Тече ми вода в купето
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
- Status: Извън линия
Тече ми вода в купето
Здравейте,
Когато климатика ми работи продължително време започва да капе вода в купето.Иначе извън колата си капе вода от маркучето, което я извежда извън купето, обаче тече и вътре.Най-вероятно ваничката, която събира конденза иска почистване.
Моля Ви, ако някой я е разглабял да каже как става
FIESTA MK4
Когато климатика ми работи продължително време започва да капе вода в купето.Иначе извън колата си капе вода от маркучето, което я извежда извън купето, обаче тече и вътре.Най-вероятно ваничката, която събира конденза иска почистване.
Моля Ви, ако някой я е разглабял да каже как става

FIESTA MK4
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
И мен ме вълнува понеже моя маркуч е откачен и незнам къде да го закача. Сваляхме CD-то но не видях къде да го бодна. От към ваничката е откачен според мен, ама не можах да разбера кое е ваничка кое изпарителя на климатика или тея неша не се виждат през CD-то. Ако някой каже трябва се виждат ще гледам
Кога имам време се занимая повечко с това ще огледам по-добре но ако някой е човъркал и сподели ще е добре:)

- samsung_bg
- потребител
И аз имах откачен маркуч точно под жабката и когато ми се появи проблем със степените на вентилатора на парното трябваше да се "нагъзя" под жабката да си почистя клемите на платката с термосъпротивлението се виждаше откъде се е откачил маркуча.
Мен ме интересува как да стигна до ваничката за конденза
Мен ме интересува как да стигна до ваничката за конденза
-
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2007, 20:09
- Модел на автомобила: Ford PUMA
Това май е общ проблем. И на мен ми текна от дясно и повечето конденз вместо през тръбичката, изтича в купето. Понеже нямам време да се занимавам лично, другата седмица ще отскоча до един майстор. Притеснението ми обаче е дали няма да има нужда да свалят таблото. Защото май след всяко влизане в сервиз, едно се оправя, а друго се разваля. 

- samsung_bg
- потребител
Колеги аз моя проблем го реших
Маркуча, който извежда конденза от ваничката извън купето е бил частично запушен и всичката вода не е успявала да излезе.Просто го извадих(нищо не се разглабя-само една скоба) и го продухах с високо налягане.Аз разполагам с бутилка азот, която дава налягане до 30атм. , но предполагам ще стане и с компресор.
Успех

Маркуча, който извежда конденза от ваничката извън купето е бил частично запушен и всичката вода не е успявала да излезе.Просто го извадих(нищо не се разглабя-само една скоба) и го продухах с високо налягане.Аз разполагам с бутилка азот, която дава налягане до 30атм. , но предполагам ще стане и с компресор.
Успех