Ел. стъкло на Форд Фокус не се отвяря напълно
- amdinside
- потребител
- Регистриран: 13 юли 2007, 22:08
- Модел на автомобила: Ford Focus 1999, 1.6 16V, 74kW, 101 k.c., Zetec-S, хечбек,Trend, бензин
- Контакти:
- Status: Извън линия
Ел. стъкло на Форд Фокус не се отвяря напълно
Ел. стъклото на предната лява врата се отваря само на около 1/3
Казаха ми че вратата не е удряна и че е възможно това да е нарочно някакво ограничение да не се отваря напълно
Възможно ли е това?
Възможно ли е да е проблем в механизма на стъклото и ако да как може да се регулира?
Казаха ми че вратата не е удряна и че е възможно това да е нарочно някакво ограничение да не се отваря напълно
Възможно ли е това?
Възможно ли е да е проблем в механизма на стъклото и ако да как може да се регулира?
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
- Status: Извън линия
Електрониката следи тока през моторчето и когато той надвиши определена стойност спира. Това се прави с цел предпазване на електрониката и моторчето от изгаряне. При сблъскване с препятствие при движението на стъклото - примрно ръка през прозореца, или просто достигане на крайно положение на стъклото при затваряне или отваряне, заради голямото механично усилие, токът през моторчето нараства и машинката го спира.
Подобен проблем има три причини да се появи:
1. Повреда в електриниката за управление
2. Повреда в моторчето
3. Механичен проблем
Най-вероятната е третата - механичен проблем. То може да е както изкривяване на водещите шини на стъклото в следствие удар, така и техен дефект в следствие корозия (ръжда) или просто замърсяване. Друга възможност е разкъсано жило.
Сваля се тапицерията на вратата и се вижда дали има механични дефекти. Ако не се забележат такива се мери с ампреметър (>=10A) тока на моторчето по време на движение на прозореца. Ако рязко повишаване се получи само в някой участък - вероятно там има механичен дефект.
П.С. И аз не съм виждал ограничение на предно стъкло на никой автомобил
, на задните има, но...
Подобен проблем има три причини да се появи:
1. Повреда в електриниката за управление
2. Повреда в моторчето
3. Механичен проблем
Най-вероятната е третата - механичен проблем. То може да е както изкривяване на водещите шини на стъклото в следствие удар, така и техен дефект в следствие корозия (ръжда) или просто замърсяване. Друга възможност е разкъсано жило.
Сваля се тапицерията на вратата и се вижда дали има механични дефекти. Ако не се забележат такива се мери с ампреметър (>=10A) тока на моторчето по време на движение на прозореца. Ако рязко повишаване се получи само в някой участък - вероятно там има механичен дефект.
П.С. И аз не съм виждал ограничение на предно стъкло на никой автомобил