Инфо на колко литра отговарят деления-Мондео 2002 2,0 тдци
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2013, 20:24
- Модел на автомобила: ford mondeo 2.0tdci
- Status: Извън линия
Инфо на колко литра отговарят деления-Мондео 2002 2,0 тдци
Някой, може ли да даде инфо на колко литра отговарят деленията на показателя на горивото на форд мондео 2002 2,0 тдци
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: Някой, може ли да даде инфо на колко литра отговарят деления
Немога да кажа с абсолютна точност, но наблюденията ми са, че едно деление на нивомера е между 12,5 и 15 литра.
Но си мисля, че при сух резервоар могат да се сипят 60л.
Защо?
Защото максимума който съм сипвал е 55-56 литра, но без да излиза над металната пластина, която се премества от пистолета. Т.е. без да прелее съвсем. Преди това зареждане по борда имах нафта за още 20км (в градски режим на каране). Но наблюденията ми са, че данните на борда са леко песимистични, т.е реално са били повече. Ако съм прав капацитета на резерворара + гърловината е 60л. Сондата обаче не отчита гърловината, а само обема на резервоара.
Но си мисля, че при сух резервоар могат да се сипят 60л.
Защо?
Защото максимума който съм сипвал е 55-56 литра, но без да излиза над металната пластина, която се премества от пистолета. Т.е. без да прелее съвсем. Преди това зареждане по борда имах нафта за още 20км (в градски режим на каране). Но наблюденията ми са, че данните на борда са леко песимистични, т.е реално са били повече. Ако съм прав капацитета на резерворара + гърловината е 60л. Сондата обаче не отчита гърловината, а само обема на резервоара.
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Това със деленията е доста грешно като показател за оставащото количеството гориво.
От пълен резервоар докато падне до 3/4 се минават доста километри, от порядъка на 220-240км извън града. След това, докато падне до 1/2 се минават по-малко километри 190-200км. Вече между 1/2 и 1/4 пада доста бързо 150-160км. и накрая от 1/4 до 0 за има няма 120-130км.
Това съм забелязъл при доста засичания, км които съм написал са ориентировъчни на база на различни засичания и по спомен.
Иначе самия резервоар го дават 56л. Аз няколко пъти съм зареждал по 59-60л. до металната пластина със доста изчакване. Реално от резервоара до гърловината влизат поне 2-3литра допълнително.
По показанията на борд компютъра съм карал докато покаже че остават 4км.
, не е угасвала никога. Вече няколко проби имам, колко гориво е имало не знам
.
Борд компютъра лъже и то не с малко, особено в града. Показва с около 1-1,5л./100км по-малък разход от реалния. Извън града е доста по-точен, последно като го засичах показваше само с 200-300мл./100км. по-малък разход.
От пълен резервоар докато падне до 3/4 се минават доста километри, от порядъка на 220-240км извън града. След това, докато падне до 1/2 се минават по-малко километри 190-200км. Вече между 1/2 и 1/4 пада доста бързо 150-160км. и накрая от 1/4 до 0 за има няма 120-130км.
Това съм забелязъл при доста засичания, км които съм написал са ориентировъчни на база на различни засичания и по спомен.
Иначе самия резервоар го дават 56л. Аз няколко пъти съм зареждал по 59-60л. до металната пластина със доста изчакване. Реално от резервоара до гърловината влизат поне 2-3литра допълнително.
По показанията на борд компютъра съм карал докато покаже че остават 4км.

Борд компютъра лъже и то не с малко, особено в града. Показва с около 1-1,5л./100км по-малък разход от реалния. Извън града е доста по-точен, последно като го засичах показваше само с 200-300мл./100км. по-малък разход.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
На Форд Мондео-МК-2 td, по каталог му дават 52 литра, и трип компа отчита толкова, но пълен до гърловината събира 62-63 литра, чак когато измина 240-250 км. стрелката мърда. На средното положение си показва 26 л. и трип компютъра. Средно между деленията е 13 литра, но без последното от 3/4, до 4/4.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО