Капацитет на казанче за стъклоочистители - Мондео '94
- msotiroff
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
Ford Mondeo 1,8 TD - Местоположение: Пазарджик
- Status: Извън линия
Капацитет на казанче за стъклоочистители - Мондео '94
Някой знае ли колко литра събира въпросното казанче (за миенето на предното стъкло, а не за фаровете), защото зима иде и трябва да се купуват течности против замръзване.
Благодаря.
Благодаря.
Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб,
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
А къде е за фаровете, май са на едно и също място?
НО, дори и при някого да са разделени /не ми се вярва/ не ги оставяйте зимата с лятна течност. Ще замръзне няколко пъти и ще ви прецака машинката и другите джунджурии по нея. После хоп 20-30 лв. минимум срещу 4-5лв. зимна течност!
За литража незнам, но не е п-омалко както е писал колегата.
НО, дори и при някого да са разделени /не ми се вярва/ не ги оставяйте зимата с лятна течност. Ще замръзне няколко пъти и ще ви прецака машинката и другите джунджурии по нея. После хоп 20-30 лв. минимум срещу 4-5лв. зимна течност!
За литража незнам, но не е п-омалко както е писал колегата.
Небойте се роби Спартак е с вас!
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
На мен 2 литра за сезон ми идват много.
Не се оливайте да пълните казанчето.
Аз се олях миналото лято, дойде зима и ме завари с лятна течност.
Не че имаше зима де ама викам да си сипя зимна течност и я добавих към останалата лятна в казанчето.
Стана неква свинщина да ви кажа.
Пресичане ли кво се получи ама имаше некви бели л@йна.
Предния джам и капака бяха постоянно със съвсем ясни ярки следи че съм си пръскал по джама.
Като се затопли все още имаше от тази гадост.
Един ден свърши най-сетне
Карах известно време без течност.
Като налях, при първото напомпване изкочи яко някакъв бял прах ... наркОтик некъф
Хуу че не се е запушило нещо из вътре или да е запекла помпата.
Не се оливайте да пълните казанчето.
Аз се олях миналото лято, дойде зима и ме завари с лятна течност.
Не че имаше зима де ама викам да си сипя зимна течност и я добавих към останалата лятна в казанчето.
Стана неква свинщина да ви кажа.
Пресичане ли кво се получи ама имаше некви бели л@йна.
Предния джам и капака бяха постоянно със съвсем ясни ярки следи че съм си пръскал по джама.
Като се затопли все още имаше от тази гадост.
Един ден свърши най-сетне

Карах известно време без течност.
Като налях, при първото напомпване изкочи яко някакъв бял прах ... наркОтик некъф

Хуу че не се е запушило нещо из вътре или да е запекла помпата.
-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
- Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.
Е paci кава марка ти бяха, че мислех точно така да направя и аз неползвам толкова много течноста за миене, остана ми от лятното сипване и преди няколко деня изсипах цялата и сега май ми е пълно резервоарчето и мислех да излея концентрат против замръзване. Марките не ги знам и двете са купени от шел, ама зимната много скъпа излиза за цялото резорвоарче.
Колега к'ви сажди видя, че е мръсно ама чак път сажди
и аз съм ги забелязал на кръстовищата как докато чакат и си мият стъклата, а някой чак и моето.
Колега к'ви сажди видя, че е мръсно ама чак път сажди

-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
- Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.
Темата май отиде много офф..cenzor написа:Какво значи лятна и зимна течност?
Има течност ( OMV и други подобни) , които при температури над 10 градуса примерно се разреждат с 1:10 , а зимата - 1:5 примерно.
Има такава течност за чистачките, лятна и зимна - разреден концетрат готов за употреба. Има и концентрат летен и зимен които сам си разреждаш, същото като антифриза.
Купувал от шел - марка незнам тяхна някаква.
Виждал на Лукойл незнам каква марка.
От ОМВ само кафе бих си купил и нещо за ядене, но всеки си има предпочитания.
- msotiroff
- потребител
Ми толкова събра... не знам. Може би има разлика при МК1 и МК2...pantata написа:msotiroff написа:Измерих го - малко по-малко от 3 литра е![]()
моето как събра 3 бутилки по 1.5 литра и преди това имаше не знам колко

- msotiroff
- потребител
Именно. А на колегата "pantata" гледам на аватара, че е Мондео от второто поколение, сиреч МК2. Моето е МК1...aaleks написа:От 93-96г е МК1, 97-99/ако не греше/ е МК2.msotiroff написа: Ми толкова събра... не знам. Може би има разлика при МК1 и МК2...![]()
![]()
Ти питаш за 94'

- divxstore
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX