Климатика ми
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
- Status: Извън линия
Успях да го излъжа да се вакумира, ама пак проблем
конпресора завърта с особен/гаден звук и изключва след секунда две.
Така, че отивам на търгуване на компресор втора употреба, за новия в МП започнаха да ми говорят за цена от 1000 и така не чух горницата колко е, телефона ми сам прекасна връзката - защо ли *00128* !

Така, че отивам на търгуване на компресор втора употреба, за новия в МП започнаха да ми говорят за цена от 1000 и така не чух горницата колко е, телефона ми сам прекасна връзката - защо ли *00128* !
Небойте се роби Спартак е с вас!
-
- потребител
- Контакти:
Днес си купих компресор срещу 150 лв. и я качих на един бордюр в 13:25 часа и в 14:15 бях сменил кампресора. Гол до кръста, легнал на един чершаф в най-голямата жега до тротоара/нали е на бордюра едната гума/и що женички минаха с къси поли, че туй картера го попилях удряйки си главата при всяка засукана фуста. Та да не се отплесвам, и в 14:30 съм вече при Максим /майстора за зареждане/ и запачва вакумиране - мина добре, след това започва зареждане и то мина дабре, проверка за изпускане с един интересен уред - и то мина добре.
МОМЧЕТА ИМАМ РАБОТЕШ КЛИМАТИК
, незнам до кога ще е но се кефя!
Случката се случи във В.Търново над новата болница и бившата баня, аз не съм точно от В.Т. а на една тубичка растояние от там, затова правих упражнението на улицата. А моргата е срещу СБА тел. 062/601 543 и 0886399808- това е за търновяни и околията.
МОМЧЕТА ИМАМ РАБОТЕШ КЛИМАТИК

Случката се случи във В.Търново над новата болница и бившата баня, аз не съм точно от В.Т. а на една тубичка растояние от там, затова правих упражнението на улицата. А моргата е срещу СБА тел. 062/601 543 и 0886399808- това е за търновяни и околията.
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
То aaleks
Колега този Максим с какво точно се занимава?Доволен ли си от него като майстор и ако можеш и ако не ти създавам проблем,би ли ми дал телефона му. Недай боже може да ми потрябва.
Между другото около В.Т. знаеш ли свестни майстори на Мондео,че нещо са кът май
Ходих веднъж при Даскалови и нещо не ми вдъхнаха доверие,незнам защо,наречи го шесто чувство ли какво
Колега този Максим с какво точно се занимава?Доволен ли си от него като майстор и ако можеш и ако не ти създавам проблем,би ли ми дал телефона му. Недай боже може да ми потрябва.
Между другото около В.Т. знаеш ли свестни майстори на Мондео,че нещо са кът май

Ходих веднъж при Даскалови и нещо не ми вдъхнаха доверие,незнам защо,наречи го шесто чувство ли какво

- demiro
- потребител
То PlamenJ
Същото усещане,при включен климатик и рязко ускоряване около 3000 оборота имам чувството,че нещо спъва колата.След две три секунди и около 3500-4000 оборота се пооправя.Може би е нормално знам ли,но се питам,ако колата беше примерно 1,6 как ще изпреварва с включен климатик. Някои казват,че при автомобилите с климатроник при рязко подаване на газ примерно като изпреварваш,климата се изключва за момент
и така.
Между другото четохте ли за този Българин дето патентовал климатична система за автомобили с газова уредба. Използвало се това,че газта минава през два изпарителя,като единият не е точно изпарител ами през него минава въздушният поток и от замръзналият "изпарител" се охлажда. Характерното било,че при тази шашма не се натоварва двигателя с нищо допълнително като компресор и т.н. Хитро а?
Същото усещане,при включен климатик и рязко ускоряване около 3000 оборота имам чувството,че нещо спъва колата.След две три секунди и около 3500-4000 оборота се пооправя.Може би е нормално знам ли,но се питам,ако колата беше примерно 1,6 как ще изпреварва с включен климатик. Някои казват,че при автомобилите с климатроник при рязко подаване на газ примерно като изпреварваш,климата се изключва за момент

Между другото четохте ли за този Българин дето патентовал климатична система за автомобили с газова уредба. Използвало се това,че газта минава през два изпарителя,като единият не е точно изпарител ами през него минава въздушният поток и от замръзналият "изпарител" се охлажда. Характерното било,че при тази шашма не се натоварва двигателя с нищо допълнително като компресор и т.н. Хитро а?

-
- потребител
- Контакти:
Даже бих казал, че доста я спъва и се получава нещо като предръпване и си е гадно. Ама пък си е хладно дядо коледа , така че изтърпявам го без проблем.demiro написа:.........
Занимава се с хладилна техника, кафе машини и тем-подобни неща.
За BG-клима, при скорост 100км/ч за един час ще изгориш 8-10 литра газ, колко време може да се охлаждаш с 10 л. газ и то на секунда се пада по 3 милилитра газ нада ли ще те охлади.
Е, това са само мой предположения!

Топлата вода отдавна е измислена.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
За разхода си прав, но с включен клематик ще изгориш литър-два повече. А този с BG "климатика" казва, че разхода ти не се влияе, освен това не ти пада мощността. Незнам като гледах схемката и обясненията има неква логика да е прав човека, ама ще почакам да чуя мнение от човек който си е сложил втори изпарител и тогава може да ида до Плевен да то диря и азaaleks написа: За BG-клима, при скорост 100км/ч за един час ще изгориш 8-10 литра газ, колко време може да се охлаждаш с 10 л. газ и то на секунда се пада по 3 милилитра газ нада ли ще те охлади.

