Клима на Фокус НЕ работи
- G_o_c_e_v
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2009, 23:04
- Модел на автомобила: C-max 2.0 TDCi 136 к.с. Бордо
- Status: Извън линия
Клима на Фокус НЕ работи
Няма ток до компресора, някой да има ел схеми на инсталацията на Фокус 00г 1.8 TDdi ? Вентилатора за първа скорост се включва, само дето не отива ток до компресора.
- дали ако е изпуснал фреона има датчик за налягане, който не включва компресора при ниско налягане и има ли такъв датчик изобщо.
Релето което е за климатика си работи, купих го ново пък и си цъка като пускам климатика, от там нататъка явно вече е проблема, НО ме интересува дали има такъв датчик за налягане
- дали ако е изпуснал фреона има датчик за налягане, който не включва компресора при ниско налягане и има ли такъв датчик изобщо.
Релето което е за климатика си работи, купих го ново пък и си цъка като пускам климатика, от там нататъка явно вече е проблема, НО ме интересува дали има такъв датчик за налягане
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Клима на Фокус НЕ работи
Има такъв датчик и при ниско или много високо налягане не се включва компресора.
Все пак изчакай по-компетентните колеги да кажат къде точно се намира и евентуално да ти дадът схема.
Все пак изчакай по-компетентните колеги да кажат къде точно се намира и евентуално да ти дадът схема.
-
- потребител
- Регистриран: 01 май 2010, 10:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Endura-TDDi 1.8 66kWt
Документация може да си изтеглите от тук http://tco.data.bg/p/files/ford/Haynes% ... us%20%2703.
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Моята беше така миналото лято, не включваше компресора, оказа се че беше останала без фреон, след пълненето се радвам на студен въздух в колата и проклинам лошата миризма след спирането на климатика...

- G_o_c_e_v
- потребител
Климатика е готов, проблема се оказа от ново реле, което всъщност нещо пак нее уред и от буксата на компресора. Вече фризера е 6
-
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2009, 17:45
- Модел на автомобила: focus 1.6 16v
а тая лошата миризма характерна ли си е за фокусите ,защото аз си мислех че е от филтъра смених го и пак си е същото

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Миризмата е характерна не само за Фокуса, а въобще за климатиците. Миризмата идва от питата на изпарителя, но при Фокуса се намира... по-ши...но място едва ли можеха да измислят. Има теми тук по въпроса, аз лично като изключа климатика пускам парното на топло и вентилатора на мах, отделно ползвам спрей за климатици... но от време на време пак си има дъх.
- G_o_c_e_v
- потребител
Аз не усещам никаква лоша миризма след като изключа климатика, дори на реното ни пак няма миризма