Проблем с компресора на климатика на Фиеста 1.3
-
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2007, 19:46
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.3 mi 94 г./Форд Фокус 1.8 Zetec 99 г.
- Status: Извън линия
Проблем с компресора на климатика на Фиеста 1.3
Здравейте колеги!При ремонт на хидравличната помпа на моята Фиеста се наложи да сваля компресора на климатика!Съответно ми изтече фреона!Но от същото място изтече и някакво ярко жълто масло!С фреона ясно,ще го заредя,но това масло какво е и колко от него трябва да има в климатика ми е проблем!Знае ли някой нещо?
Ники Стоянов
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Изтекла ти е част от маслото,което се намира в системата за да смазва компресора.Това масло е различно за различните климатични системи,така че когато отидеш да ти заредят фреона,майстора ще ти долее и масло,в зависимост дали системата е с R12 или с R134. Освен това системата трябва да се промие и вакумира,защото е стояла отворена и вътре е проникнал въздух и влага.Но това е работа на човека,който ще ти зарежда климатика,така че ако е кадърен,той трябва да знае какво да направи.Много съжалявам,че ти се е наложило да отвориш работеща климатична система,защото възстановяването и в първоначален вид понякога е много трудно заради "кадърността" на повечето хладилни майстори (личен опит!) 

-
- потребител
Ходих при един мйстор в Ямбол.Зареди ми климатика,сложи и масло и всичко друго необходимо!Засега проблеми няма!Излезе ми 72 лв.!Препоръча ми и един спрей против неприятни миризми-9 лв!Поохарчих се но поне сега всичко е наред!За всички които са от региона,сервиза за климатици се намира в Терснаб-Ямбол(след моста за Сливен в дясно)
Ники Стоянов
-
- потребител
Спрей за климатика
Ето етикета на спрея:
Спрей за почистване на климатика!
Почиства и създава приятен аромат.Особено подходящ след
дълъг период на престой на климатичната инсталация напр. след зимен период.Употреба:Отстранете въздушният филтър на климатика така,че да се подсигури достъп до питата на изпарителя.Нанесете обилно върху всички достъпни канали и оставете за около 15 мин. да подейства.Осигурете необходимата вентилация.Подходящ както за автомобилни,така и за домашни климатици.ВНИМАНИЕ:F+
Вносител:Деником ЕООД.София,ул.Кап.Димитър Списаревски"38,тел:979 19 19
Производител:MOTIP-DUPLI Германия,Холандия
Спреят се казва AIRCO CLEANER.Все още не съм го употребил но изглежда надежден!Трябва да се пръска в отвора от където климатика смуче въздух!За тази цел към него върви дълга шлауха(за да стигне до питата).Когато го пробвам ще пиша още!
Спрей за почистване на климатика!
Почиства и създава приятен аромат.Особено подходящ след
дълъг период на престой на климатичната инсталация напр. след зимен период.Употреба:Отстранете въздушният филтър на климатика така,че да се подсигури достъп до питата на изпарителя.Нанесете обилно върху всички достъпни канали и оставете за около 15 мин. да подейства.Осигурете необходимата вентилация.Подходящ както за автомобилни,така и за домашни климатици.ВНИМАНИЕ:F+
Вносител:Деником ЕООД.София,ул.Кап.Димитър Списаревски"38,тел:979 19 19
Производител:MOTIP-DUPLI Германия,Холандия
Спреят се казва AIRCO CLEANER.Все още не съм го употребил но изглежда надежден!Трябва да се пръска в отвора от където климатика смуче въздух!За тази цел към него върви дълга шлауха(за да стигне до питата).Когато го пробвам ще пиша още!
Ники Стоянов
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Малко късно ти видях притеснението за ярко жълтата течност,
но все пак да ти кажа какво мисля аз, като техник на битова
климатична техника.
Такава течност се слага в системата,когато има съмнения за пропуск
и когато заработи климатика и съответно вдигне налягане със
специална тип "инфравиолетова" лампа се вижда и най-малкия пропуск.
Така, че въобще не се притеснявай
но все пак да ти кажа какво мисля аз, като техник на битова
климатична техника.
Такава течност се слага в системата,когато има съмнения за пропуск
и когато заработи климатика и съответно вдигне налягане със
специална тип "инфравиолетова" лампа се вижда и най-малкия пропуск.
Така, че въобще не се притеснявай