Ел. стъкло на Форд Фокус не се отвяря напълно

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Потребителски аватар
amdinside
потребител
потребител
Регистриран: 13 юли 2007, 22:08
Модел на автомобила: Ford Focus 1999, 1.6 16V, 74kW, 101 k.c., Zetec-S, хечбек,Trend, бензин
Контакти:
Status: Извън линия

Ел. стъкло на Форд Фокус не се отвяря напълно

Мнение от amdinside » 30 юли 2007, 09:16

Ел. стъклото на предната лява врата се отваря само на около 1/3
Казаха ми че вратата не е удряна и че е възможно това да е нарочно някакво ограничение да не се отваря напълно
Възможно ли е това?
Възможно ли е да е проблем в механизма на стъклото и ако да как може да се регулира?

Потребителски аватар
vlad
потребител
потребител
Регистриран: 22 мар 2005, 17:51
Модел на автомобила: Mondeo MK III '07, 2.2 TDCi Ghia, sedan
Контакти:

Мнение от vlad » 30 юли 2007, 09:34

Аз лично не съм виждал такова ограничение, по-скоро има проблем. Ако свалиш кората ще се види предполагам.

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
Контакти:

Мнение от doctordre » 30 юли 2007, 11:03

и аз на сиерата имам подобен проблем. един път не се отваря до долу, друг път се отваря но не иска да се вдига... :?

Потребителски аватар
amdinside
потребител
потребител
Регистриран: 13 юли 2007, 22:08
Модел на автомобила: Ford Focus 1999, 1.6 16V, 74kW, 101 k.c., Zetec-S, хечбек,Trend, бензин
Контакти:

Мнение от amdinside » 30 юли 2007, 11:08

Откъде може да е проблема?
Удар отнякъде или просто дефект?

Потребителски аватар
tropper
потребител
потребител
Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
Контакти:

Мнение от tropper » 30 юли 2007, 19:40

Електрониката следи тока през моторчето и когато той надвиши определена стойност спира. Това се прави с цел предпазване на електрониката и моторчето от изгаряне. При сблъскване с препятствие при движението на стъклото - примрно ръка през прозореца, или просто достигане на крайно положение на стъклото при затваряне или отваряне, заради голямото механично усилие, токът през моторчето нараства и машинката го спира.

Подобен проблем има три причини да се появи:
1. Повреда в електриниката за управление
2. Повреда в моторчето
3. Механичен проблем

Най-вероятната е третата - механичен проблем. То може да е както изкривяване на водещите шини на стъклото в следствие удар, така и техен дефект в следствие корозия (ръжда) или просто замърсяване. Друга възможност е разкъсано жило.

Сваля се тапицерията на вратата и се вижда дали има механични дефекти. Ако не се забележат такива се мери с ампреметър (>=10A) тока на моторчето по време на движение на прозореца. Ако рязко повишаване се получи само в някой участък - вероятно там има механичен дефект.

П.С. И аз не съм виждал ограничение на предно стъкло на никой автомобил :) , на задните има, но...
късото съединение прави силата
LPG: Изображение / 1.07 заради гумите :)

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”