Моторче на клима (?) за топло и студено - Мондео
-
- потребител
- Регистриран: 10 юни 2009, 13:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V 1995g.
- Status: Извън линия
Моторче на клима (?) за топло и студено - Мондео
Здравейте имам следното питане имам Мондео 2.0 1995г.нямам ми го моторчето на климатика за топъл и студен въздух.Вземах си от морга но не иска да сработи казаха ми че били два вида но втори вид не открих.Климатика ми е с електронно управление до колкото разбрах е слаган допълнително.Може ли някой да помогне с информация от каде и как може да се оправи това чудо на техниката че лятото е добре но през зимата нямам топло . Ще бъда благодарен за всяко инфо БЛАГОДАРЯ
Последна промяна от kEFi на 10 юни 2009, 20:12, променено общо 2 пъти.
Причина: корегирано заглавие
Причина: корегирано заглавие
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Re: диавиа
Какво е това моторчеanakinilea написа:...нямам ми го моторчето на климатика за топъл и студен въздух...

-
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2007, 15:03
- Модел на автомобила: fiesta 96g 1.25zetec
Re: диавиа
колега незнам какво имаш предвид под моторче? вземи доуточни духа ли изобщо или не, смисъл само на студено ли не духа и прочие, мн е оскъдно инфото ти!!!
-
- потребител
Re: Моторче на клима (?) за топло и студено - Мондео
Клапата за топъл и студен въздух се управлява по електронен път!На таблото където се намират врътките на Мондеото за нагласяне на температура,скорост на вентилатора и прочие аз имам ел.управление с дисплей който показва външна и вътрешна температура.Та като вдигам и смъквам градусите на климата би трябвало да се движи и клапата за топъл и студен въздух която се задвижва от електромоторче за което става дума че ми трябва.Без това електромоторче клапата стои само в отворено положение и духа само студен въздух.Лошото обаче става през зимата защото няма какво да затвори тази клапа и нямам приток на топъл въздух(парно)и карам с шапка и ръкавици!Дано сега съм се изразил по разбираемо Дано някой мойе да помогне как да се стопля зимата в колата????? 

- eddie_prudent
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2009, 09:30
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Mk2 1.6i (1999)
Да не става дума за вакуума?
Успяваш ли да регулираш посоката на въздуха ... и без вентилатор трябва да се усеща като влиза дали се променя или не.
Успяваш ли да регулираш посоката на въздуха ... и без вентилатор трябва да се усеща като влиза дали се променя или не.
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Добре де всички тези джиджавки не работят ли с вакуум за пръв път чувам че има ел. моторче.
- eddie_prudent
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2009, 09:30
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Mk2 1.6i (1999)
Я да доуточним казуса - ти от както имаш колата със смененото управление духала ли ти е топло през зимата?anakinilea написа:Климатика ми е с електронно управление до колкото разбрах е слаган допълнително.Може ли някой да помогне с информация от каде и как може да се оправи това чудо на техниката че лятото е добре но през зимата нямам топло . Ще бъда благодарен за всяко инфо БЛАГОДАРЯ
И само да изключим от съмнение ... как ти е температурата на двигателя, термостата работили ок?
Днез аз пуснах също един постинг дали мога да си ъпгрейдна конзолата за управление на климатика, сигурно в случая какъвто си ти. Но май не става направо. Дали няма да ти е по-добре да си намериш една стара конзола с врътки. Няма да е модерно, но поне зимъска няма да изглеждаш като "скиор в кола" докато ходиш на работа.
-
- потребител
Всички други клапи ми работят духа си навсякаде на където го насоча само тази клапа не помръдва.А колата така я купих с електронно управление и досега топъл въздух в купето пуска само като я завъртя тая клапа с ръка принодително а и се вижда като се смъкне таблото че нещо липсва виси само един куплонг с сноп кабели мисля че куплонга е със 8 крачета има си отвор към клапата и място за 3 видии да се завият и нищо повече.Може да пратя снимки на управлението което е в купето и на ел.моторчето което купих от морга но не сработо -ако с тях схте ви улесня по някакъв начин!!!! 

-
- потребител
това над сидито е управлението на климата