климатик - Свирене и мощност
-
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 10:42
- Модел на автомобила: Ford Mondeo - 1 , 2000 cc
- Контакти:
- Status: Извън линия
климатик - Свирене и мощност
Колеги , карам Мондео 2000 сс , 1995 комби .Имам следният проблем : при включен климатик , при ускоряване се чува виещ шув отпред някъде. Появява се пи различни обороти в зависимост от предавката на която се движа . Когато мине определени обороти въпреки че продължава да се ускорява автомобила , виенето спира .
Чувства се и загуба на мощност . преди карах седан със същият двигател и въобще не усещах разлика м мощността при използване на климатика . Може ли някой да ми помогне ?
Чувства се и загуба на мощност . преди карах седан със същият двигател и въобще не усещах разлика м мощността при използване на климатика . Може ли някой да ми помогне ?
-
- потребител
- Регистриран: 08 окт 2006, 19:07
- Модел на автомобила: 2000 Mercedes S500
2006 Toyota Prius
1996 Toyota RAV4 - Местоположение: Бургас
Re: климатик - Свирене и мощност
И при мен го има същото нещо на Мондео-то. Компресора си вие. Чудя се дали може да е заради липса на фреон - да работи на сухо компресора. Климатика ми не духа много студено.
-
- потребител
- Регистриран: 01 апр 2008, 09:16
- Модел на автомобила: Mondeo '97
Колега това което вие е компресора,честито и аз съм така.Прави го докато е време,че на мен ми изгоря инсталацията.Смени компресора или оправи твоя
-
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 10:42
- Модел на автомобила: Ford Mondeo - 1 , 2000 cc
- Контакти:
Ако е компресор - трябва ли да се търси за смяната му някакъв по особен сервиз или във всеки може да го сменят.Дали сервиза трябва да е специализирн за климатични инсталации и да изисква някакво по - особено оборлудване ?
-
- потребител
- Регистриран: 11 яну 2008, 13:40
- Модел на автомобила: Ford mondeo 1,8TDI
И моят току що изсвири.Ремъка почти се запали!Отрязах го и продължих.
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Аз имам желание да помогна ама нека не задавам на всеки едини исъщи въпроси. Как е с охлаждането, зареждан ли е? Постоянно ли го прави? Кога е преглеждан последно? А кога е добавяно масло последно. Ремъка може да се запалва ако е хлабав, и няма достатъчно сила на триене. А пък и е най-лесно да се провери. Ако проблема, че свири ремъка е в компресора, вече е малко късно да се прави. Съмнява ме, че може да се оправи от тарикат майстор, който е "оправил" компресора за 150 лв. вместо да каже че го е натегнал за 20.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
-
- потребител
- Регистриран: 11 яну 2008, 13:40
- Модел на автомобила: Ford mondeo 1,8TDI
Накратко: "О" пръстена между двете половинки на компресора издаде багажа.Изтече маслото и фреона.Блокира лагере ра на ремъчната шайба,понеже е с пластмасов сепаратор.Същия се стопи от загряването,съчмите на лагера се събраха на едно мястто,шайбата започна да стърже по корпуса на намотката на електромагнитния съединител!!! Зловещо нали. Къде бях аз? Карах си най-безметежно и гледах сеир? На себе си.