какво е това ?
-
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 10:42
- Модел на автомобила: Ford Mondeo - 1 , 2000 cc
- Контакти:
- Status: Извън линия
какво е това ?
Мондео МК1 2000 - джия .Бихте ли ми обяснили каква е една пластмасова част в двигателният отсек-Намира се след МАФ сензора и представлява тръба ,която се отклонява от въздухопровода към радиатора. Накрая завършва с едно уширение и е сплесната ? На нея пише кубиците и конските сили.
Освен това - в нея трябва ли да има нещо и тррябва ли да е плътно затворена защото в моята няма нищо и горната чакт не прилягаше добре към долната - явно някой е отварял и после беше хваната с миши опашки . Аз я затворих но зееше и не можеше да се затвори плътно та я залепих със силикон и опашки ?
Освен това - в нея трябва ли да има нещо и тррябва ли да е плътно затворена защото в моята няма нищо и горната чакт не прилягаше добре към долната - явно някой е отварял и после беше хваната с миши опашки . Аз я затворих но зееше и не можеше да се затвори плътно та я залепих със силикон и опашки ?
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Абе аз я знам като хидро компенсатор за турбо мотори - целта й е да пази в резерв определено количество въздух /все пак филтъра малко или много бави потока/ за моментни натоварвания.
Е щом ти си бенз и го имаш не е лошо - просто някога някъде се е била пробил ориг. тръбопровод и е намерен такъв. По принцип турбодизелите имат по-голямо потребление на кислород от бенз двг., тъй че със сигурност ти осигурява достатъчен поток.
Ако от някъде влиза въздух след Мафа /наистина мръсен по-зле/, то така ще обърка компа, че едва ще върви!
Е щом ти си бенз и го имаш не е лошо - просто някога някъде се е била пробил ориг. тръбопровод и е намерен такъв. По принцип турбодизелите имат по-голямо потребление на кислород от бенз двг., тъй че със сигурност ти осигурява достатъчен поток.
Ако от някъде влиза въздух след Мафа /наистина мръсен по-зле/, то така ще обърка компа, че едва ще върви!
- V_A_N_K_A_T_A
- потребител
- Регистриран: 03 сеп 2005, 15:03
- Модел на автомобила: Alfa 156 2.0 20V Turbo;Ford Mondeo Turnier 1.8 16V 93'
- Контакти:
Да,това е точно "резонаторна кутия" за въздуха или air resonator box.
И аз мисля,че е за обезшумяване.А,ето и един начин да се махне(не е наи-добрия):
http://www.geocities.com/nozzspeed/resonator.html
И аз мисля,че е за обезшумяване.А,ето и един начин да се махне(не е наи-добрия):
http://www.geocities.com/nozzspeed/resonator.html