Реостат парно
-
- потребител
- Регистриран: 19 апр 2009, 19:26
- Модел на автомобила: Ford Eskort
- Status: Извън линия
Реостат парно
Здравейте колеги отказаха ми 1 ,2,и3та степен на парното ,някои може ли да ми каже каде се намира реостата за степените за парното колата е форд торнео 1.8tdci 2004г.
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Re: Реостат парно
Не знам на Торнео къде е-предполагам ,че е зад жапката като на фокуса.Свали я и виж зад нея.Мисля,че беше една светлосиня пластмаса с куплунг и 2 винта.Изгаря термо защитата.
Аз си смених само изгорелия елемент.

Резнах изгорялото , така че да останат страничните телчета и сложих новия елемент(който го има във всеки магазин за електронни компоненти за 0,5 лева) .
Присаждането го направих с лустер клемички като преди това счупих пластмасата им за да остане само металната стяга.
Не може да се запоява защото ще изгори и новия елемент.
Елементарен ремонт за без пари,а иначе този целия модул струва доста предполагам.

Резнах изгорялото , така че да останат страничните телчета и сложих новия елемент(който го има във всеки магазин за електронни компоненти за 0,5 лева) .
Присаждането го направих с лустер клемички като преди това счупих пластмасата им за да остане само металната стяга.

Елементарен ремонт за без пари,а иначе този целия модул струва доста предполагам.
-
- потребител
- Регистриран: 19 апр 2009, 19:26
- Модел на автомобила: Ford Eskort
Благодаря колега днес ще се опитам да го открия.mrdds написа:Не знам на Торнео къде е-предполагам ,че е зад жапката като на фокуса.Свали я и виж зад нея.Мисля,че беше една светлосиня пластмаса с куплунг и 2 винта.Изгаря термо защитата.
Не може да се запоява защото ще изгори и новия елемент.
-
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2011, 22:48
- Модел на автомобила: Ford Escord
какво стана колега-намери ли го?