Странно поведение на климатика при Мондео МК2
-
- потребител
- Регистриран: 24 май 2010, 14:49
- Модел на автомобила: '04 Mondeo Mk3 2.0 TDCI estate
- Status: Извън линия
Странно поведение на климатика при Мондео МК2
Здравейте на всички, прочетох темите до тук свързани с проблеми с климатика но не намерих отговор на мойте въпроси. Та по темата климатика уж си работи духа студено - до тук добре НО усеща се едно прекалено често включване и изключване на компресора( етох че и при други колеги е така да приемем че е нормално макар че на един познат също му направи впечатление), колата когато е на място духа почти топло, тръгна ли в движение все едно съм отворил камерата на хладилник и излиза пара. При продължително спускане по инерция(на свободна) започва пак да вкарва топло. Мой познат майстор каза на първо четене че според него е малко фреона, после каза че по скоро е от перките не включват навтора степен, после възможно било и запушване по системата да има. Да уточня че и друг пър съм карал кола с климатик и такова вклзване и изклзчване не съм усещал. Отворен съм към всякакви идей
.Като включа климатика започвати перките да духат но на коя степен не знам- нали са две. При включен климатик няма промяна на оборотите или ако има е малко занижаване.Да добавя колата преди на я закупя е седяла почти цяла зима на авто къща но дойде от Австрия с работещ климатик и досега не съм го пипал. Някой ако знае читав сервиз за диагностика в нашия окръг да драсне някой ред. Предложиха ми да изпуснат стария фреон и да напълнят с нов колкото трябва но не дават гаранция а 50 кинта на вятъра
. Толкова за сега че се поулях

- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Re: Странно поведение на климатика при Мондео МК2
Начи първо проверявате фреона какво му е нивото. Когато взех мойта случката беше същата на високи обороти работи на празех ход включва и изключва. Това с изпускането на фреона ми се струва безсмислено. Просто трябва да идеш на сервиз за автоклиматици където имат машината за зареждане и диагностика. Като те включат на машината тя си изтегля колкото имаш фреон и после и ако е нужно при вкарването обратно в колата си допълва както и масло и УВ оцветител. Ако имаш запушване машинката ще си каже веднага при вакуумирането.
Надявам се да съм ти бил полезен
Надявам се да съм ти бил полезен

-
- потребител
Мерси колега
все пак : "Непитай старило.......,а патило." Благодаря за бързият отговор

-
- потребител
Пресни новини дет се вика от кухнята
оказа се че климатика сие зареден още от Австриеца както трябва. Приоколна температура 40 градуса при включване даде 10 градуса. След около 2-3 минути свали на 8 и накрая изключи на 6.2 градуса. Майстора закрепи оборотите на 1500 и така извърши замерването. Каза че било нормално на свободна да не охлажда като при 1500 оборота
Така че уж нормално било всичко.

-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 16:58
- Модел на автомобила: mondeo
Колега преди време и аз имах подобен проблем. Постоянно включваше и изключваше компресора и същевременно не охлаждаше. Предположих че няма фреон (или както там се казва охладителната течност) и отивам аз в сервиз за климатици, какъвто ти е предложил колегата по-горе - с машина. И така. Включва нашия човек машината и започва да тегли. Изтегли наличния и се оказа, че е в повече от колкото трябва. Зареди отново системата и от тогава всичко се е ОК. В този смисъл и моя съвет да отидеш в сервиз за климатици - с машина.
- bikercho
- потребител
- Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia - Status: Извън линия
Колеги при мен пак е обратното като карам полека в града духа много студено като трагвам на далго затварям клапата за вкарване на ваздух отван и не духа толкова студено както в грацки условия не знам защо е така самнявах се да не би клапата да не иска да затвори и да смесва толия ваздух с този от климатика но като натискам копчето я чувам как отваря и затваря не знам от какво е и затова ката си карам