Странен проблем със километража
- b2d
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
- Status: Извън линия
Странен проблем със километража
Става въпрос за следното... забелязах от вчера, че стрелката на километража играе (трепери) обортомера си върви плавно (ок) но стрелката на километража не... мислех да не би да е от смяната на бензина, че реших да тествам един друг но тогава цялата кола не би вървяла нормално... Ако някой е има проблем сходен на този или идея от какво може да е да свирка нищо освен филтъра на климатика не съм сменял скоро и един шарнир, но след него нямаше проблем, а след филтъра не съм обърнал внимание, но мисля, че нямат връзка.
-
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2005, 16:01
- Модел на автомобила: Ford FOCUS 1.8 TDCi 115ps
И на моя Ескорт трепери малко но е така от 2 години... Много важно... Най-вероятно и преди си е треперило но не си му обърнал внимание. Провери при смяната на филтъра да не си му променил положението - имам предвид завойте и огъванията които прави жилото. При по-големи огъвания започва да запъва леко в бронята и треперенето се увеличава чувствително.
При мен над 70 километра започва и да бучи...
При мен над 70 километра започва и да бучи...
- Gate
- потребител
- Регистриран: 25 авг 2006, 19:58
- Модел на автомобила: MONDEO MK 1 - 2.0GHIA ; 1.8 16v;
SierraXR4 2.0I; - Местоположение: София
И при мен се появи този проблем като ходих по морето преди две седмици,но най-странното е че го прави след 140 !Набрал съм се с яко газ~170 и по едно време гледам стрелката играе м/у 170 и 200!В Събота ходих до Копривщица и там се ръчках,но този път нямаше проблеми
Иначе опита ми с треперещи скоростомери сочи едно :до сега 100%скъсване може да е скоро може и да е след 20хил.но ще се скъса!

- b2d
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
Кое ще се скъса? Жилото на километража?Gate написа:И при мен се появи този проблем като ходих по морето преди две седмици,но най-странното е че го прави след 140 !Набрал съм се с яко газ~170 и по едно време гледам стрелката играе м/у 170 и 200!В Събота ходих до Копривщица и там се ръчках,но този път нямаше проблемиИначе опита ми с треперещи скоростомери сочи едно :до сега 100%скъсване може да е скоро може и да е след 20хил.но ще се скъса!
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 2%F0%E0%F8" onclick="window.open(this.href);return false;
Но след време /3-4 месеца/ си купих ново жило, някъде около 75-80лв. от мото-пфое, по моргите не открих точно като моето.
Но след време /3-4 месеца/ си купих ново жило, някъде около 75-80лв. от мото-пфое, по моргите не открих точно като моето.
Небойте се роби Спартак е с вас!
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 22:34
- Модел на автомобила: FORD SIERRA 1.8TD...Opel Vectra.-Skoda Favorit
Странен
Ако не е пипано жилото поради някакъв проблем,наи вероятно причината е скъсама нишка от сърцевината на жилото.Ще кара известно време и ще се скъса съвсем.Проблема се оправя с ново жило.
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
Re: Странен проблем със километража
Колег,от известно време и аз имам същия проблем .Стрелката по някога прави отклунения от порядака на 20-30км. по някога спира а по някога се чува нещо като стържене.Въпроса ми е ...дали брояча на изминатите километри така отчита правилно?понеже от известно време със 10лв минавам 30-35км ,а преди си минавах 50км а зимата 45км.Колата си работи нормално като изклучим дима който излиза от ауспуха при форсиране и мирише на суров бензин по някога ,но това си е от както съм купил колата.Интересно ми е ,че пуши само като загрее ,докато е студена по някога върви по добре от колкото като е топла ,а по някога на едно средно ниво на гаста се дави и като натисна до край или отпусна се оправя.Този проблем го нямам на загрял двигател но тогава пуши особено ако климата на вън е влажен.
- Ianaki
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри
И аз съм в групата.При мен трепери окло 40-60 км/ч.Отклонението при треперене е около +/- 5км/ч.Бръмчене няма. 
Друг е въпросът, че темата е на 3г.

Друг е въпросът, че темата е на 3г.
- devailo
- потребител
- Регистриран: 06 мар 2008, 00:30
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 2004 TDCi 1,4 - 68 коня
За да не отварям нова тема ще питам тук..значи като запаля колата трябва да минат около 5-10 секунди за да се активират и стрелките на километража и оборотите.. не ми се вижда нормално това... от около година някъде прави така...какъв е проблема?