За климатроник
-
- потребител
- Регистриран: 14 юни 2006, 13:24
- Модел на автомобила: Scorpio 2.0i
- Status: Извън линия
За климатроник
Извинявам се за тъпия въпрос, би ли ми обяснил някой запознат каква е разликата между климатик, климатроник и двузонов климатроник. Признавам си, не съм съвсем наясно.
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Климатик:Охлажда въздуха в купето посредством фреон под налягане на компресор,завъртан от двигателя.Няма контрол на температурата,регулира се с вентилатора в купето.Липсва затопляне(само охлажда)
Климатроник:Същото,само че има дисплей ,на който можеш да си зададеш желаната температура и да изключи когато я достигне.Липсва затопляне,за затопляне се използва нагрятия антифриз(парно)
Двузонов климатроник: охлажда и затопля,с 2 кръга на фреона,със контрол на температурата в купето.
Климатроник:Същото,само че има дисплей ,на който можеш да си зададеш желаната температура и да изключи когато я достигне.Липсва затопляне,за затопляне се използва нагрятия антифриз(парно)
Двузонов климатроник: охлажда и затопля,с 2 кръга на фреона,със контрол на температурата в купето.
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
В две зони се отчита температурата т.е. в едната може да си настройш да е 26 градуса, а в другата 28. Аз така го разбирам, не съм карал кола с двузонен климатроник.mrdds написа:....................Двузонов климатроник: охлажда и затопля,с 2 кръга на фреона,със контрол на температурата в купето.
Небойте се роби Спартак е с вас!
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Да така е. А има има и вече и четиризонови климатициaaleks написа:В две зони се отчита температурата т.е. в едната може да си настройш да е 26 градуса, а в другата 28. Аз така го разбирам, не съм карал кола с двузонен климатроник.mrdds написа:....................Двузонов климатроник: охлажда и затопля,с 2 кръга на фреона,със контрол на температурата в купето.

Това на което повечето казват климатроник, си е чиста проба автоматичен климатик.
Климатроника, за мен си е автомобил оборудван с климатик и печка за отопление т.е. като запалиш колата зимата в рамките на 1-2 мин стопля. Всичко това управлявано от електронна система за контрол на температурата и другите показатели на въздуха.
- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
защо пък да няма затоплянеmrdds написа:Климатик:Охлажда въздуха в купето посредством фреон под налягане на компресор,завъртан от двигателя.Няма контрол на температурата,регулира се с вентилатора в купето.Липсва затопляне(само охлажда)