Сваляне фар за мъгла - Фокус 1? Решен!

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Потребителски аватар
ganador
потребител
потребител
Регистриран: 04 мар 2005, 13:24
Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-S '00 г.
Контакти:
Status: Извън линия

Сваляне фар за мъгла - Фокус 1? Решен!

Мнение от ganador » 24 мар 2011, 17:39

Колеги,
лявото фарче за мъгла е ръждясало и ми се иска да го сваля и почистя. Дайте инфо за демонтажа му. Колата е фокусник 1, 2000г.
Нашата чаша на търпение - най-пълната чаша в света!
Изображение

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19

Re: Въпрос за сваляне на фар

Мнение от иво г. иванов » 25 мар 2011, 18:14

Единствено това намерих, колега:Изображение но това са за
ST- моделите. Не съм сигурен, че твойте са същите, но не трябва да е много сложно.Вдигни колата или се напъхай
хубаво под нея, така че да виждаш буксата на гърба на фарчето.Ако е с крачета ги натисни, разклати я внимателно
и я изтегли назад. После разгледай внимателно около фара за освобождения: / по- широки участъци/, където да
подпъхнеш малка права отвертка и се опитай да го " изчоплиш" леко навън. И на тоя модел на схемата са показани 4 стрелки указващи местата на клипсовете дето държат кутията на фара. Може да си помогнеш с пръст и отзад на мястото на вече извадения щекер.Трябва да излезе напред.Не знам някъде да монтират фарове за мъгла отзад напред
от двигателя към добавката под бронята. Пък и при нас, на фокусите, тялото на престилката е отлято заоблено, само с фабричен отвор за преминаване на буксата с кабелите.
Успех.
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!

Потребителски аватар
ganador
потребител
потребител
Регистриран: 04 мар 2005, 13:24
Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-S '00 г.
Контакти:

Re: Въпрос за сваляне на фар

Мнение от ganador » 25 мар 2011, 19:26

Благодаря за труда Иво, но аз се оправих сутринта. Т.к. и аз не открих никъде писано по въпроса, се заех сам. Много лесно се изважда решетката м/у двете фарчета и вече е възможно да се свали без канал или повдигане на колата.
Нашата чаша на търпение - най-пълната чаша в света!
Изображение

bosun
потребител
потребител
Регистриран: 30 яну 2011, 15:48
Модел на автомобила: focus 99г. 1.4-бензин

Re: Сваляне фар за мъгла - Фокус 1? Решен!

Мнение от bosun » 11 апр 2011, 08:10

Здравей,колега!Виждам,че колата ти е като моята,но като я купих нямаше фарчета за мъгла,а искам да си сложа.Вземах си на "DEPO",но са без буксата.Молбата ми е,ако не те затруднява силно да ми качиш снимки на буксата и ако има някакви други крепящи елементи по фарчетоза да си поръчам от МП/колкото и да не ми се ходи при тях/.Търсих ги по автоморгите,но по обясними причини не се намират.Благодаря ти предварително

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”