Неприятно щракане при пускане на парното
-
- потребител
- Регистриран: 25 юни 2007, 20:48
- Модел на автомобила: Focus C-MAX 1.6L TDCi
- Status: Извън линия
Неприятно щракане при пускане на парното
Здравейте,и честита нова година!
Ако вентилатора на парното е на някаква степен,при подаване на контакт се чува адско щракане за около 10 сек.
Звука изчезва обаче ако веднага натисна бутона за обдухване на купето.
Забелязвам,че от момента в който се появи проблема парното работи с една идея по- шумно.
Има ли начин да се справя с проблема без да ползвам сервиз?
Благодаря предварително!
Ако вентилатора на парното е на някаква степен,при подаване на контакт се чува адско щракане за около 10 сек.
Звука изчезва обаче ако веднага натисна бутона за обдухване на купето.
Забелязвам,че от момента в който се появи проблема парното работи с една идея по- шумно.
Има ли начин да се справя с проблема без да ползвам сервиз?
Благодаря предварително!
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Неприятно щракане при пускане на парното
Това е от клапата за вътрешна циркулация на въздуха. Като я цъкнеш отрязва външния приток на въздух и върти наличния в купето, затова е и по-шумно. По форума има много такива теми и общо взето хората така си карат. Пък и трудно се достига до проклетата клапа, която е зад жабката 
Потърси темите и там е говорено подробно.

Потърси темите и там е говорено подробно.
-
- потребител
- Регистриран: 17 дек 2010, 22:51
- Модел на автомобила: Focus 2
ЧНГ и от мен колега при колата на жена ми има същият проблем на същата фиеста.Аз си карам така въпреки че е
много дразнещо.
До колкото знам тази клапа за която колегата писа запира в мръсотия и тлаганията около нея и не се отваря.
Незнам дали със спрей с маркуче няма как да се достигне до нея и да се отпуши.Не съм много сигурен но май продават подобни спрейове за прочистване на инсталацията.Това е просто идея и си нямам и представа дали не изтърсих някоя глупост.Ще се радвам и аз ако прочета нещо полезно тъй като и мен ме дразни много.
много дразнещо.
До колкото знам тази клапа за която колегата писа запира в мръсотия и тлаганията около нея и не се отваря.
Незнам дали със спрей с маркуче няма как да се достигне до нея и да се отпуши.Не съм много сигурен но май продават подобни спрейове за прочистване на инсталацията.Това е просто идея и си нямам и представа дали не изтърсих някоя глупост.Ще се радвам и аз ако прочета нещо полезно тъй като и мен ме дразни много.
- Ceko
- потребител
- Регистриран: 20 окт 2006, 09:45
- Модел на автомобила: fiesta 96'-techno 1.25i 16v;75hp;Mondeo Mk2, 1,8TD GHIA
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 10&t=18921" onclick="window.open(this.href);return false;
"и форд е кола , но за мен е нещо повече''