Осветление на дръжките на вратите
- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
- Status: Извън линия
Осветление на дръжките на вратите
Идеята може да е странна, но съм си наумил да си сложа осветление на дръжките на вратите
та се чудех дали някой ще даде съвет, откъде да взема ток, с диоди или обикновени крушки, някакви съпротивления трябват ли ми и т.н. Имаше една тема във форума за подобно нещо но не мога да я намеря 

- plamenford
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2006, 17:22
- Модел на автомобила: ford mondeo 1.8TDI
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=14640" onclick="window.open(this.href);return false;
http://plamengolf.data.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://store3.data.bg/plamengolf/DSC01834.JPG
[/img]
[img]http://store3.data.bg/plamengolf/DSC01834.JPG
[/img]
- doctordre
- потребител
- Контакти:
еми нищо конкретно не пише тук, на мондеото си имате подготовка за такова осветление ама аз питам на сиерата как да си направяplamenford написа:http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=14640

- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Намери си такъв диод какъвто искаш да ти свети.... тези от запалките трябва да им сложиш 480 ома съпротивление и работят на 12 волта...катода или анода .. не помня кое беше някой колега ще поясни го вържи някъде да прави маса.. другото краче трябва да си пракараш кабел до габарита .. демек до таблото.. абе ще си играеш..
- doctordre
- потребител
- Контакти:
оо ако е така може би ще се откажа, то ще падне голямо прекарване на кабели чак от таблотоvenom4o написа:Намери си такъв диод какъвто искаш да ти свети.... тези от запалките трябва да им сложиш 480 ома съпротивление и работят на 12 волта...катода или анода .. не помня кое беше някой колега ще поясни го вържи някъде да прави маса.. другото краче трябва да си пракараш кабел до габарита .. демек до таблото.. абе ще си играеш..

-
- потребител
- Регистриран: 16 сеп 2005, 11:22
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 combi 96.; MK1
Ами да, има малко занимавка, но не е толкова страшно.Ако искаш да се пали с вкл. на фаровете а нямаш подготовка е по сложно-трябва ново окабеляване. Иначе няма проблем да си вземеш един + от стъклата щом имаш машинка за стъкла,но няма да може да се вкл. с фаровете-т.е. ще свети и през деня, винаги когато си на контакт.Ако не те притеснява това действай. Консумацията на диодите е нищожна направо можа да се пренебрегне.
Успех!
Успех!
-
- потребител
- Регистриран: 16 сеп 2005, 11:22
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 combi 96.; MK1
ХЕ-ХЕ(много смешно) да свети когато се вдига стъклото.Разбира се,че ще ги върже преди бутона за стъклата, а кое е ТЪПО и кое не остави на човека да прецени. Той ясно каза ,че не му се занимава да тегли кабели за всяка врата.Не знам каква е разликата дали ще вземе ток от таблото или от стоповете, мен второто ми се струва още по-сложно.А за фаровете дето светят само през нощта, не знам как е в Благоевград,но в останалата част на страната половин година и през деня карат на фарове, а много колеги ,в това число и аз карат целогодишно на фарове.
Айде със Здраве!
Айде със Здраве!
- ofeto
- потребител
- Регистриран: 29 май 2007, 18:55
- Модел на автомобила: форд мондео 1.8tdi
ти ми кажи господин умник,какъв е смисъла да ти светят ръчките през деня!а за сложнотии не говори,че сигурно ти е сложно и пишката да си намериш!а кажи кое е по-сложно-да дръпнеш кабел от стоповете до задните врати или от таблото до задните врати!а това дали карам на фарове или не май не е на магарето работа нали?fordman написа:ХЕ-ХЕ(много смешно) да свети когато се вдига стъклото.Разбира се,че ще ги върже преди бутона за стъклата, а кое е ТЪПО и кое не остави на човека да прецени. Той ясно каза ,че не му се занимава да тегли кабели за всяка врата.Не знам каква е разликата дали ще вземе ток от таблото или от стоповете, мен второто ми се струва още по-сложно.А за фаровете дето светят само през нощта, не знам как е в Благоевград,но в останалата част на страната половин година и през деня карат на фарове, а много колеги ,в това число и аз карат целогодишно на фарове.
Айде със Здраве!
- doctordre
- потребител
- Контакти:
ами явно ще трябва да помисля за вариант от таблото
но проблема е че не знам през къде ще прекарам кабелите, не искам да висят. сега имам доста кабели за колони, един топ кабели от алармата и ще стане голямо мазало. дайте някаква идея къде да ги скрия и откъде точно се взима ток от габаритите
също така и в краката искам осветление, абе да става коледна елха 

