Климатика ми

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:
Status: Извън линия

Мнение от Brock » 18 юли 2005, 15:00

Това придърпване се получава, когато климатика се включва и изключва - във високите обороти е най-осезаемо. С други думи е нормално

:twisted:

PlamenJ
потребител
потребител
Регистриран: 31 май 2005, 17:06
Модел на автомобила: Ford Mondeo GLX, hatchback, 1994, 1.8, 115hp
Контакти:

Мнение от PlamenJ » 18 юли 2005, 18:11

като включва и изключва, да! съгласен съм че е нормално, ама това придърпване при мене е по-често. климатика работи и като дам газ ускорението се губи на моменти.
Ford Mondeo GLX, hatchback, 1994, 1.8, 115hp

PlamenJ
потребител
потребител
Регистриран: 31 май 2005, 17:06
Модел на автомобила: Ford Mondeo GLX, hatchback, 1994, 1.8, 115hp
Контакти:

Мнение от PlamenJ » 18 юли 2005, 18:14

тия придърпвания освен това са в доста кратък интервал - компресора едва ли включва и изключва толкова често
Ford Mondeo GLX, hatchback, 1994, 1.8, 115hp

aaleks
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
Контакти:

Мнение от aaleks » 18 юли 2005, 21:44

Успях да го излъжа да се вакумира, ама пак проблем :evil: конпресора завърта с особен/гаден звук и изключва след секунда две.
Така, че отивам на търгуване на компресор втора употреба, за новия в МП започнаха да ми говорят за цена от 1000 и така не чух горницата колко е, телефона ми сам прекасна връзката - защо ли *00128* !
Небойте се роби Спартак е с вас!

aaleks
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от aaleks » 19 юли 2005, 19:21

Днес си купих компресор срещу 150 лв. и я качих на един бордюр в 13:25 часа и в 14:15 бях сменил кампресора. Гол до кръста, легнал на един чершаф в най-голямата жега до тротоара/нали е на бордюра едната гума/и що женички минаха с къси поли, че туй картера го попилях удряйки си главата при всяка засукана фуста. Та да не се отплесвам, и в 14:30 съм вече при Максим /майстора за зареждане/ и запачва вакумиране - мина добре, след това започва зареждане и то мина дабре, проверка за изпускане с един интересен уред - и то мина добре.

МОМЧЕТА ИМАМ РАБОТЕШ КЛИМАТИК *00133* , незнам до кога ще е но се кефя!

Случката се случи във В.Търново над новата болница и бившата баня, аз не съм точно от В.Т. а на една тубичка растояние от там, затова правих упражнението на улицата. А моргата е срещу СБА тел. 062/601 543 и 0886399808- това е за търновяни и околията.

aaleks
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от aaleks » 19 юли 2005, 19:26

p.s.
А днес/или вчера/ синът на Максим/майстора/ е зареждал също то Мондео/1.8ТД/ с фреон - говоря за в Търново, някой от нас да е бил - чисто любопитсво.

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)

Мнение от demiro » 20 юли 2005, 00:38

То aaleks
Колега този Максим с какво точно се занимава?Доволен ли си от него като майстор и ако можеш и ако не ти създавам проблем,би ли ми дал телефона му. Недай боже може да ми потрябва.
Между другото около В.Т. знаеш ли свестни майстори на Мондео,че нещо са кът май :wink:
Ходих веднъж при Даскалови и нещо не ми вдъхнаха доверие,незнам защо,наречи го шесто чувство ли какво :lol:
Изображение

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител

Мнение от demiro » 20 юли 2005, 00:54

То PlamenJ
Същото усещане,при включен климатик и рязко ускоряване около 3000 оборота имам чувството,че нещо спъва колата.След две три секунди и около 3500-4000 оборота се пооправя.Може би е нормално знам ли,но се питам,ако колата беше примерно 1,6 как ще изпреварва с включен климатик. Някои казват,че при автомобилите с климатроник при рязко подаване на газ примерно като изпреварваш,климата се изключва за момент :roll: и така.
Между другото четохте ли за този Българин дето патентовал климатична система за автомобили с газова уредба. Използвало се това,че газта минава през два изпарителя,като единият не е точно изпарител ами през него минава въздушният поток и от замръзналият "изпарител" се охлажда. Характерното било,че при тази шашма не се натоварва двигателя с нищо допълнително като компресор и т.н. Хитро а?
Изображение

aaleks
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от aaleks » 20 юли 2005, 12:53

demiro написа:.........
Даже бих казал, че доста я спъва и се получава нещо като предръпване и си е гадно. Ама пък си е хладно дядо коледа , така че изтърпявам го без проблем.
Занимава се с хладилна техника, кафе машини и тем-подобни неща.
За BG-клима, при скорост 100км/ч за един час ще изгориш 8-10 литра газ, колко време може да се охлаждаш с 10 л. газ и то на секунда се пада по 3 милилитра газ нада ли ще те охлади.
Е, това са само мой предположения! :)
Топлата вода отдавна е измислена.

