Моторче на клима (?) за топло и студено - Мондео

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
anakinilea
потребител
потребител
Регистриран: 10 юни 2009, 13:40
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V 1995g.
Status: Извън линия

Моторче на клима (?) за топло и студено - Мондео

Мнение от anakinilea » 10 юни 2009, 13:50

Здравейте имам следното питане имам Мондео 2.0 1995г.нямам ми го моторчето на климатика за топъл и студен въздух.Вземах си от морга но не иска да сработи казаха ми че били два вида но втори вид не открих.Климатика ми е с електронно управление до колкото разбрах е слаган допълнително.Може ли някой да помогне с информация от каде и как може да се оправи това чудо на техниката че лятото е добре но през зимата нямам топло . Ще бъда благодарен за всяко инфо БЛАГОДАРЯ
Последна промяна от kEFi на 10 юни 2009, 20:12, променено общо 2 пъти.
Причина: корегирано заглавие

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Re: диавиа

Мнение от samsung_bg » 10 юни 2009, 14:40

anakinilea написа:...нямам ми го моторчето на климатика за топъл и студен въздух...
Какво е това моторче :roll: за какво става дума?
Изображение

veselinp
потребител
потребител
Регистриран: 16 дек 2007, 15:03
Модел на автомобила: fiesta 96g 1.25zetec

Re: диавиа

Мнение от veselinp » 10 юни 2009, 17:05

колега незнам какво имаш предвид под моторче? вземи доуточни духа ли изобщо или не, смисъл само на студено ли не духа и прочие, мн е оскъдно инфото ти!!!

anakinilea
потребител
потребител

Re: Моторче на клима (?) за топло и студено - Мондео

Мнение от anakinilea » 11 юни 2009, 15:03

Клапата за топъл и студен въздух се управлява по електронен път!На таблото където се намират врътките на Мондеото за нагласяне на температура,скорост на вентилатора и прочие аз имам ел.управление с дисплей който показва външна и вътрешна температура.Та като вдигам и смъквам градусите на климата би трябвало да се движи и клапата за топъл и студен въздух която се задвижва от електромоторче за което става дума че ми трябва.Без това електромоторче клапата стои само в отворено положение и духа само студен въздух.Лошото обаче става през зимата защото няма какво да затвори тази клапа и нямам приток на топъл въздух(парно)и карам с шапка и ръкавици!Дано сега съм се изразил по разбираемо Дано някой мойе да помогне как да се стопля зимата в колата????? _friends_

Потребителски аватар
eddie_prudent
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2009, 09:30
Модел на автомобила: Ford Mondeo Mk2 1.6i (1999)

Мнение от eddie_prudent » 12 юни 2009, 10:20

Да не става дума за вакуума?
Успяваш ли да регулираш посоката на въздуха ... и без вентилатор трябва да се усеща като влиза дали се променя или не.
Изображение
Извинявай не те видях ... ами че то при тази скорост!

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 12 юни 2009, 10:22

Добре де всички тези джиджавки не работят ли с вакуум за пръв път чувам че има ел. моторче.
Изображение

Потребителски аватар
eddie_prudent
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2009, 09:30
Модел на автомобила: Ford Mondeo Mk2 1.6i (1999)

Мнение от eddie_prudent » 12 юни 2009, 11:05

anakinilea написа:Климатика ми е с електронно управление до колкото разбрах е слаган допълнително.Може ли някой да помогне с информация от каде и как може да се оправи това чудо на техниката че лятото е добре но през зимата нямам топло . Ще бъда благодарен за всяко инфо БЛАГОДАРЯ
Я да доуточним казуса - ти от както имаш колата със смененото управление духала ли ти е топло през зимата?
И само да изключим от съмнение ... как ти е температурата на двигателя, термостата работили ок?

Днез аз пуснах също един постинг дали мога да си ъпгрейдна конзолата за управление на климатика, сигурно в случая какъвто си ти. Но май не става направо. Дали няма да ти е по-добре да си намериш една стара конзола с врътки. Няма да е модерно, но поне зимъска няма да изглеждаш като "скиор в кола" докато ходиш на работа.
Изображение
Извинявай не те видях ... ами че то при тази скорост!

anakinilea
потребител
потребител

Мнение от anakinilea » 12 юни 2009, 12:17

Всички други клапи ми работят духа си навсякаде на където го насоча само тази клапа не помръдва.А колата така я купих с електронно управление и досега топъл въздух в купето пуска само като я завъртя тая клапа с ръка принодително а и се вижда като се смъкне таблото че нещо липсва виси само един куплонг с сноп кабели мисля че куплонга е със 8 крачета има си отвор към клапата и място за 3 видии да се завият и нищо повече.Може да пратя снимки на управлението което е в купето и на ел.моторчето което купих от морга но не сработо -ако с тях схте ви улесня по някакъв начин!!!! :-/:

anakinilea
потребител
потребител

Мнение от anakinilea » 12 юни 2009, 13:31

това над сидито е управлението на климата

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”