- to6kooo
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 22:13
- Модел на автомобила: MONDEO 2.0 16V GHIA 2003 с ГИ KME
Ако ще го правиш с светодиоди-на всеки диод,на катода(-)или на анода(+) слагаш съпротивление 560ома.Катода(-),на маса,може и от вратата.Анода(+) от габаритите,а може и двойка кабел за + и - от купето.Прекарваш си кабела или кабелите през фабричните маншони от вратите към купето.Плюса от габаритите откриваш с пробник,най-лесно от ключа за фарове и габарити,то на Сиерата е лостче нали?
Ако не знаеш кое е анод и катод прекарай си инсталацийката и пробвай,диода свети само в една посока,като светнеш един погледни кое му е + и кое -,то си личи вътре в диода.

- doctordre
- потребител
- Контакти:
еее аз и такава тема ли съм пускалto6kooo написа:Ако ще го правиш с светодиоди-на всеки диод,на катода(-)или на анода(+) слагаш съпротивление 560ома.Катода(-),на маса,може и от вратата.Анода(+) от габаритите,а може и двойка кабел за + и - от купето.Прекарваш си кабела или кабелите през фабричните маншони от вратите към купето.Плюса от габаритите откриваш с пробник,най-лесно от ключа за фарове и габарити,то на Сиерата е лостче нали?Ако не знаеш кое е анод и катод прекарай си инсталацийката и пробвай,диода свети само в една посока,като светнеш един погледни кое му е + и кое -,то си личи вътре в диода.

- gmivanko
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2006, 02:40
- Модел на автомобила: Peugeot 205 GTI16 & 405 1.9GRi Renault Espace2 2.1TD
- Контакти:
Това за осветлението на дръжките е интересно, ама не и да е свързано с габаритите, според мен това ще е цигания гда е сг габаритите и да свети постоянно, според мен трябва да се свържат с алармата и когато отключваш колата със дистанционното да севтват самите ключалки з а определен период от време и да изгасват. Когато стигна и на моята да сложа аларма (уффф, още се мъча с ключа, даже нямам и центално
) ще си прокарма и такива светлинки сигурно, но ще е нещо съвсем семпло, което да не се набива на очи и през ноща даже, колкото да се вижда леко дръжката на врата от близко разтояние 

-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
Май има разминаване нещо..доколкото разбирам от темата,става въпрос за дръжките на вратите от вътрешната страна на вратите,а не от външната.От вън е тъпо да има осветление,но от вътре си е необходимост в тъмното да знаеш къде да бръкнеш че да си отвориш.И точно за габаритите трябва да се вържат диодите.Щом са включени фаровете се предполага че е вечер и тъмно....Освен ако не е зимата и закона за светнатите фарове през деняgmivanko написа:Това за осветлението на дръжките е интересно, ама не и да е свързано с габаритите, според мен това ще е цигания гда е сг габаритите и да свети постоянно, според мен трябва да се свържат с алармата и когато отключваш колата със дистанционното да севтват самите ключалки з а определен период от време и да изгасват. Когато стигна и на моята да сложа аларма (уффф, още се мъча с ключа, даже нямам и центално) ще си прокарма и такива светлинки сигурно, но ще е нещо съвсем семпло, което да не се набива на очи и през ноща даже, колкото да се вижда леко дръжката на врата от близко разтояние