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител

Мнение от demiro » 20 юли 2005, 18:28

aaleks написа:
Топлата вода отдавна е измислена.
А студената е измислена в България :lol: :lol:
Колко ти стъпа зареждането на климатика при него?
Изображение

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 21 юли 2005, 12:36

aaleks написа: За BG-клима, при скорост 100км/ч за един час ще изгориш 8-10 литра газ, колко време може да се охлаждаш с 10 л. газ и то на секунда се пада по 3 милилитра газ нада ли ще те охлади.
За разхода си прав, но с включен клематик ще изгориш литър-два повече. А този с BG "климатика" казва, че разхода ти не се влияе, освен това не ти пада мощността. Незнам като гледах схемката и обясненията има неква логика да е прав човека, ама ще почакам да чуя мнение от човек който си е сложил втори изпарител и тогава може да ида до Плевен да то диря и аз :)

aaleks
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от aaleks » 25 юли 2005, 11:29

За demiro на мен лично ми излезе 40 лв. с маслото, но зарежда за 45 лв. така беше ми казал отначало, после дали забрави какво беше ми казал, че ми взе 40 лв. незнам. Лично не го познавах преди, толкова и сега, ама ми допадна като човек-майстор!

За Любо изках да обесня, че малко газ ще минава през "изпарителя който ще охлажда купето" за единица време т.е. сега по бабешки - колкото ще стоплиш купето с цигара през зимата, толкова и ще го охладиш през лятато с газта която гориш. Не съм сигурен, но май няма кола под 60 коня и да има клима, значи не е шега охлождането на купето. - непроверена информация

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител

Мнение от demiro » 26 юли 2005, 00:54

То aaleks
Много ясно,че ако използваш за охлаждане на въздуха газта, която отива за горене към двигателя,няма да е достатъчно. Без да съм чел подробности за изобретението предполагам,че така нареченият втори "изпарител" е нещо като бутилка след бутилката,където газта е под налягане,което вече е напълно достатъчно за да охлажда минаващият въздух,разбира се в режим на рециркулация,щото иначе трудна работа.
Ако не те затруднявам напиши телефона на твоя майстор на климатици,а и за какво масло става дума дето пишеш по-горе,че не съм много запознат с принципа на действие на климатика и какво точно има в него? :cry: :lol: :lol:
Изображение

aaleks
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от aaleks » 26 юли 2005, 13:50

С тази "рециркулация" ми намирисва на нещо повече от "перпето мобиле" :shock: , или "рециркулацията" ще се извършва от компресор който да превръща газообразната газ в течна и отново да може да охлажда :wink: . Ако си от В.Търново ще ти кажа къде може да го откриеш, иначе за по телефон нестава работо, трябва да види. За маслото не се притеснявай.

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител

Мнение от demiro » 27 юли 2005, 02:23

Под рециркулация имах в предвид да върти само вътрешният въздух, както при монито.Но както и да е,да сме живи и здрави това е най-важното :lol:
От Търновско съм я,прати телефона на майстора,ако искаш и като лично съобщение.В момента всичко по климатика ми работи,но аз обичам да се презастраховам като събирам телефони на различни майстори :D
Ти по принцип къде ремонтираш твойта машина?
Благодарности предварително!
Изображение

aaleks
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от aaleks » 27 юли 2005, 12:47

Живи и здрави :) , аааааа тойя BG-клима работи само веднъж и после чака да изгориш газта и да заредиш отново газ, че да може пак да заработи. Питам щото имам и лада на газ /на тъста/, че да не се поти човека лятото, ама нещо все не ми се връзват сметките. А "рециркулацията" на въздуха не е проблем, бял кахър пред другото.
Разбира се, че ще ти го пратя номера.
Попринцип в моя гараж, колкото за себе си разбирам а и колата си е моя, що да ставам "баща" на чужди майстори. Като ги гледам и те са си босички, ежат се много ама като усетят, че си в час и гледат да мълчат да не изръсят някой я глупост.

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител

Мнение от demiro » 01 авг 2005, 23:41

:lol: :lol: :lol:
Мерси за номера,хеле след пет дена успях да влезя у форума :roll:
Изображение

aaleks
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от aaleks » 12 май 2007, 19:06

Преди 2-3 седмици се сбогувах 510 лв. в името на климатика. На предния радиатор изгнили два поп-нита и той увиснал, протрили се 3 тръбички /те са двойни значи 6/ пробил се и честито 290 лв. за нов + 115-120 лв. за "дехидрататора"- голямото под левия фар. Зареждане 65 лв. и малко труд, без ДДС.
А ремонт на предния пръстен/семеринга на компресора е около 70-100лв. но за сега не е необходимо.
Тази маниполация я извършиха в Русе, сервиза се намира на 150м от сервиз Тойота в посока Николово.
Като снимам визитката му ще я прикача към това мнение.

*unknw*
Не можах да намеря визитката, GSM 0896698282
Последна промяна от aaleks на 15 май 2007, 17:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Maikal
потребител
потребител
Регистриран: 12 май 2007, 16:36
Модел на автомобила:  
Ford Focus 1.0 EcoBoost 125hp 2015 ;)
Ford Focus 1.6 TDCi 90hp 2008 ;)
Ford Mondeo 2.0 TDCi 115hp 2004
Ford Mondeo 1.6 16V Zetec 90hp 2000
Контакти:

Мнение от Maikal » 15 май 2007, 17:16

Реших да запитам тук вместо да правя нова тема та:
Ако си сложа климатик на Мондеото мощноста когато той е включен чуствително ли пада, понеже снощи споделих с един приятел и той направо вика ако караш с климатик забрави да изпреварваш ... с този двигател *072* *00147* *unknw*

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 15 май 2007, 17:52

с този двигател МНОГО чувствително... При мен като го спра и все едно пускам турбото :D a e 1.8...

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”