-
- потребител
- Контакти:
За demiro на мен лично ми излезе 40 лв. с маслото, но зарежда за 45 лв. така беше ми казал отначало, после дали забрави какво беше ми казал, че ми взе 40 лв. незнам. Лично не го познавах преди, толкова и сега, ама ми допадна като човек-майстор!
За Любо изках да обесня, че малко газ ще минава през "изпарителя който ще охлажда купето" за единица време т.е. сега по бабешки - колкото ще стоплиш купето с цигара през зимата, толкова и ще го охладиш през лятато с газта която гориш. Не съм сигурен, но май няма кола под 60 коня и да има клима, значи не е шега охлождането на купето. - непроверена информация
За Любо изках да обесня, че малко газ ще минава през "изпарителя който ще охлажда купето" за единица време т.е. сега по бабешки - колкото ще стоплиш купето с цигара през зимата, толкова и ще го охладиш през лятато с газта която гориш. Не съм сигурен, но май няма кола под 60 коня и да има клима, значи не е шега охлождането на купето. - непроверена информация
- demiro
- потребител
То aaleks
Много ясно,че ако използваш за охлаждане на въздуха газта, която отива за горене към двигателя,няма да е достатъчно. Без да съм чел подробности за изобретението предполагам,че така нареченият втори "изпарител" е нещо като бутилка след бутилката,където газта е под налягане,което вече е напълно достатъчно за да охлажда минаващият въздух,разбира се в режим на рециркулация,щото иначе трудна работа.
Ако не те затруднявам напиши телефона на твоя майстор на климатици,а и за какво масло става дума дето пишеш по-горе,че не съм много запознат с принципа на действие на климатика и какво точно има в него?

Много ясно,че ако използваш за охлаждане на въздуха газта, която отива за горене към двигателя,няма да е достатъчно. Без да съм чел подробности за изобретението предполагам,че така нареченият втори "изпарител" е нещо като бутилка след бутилката,където газта е под налягане,което вече е напълно достатъчно за да охлажда минаващият въздух,разбира се в режим на рециркулация,щото иначе трудна работа.
Ако не те затруднявам напиши телефона на твоя майстор на климатици,а и за какво масло става дума дето пишеш по-горе,че не съм много запознат с принципа на действие на климатика и какво точно има в него?

-
- потребител
- Контакти:
С тази "рециркулация" ми намирисва на нещо повече от "перпето мобиле"
, или "рециркулацията" ще се извършва от компресор който да превръща газообразната газ в течна и отново да може да охлажда
. Ако си от В.Търново ще ти кажа къде може да го откриеш, иначе за по телефон нестава работо, трябва да види. За маслото не се притеснявай.

- demiro
- потребител
Под рециркулация имах в предвид да върти само вътрешният въздух, както при монито.Но както и да е,да сме живи и здрави това е най-важното
От Търновско съм я,прати телефона на майстора,ако искаш и като лично съобщение.В момента всичко по климатика ми работи,но аз обичам да се презастраховам като събирам телефони на различни майстори
Ти по принцип къде ремонтираш твойта машина?
Благодарности предварително!

От Търновско съм я,прати телефона на майстора,ако искаш и като лично съобщение.В момента всичко по климатика ми работи,но аз обичам да се презастраховам като събирам телефони на различни майстори

Ти по принцип къде ремонтираш твойта машина?
Благодарности предварително!

-
- потребител
- Контакти:
Живи и здрави
, аааааа тойя BG-клима работи само веднъж и после чака да изгориш газта и да заредиш отново газ, че да може пак да заработи. Питам щото имам и лада на газ /на тъста/, че да не се поти човека лятото, ама нещо все не ми се връзват сметките. А "рециркулацията" на въздуха не е проблем, бял кахър пред другото.
Разбира се, че ще ти го пратя номера.
Попринцип в моя гараж, колкото за себе си разбирам а и колата си е моя, що да ставам "баща" на чужди майстори. Като ги гледам и те са си босички, ежат се много ама като усетят, че си в час и гледат да мълчат да не изръсят някой я глупост.

Разбира се, че ще ти го пратя номера.
Попринцип в моя гараж, колкото за себе си разбирам а и колата си е моя, що да ставам "баща" на чужди майстори. Като ги гледам и те са си босички, ежат се много ама като усетят, че си в час и гледат да мълчат да не изръсят някой я глупост.
-
- потребител
- Контакти:
Преди 2-3 седмици се сбогувах 510 лв. в името на климатика. На предния радиатор изгнили два поп-нита и той увиснал, протрили се 3 тръбички /те са двойни значи 6/ пробил се и честито 290 лв. за нов + 115-120 лв. за "дехидрататора"- голямото под левия фар. Зареждане 65 лв. и малко труд, без ДДС.
А ремонт на предния пръстен/семеринга на компресора е около 70-100лв. но за сега не е необходимо.
Тази маниполация я извършиха в Русе, сервиза се намира на 150м от сервиз Тойота в посока Николово.
Като снимам визитката му ще я прикача към това мнение.
Не можах да намеря визитката, GSM 0896698282
А ремонт на предния пръстен/семеринга на компресора е около 70-100лв. но за сега не е необходимо.
Тази маниполация я извършиха в Русе, сервиза се намира на 150м от сервиз Тойота в посока Николово.
Като снимам визитката му ще я прикача към това мнение.

Не можах да намеря визитката, GSM 0896698282
Последна промяна от aaleks на 15 май 2007, 17:52, променено общо 1 път.
- Maikal
- потребител
- Регистриран: 12 май 2007, 16:36
- Модел на автомобила:
Ford Focus 1.0 EcoBoost 125hp 2015 ;)
Ford Focus 1.6 TDCi 90hp 2008 ;)
Ford Mondeo 2.0 TDCi 115hp 2004
Ford Mondeo 1.6 16V Zetec 90hp 2000 - Местоположение: Велико Търново / Варна
- Контакти: