компресор на климатик на форд фиеста 2006 1,25
-
- потребител
- Регистриран: 20 ное 2012, 20:56
- Модел на автомобила: ford c maks
- Status: Извън линия
компресор на климатик на форд фиеста 2006 1,25
Коеги,компресора на климатика трябва ли да работи постоянно?Моят в момента работи една минута примерно и се изключва.Ту включва ту изключва.Колко градуса трябва да духа нормално от духалките ,за този модел автомобил?Благодаря!
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Re: компресор на климатик на форд фиеста 2006 1,25
Да, така работи компресора. А от духалките температурата е около 7*С.
-
- потребител
Да ,но при мен духа 14гр.Иначе има фреон.Нещо не е наред.
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Климатик или климатроник?gegana61 написа:Коеги,компресора на климатика трябва ли да работи постоянно?Моят в момента работи една минута примерно и се изключва.Ту включва ту изключва.Колко градуса трябва да духа нормално от духалките ,за този модел автомобил?Благодаря!
Климатроникът поддържа задание и включва/изключва компресора, когато му е кеф и поведение, подобно на описаното е напълно нормално. Климатикът включва/изключва само по налягане в системата и ако ти прави така, както описваш - системата е презаредена и бързо вдига високо налягане, при което пресостатът изключва електромагнитният съединител. Пада налягането - включва.
Задръстена или деформирана при монтажа капилярна тръбичка или задръстен филтър-дехидратор също може да са причина за подобно поведение, но това може да се получи само след намеса - смяна на тръбичката или системно разхерметизиране на системата преди да се отстрани причината за теч.
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Отиваш в сервиз по избор, за профилактика на климатичната система - включва: изтегляне на фреона, за да се види колко има; вакуумиране, за да се премахне въздух и влага, както и да се провери за течове (ако в системата няма никой); зареждане с предписаното за модела количество. Всъщност, ако системата е с два пресостата - по един преди и след компресора, може да изключва и по ниско налягане заради малко фреон.gegana61 написа:климатик е
По желание - автомивка на кондензатора (от човек, който знае как да мие без да намачка ребрата), защото ако е прекалено замърсен, фреонът бързо ще вдига температура и налягане.
-
- потребител
Местните майстори казаха ,че бил електрически проблем.Но, дали не са препълнили системата ,защото те го пълниха преди месец и сега лъжат ?Утре ще им го закарам да видя какво ще измислят ,ако не ще трябва да се разкарам до Плевен.
-
- потребител
Ако не сте обърнали внимание ,колата е с присаден климатик април месец тази година.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Не виждам къде е опоменато, но за пореден път се затвърждава тезата ми, че е по-добре да си купиш кола с климатик, отколкото да присаждаш такъв.gegana61 написа:Ако не сте обърнали внимание ,колата е с присаден климатик април месец тази година.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Най вероятно е препълнена системата.В момента е при майсторите.Ще ви напиша за инфо после какво стана.Докато не задуха поне 7гр не плащам !!!
-
- потребител
Всичко друго уж е наред,едва ли проблема е поставянето.
-
- потребител
Местните "специалисти" ми казаха че перката не работела.За това климатик щяло да имам само на дълго като карам.На място се включвала някаква защита и компресора изключвал.Ще се ходи явно до Плевен.Ако не работи перката няма ли да загрее колата?
Колега, не знаеш ли, че не е редно да публикуваш мнение след мнение без никой да е писал в темата ти?
Когато се сетиш за нещо ново, което искаш да напишеш просто използвай бутона промени!
Като някакъв монолог върви всичко.....
Колега, не знаеш ли, че не е редно да публикуваш мнение след мнение без никой да е писал в темата ти?
Когато се сетиш за нещо ново, което искаш да напишеш просто използвай бутона промени!
Като някакъв монолог върви всичко.....
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Тя - перката ако не работи, до сега да си прегряла, но когато се пусне климатика,- то той си включва перката принудително,- защото му трябва. Явно при теб нещо има, за да не я включва.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Това, поне при моята Фиеста, не става. И аз имах подобен проблем с перката: http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=49066ЯЛТА написа:Тя - перката ако не работи, до сега да си прегряла...
-
- потребител
Оказа се ,че всичко си е наред.Нещо местните майсторчета ме слъгаха.Като се прибрах и пуснах климатика перката си въртеше.Какво са правили така и не разбрах.Сега климатика си работи .Допълвали ли са,изпуснали ли са ако е препълнен не разбрах.За сега ще карам така ,пък ще видим
Майсторчета! 

-
- потребител
- Регистриран: 09 юли 2015, 00:16
Колеги защо не включва климатика на форд фиеста 2006 бензин,когато я купих човека ми каза,че е сменял лагера на компресора и като я закарах на майстор ми го зареди с някакъв пробен газ дали има теч.Оказа се,че ми е изгорял бушона и след като го сменихме компресора не включваше,само вентилатора работеше.Майстора каза,че като са сменяли лагера се е изкривила оста или шайбата и затова не ми изкача електромагнита и не може да включи компресора.Според вас може ли да е проблема в някой дачик,който да не позволява да не включва компресора ако не е пълен или проблема е в самия дачик ако въобще има такъв.Благодаря предварително!