Помощ за парното! - Фиеста МК4

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
ivanlefterov
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2012, 17:40
Модел на автомобила: Fiesta Zetec 1.25 16v DHATA
Status: Извън линия

Помощ за парното! - Фиеста МК4

Мнение от ivanlefterov » 23 ное 2014, 13:17

Здравейте колеги. Имам една фиестичка `96 година. От около година вече парното ми духа само топло.
(Прословутата тема за Фиеста на paci я знам наизуст вече.)
Проблема е, че кранчето за парното го сменям 2 пъти вече и се убедих, че не е от него.Лятото бях с байпас и духаше само студено. Въпроса ми е от какво друго може да е този проблем? Не разполагам с мултицет за да видя дали отива ток до моторчето изобщо.Има ли някакъв друг начин да проверя?
Интересното е, че когато си сложа ръката под жабката усещам, че влиза студен въздух. Нагоре през въздуховодите вече е горещ и си духа стабилно.Моя майстор гледа платката с управлението вътре, презапоява я уж...ефект 0.
За момента проблема съм го решил като пускам клапата за въртешна циркулация и не влиза толкова топло. Обаче има дни в които си е топло навън и вътре става неприятно топло. Абе с 2 думи ме дразни и искам да си я оправя.
В Пловдив съм в момента, но не познавам майстори и не знам някой дали може да ми помогне с тоя проблем.
Благодаря ви предварително. _friends_

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Re: Помощ за парното! - Фиеста МК4

Мнение от paci » 23 ное 2014, 16:57

ivanlefterov написа:(Прословутата тема за Фиеста на paci я знам наизуст вече.)
Беше едва ли не 1вата такава Фиеста във форума.
Темата съм я започнал без да знам кое какво е, как се нарича и какви ги върши.
След мен колегите го разбирдаха този клапан от тестове, анализи и обяснения.
ivanlefterov написа:Въпроса ми е от какво друго може да е този проблем? Не разполагам с мултицет за да видя дали отива ток до моторчето изобщо.Има ли някакъв друг начин да проверя?
Как да помогнем?
Имам познат, който завърта 3ти модул с управлението, защото не стигал ток до клапана и с 3те модула проблем.
Последно е стигнал до майстори да му ремонтират модула. До къде е стигнал не знам.
С боб и баене не става. Иска си мерене.

madboy128
потребител
потребител
Регистриран: 02 май 2007, 19:21
Модел на автомобила: Нямам :D
Контакти:

Мнение от madboy128 » 27 ное 2014, 02:24

До никъде не съм стигнал, клапана ми работи като му пусна 12 волта, с един панел когато врътката ми е на топло духаше студено и обратно но за кратко, и започна пак да си духа само топло, има някакъв чип за управление на клапана в блока на таблото който според мен не се разбира добре с всички клапани ( моя клапан е сменян, от мото фое е купуван де) и като гледам работата отива да си сложа един ключ от запалката примерно към клапана, като искам студено да го пускам, като искам топло да спирам 12-те волта към клапана *banned*

Фиестата ми е 99г 1.8D

ivanlefterov
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2012, 17:40
Модел на автомобила: Fiesta Zetec 1.25 16v DHATA

Мнение от ivanlefterov » 27 ное 2014, 16:56

Незнам вече къде може да е проблема. И още по-лошо е, че не съм технически компетентен, за да огледам по-обстойно всяка една част. Хубавото е, че последните дни е студено навън и поне върши работа тва парно на мах. :D
Добре де...някой гаражен специалист в Пловдив да кажете? Или човек който...да ми помогне. Нямам представа какъв човек да търся за такова нещо.
А просто не виждам смисъл всяка пролет да чупя клапана (Понеже при опитите ми лекичко да го изкарам се чупи) и на есен да давам 80 лв. за нов. Нямам идея вече как да се реши тоя проблем... :roll: :|

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Мнение от samsung_bg » 27 ное 2014, 17:53

Ти ако караш така... лятото с байпас, а зимата с работещ на макс клапан, няма никакъв смисъл да слагаш клапан.
По-добре слагай две тръбички и пак парното ти ще работи на макс.

Сега малко по-сериозно...
При положение, че клапана е нов, трябва да търсиш проблем в платката или прекъснат някой от двата кабела от платката до клапана, няма къде другаде да е проблема.
Платката поне се сваля лесно.
Пробвай да вземеш от някоя морга.
Изображение

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”