и където ще свършат работата както трябва.essex написа:Не съм запознат но доколкото знам, има отдушник на пари и когато се сипва бензин количестовото въздух в резервоара трябва да излезе но не може, може би отдушника е запушен
Благодаря предварително и успешна Нова година