Централно заключване-проблем!
- dxristov
- потребител
- Регистриран: 24 апр 2011, 02:07
- Модел на автомобила: Ford Mondeo LX 2002/2.0/145PS
- Status: Извън линия
Централно заключване-проблем!
Колеги бе случвами се през няколко дена като заключвам колата тази зад мене не се заключва,почти съм 100% сигурен,че това не е проблем,в смисъл на колата... а по скоро да бъркам нещо по режимите на заключване,защото до сега по някакъв начин все го оправях,но май все беше случайно.А искам да разбера точно режимите и всичко както си е.Значи до колкото чета в книжката има два мисля че бяха режима на препрограмиране.единия е като натисна заедно двете копчета за откл. и закл.и светнат индикаторите се активира единия незнам всъщност какво точно се активира така,който знае нека каже?единия режим активира.. като отключвам колата се окл.само моята врата другите не и като натисна още веднъж се отключват и другите.А другия режим до колкото разбирам се активира като се натисни бутона за отключване два пъти за 3,4 сек.но незнам пак точно какво се активира.Нека който знае да разясни за тези режими също и за тази врата немога да разбера защо така се случва от време на време заключвам си и по някое си време реши да не се заключи/вратата зад мен/,а всички други се заключват??.Аз ли правя нещо незнам..??Помагайте 

И да се плашиш,няма да се страхуваш!
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Централно заключване-проблем!
Проблема не е в програмирането, след като не се влияе единствено едната врата. Машинката има нужда от хубаво почистване и ако не помогне - подмяната й. В повечето случаи почистването с WD-40 или контактен спрей е достатъчен. Можеш да потърсиш тук, има доста теми относно централното, почти всеки се е сблъсквал с него.
- dxristov
- потребител
как става това почистване как и къде да стигна до тази машинка?
- Doin
- потребител
Лесния вариант е машинката за заключване (или поне видимата й част при отворена врата) да я накиснеш предварително с WD-40, контактен спрей, масло, нафта или каквото имаш под ръка, да почистиш с тънка четка или четка за зъби видимата част от механизма и после обилно да смажеш - "WD-40, контактен спрей, масло".
По-трудния вариант е да свалиш кората на вратата, да извадиш куплунга от машинката, да провериш идва ли въобще ток при заключване/отключване, защото има вероятност и да ти е прекъснат кабел в маншона на вратата. Ако ток идва, то сваляш машинката (сваля се сравнително лесно, но не съм убеден че ще мога да ти го обясня, най-добре намери в мануала как се сваля машинката) и пак я почистваш основно по гореописания начин, с тази разлика че вече ще имаш много по-добра възможност за почистване. И ако и тази процедура не помогне, то аз разпробих две дупки в пластмасовата част на механизма и напръсках през тях хубаво електрониката вътре.Изчаках да се изцеди и запуших дупките с поксипол. Оттогава машинката ми проработи и вече 2 месеца не съм имал проблем.
По-трудния вариант е да свалиш кората на вратата, да извадиш куплунга от машинката, да провериш идва ли въобще ток при заключване/отключване, защото има вероятност и да ти е прекъснат кабел в маншона на вратата. Ако ток идва, то сваляш машинката (сваля се сравнително лесно, но не съм убеден че ще мога да ти го обясня, най-добре намери в мануала как се сваля машинката) и пак я почистваш основно по гореописания начин, с тази разлика че вече ще имаш много по-добра възможност за почистване. И ако и тази процедура не помогне, то аз разпробих две дупки в пластмасовата част на механизма и напръсках през тях хубаво електрониката вътре.Изчаках да се изцеди и запуших дупките с поксипол. Оттогава машинката ми проработи и вече 2 месеца не съм имал проблем.
- Tati_go
- потребител
- Регистриран: 23 юли 2010, 19:15
- Модел на автомобила: Ford Focus. 1.8, TDCi, 100 к.с., 2003 г., комби.
Вътре в машинката има микропревключватели, контактите на които нагарят. Това с пробиването на отвори и промиване с химикали доста често решава въпроса за известно време. Най-добре е да се сменят тия превключватели или да се отворят и почистят механично контактите им, ако не са много окопани.
Не ме интересува какво ще кажат за мен, стига да не е истина!
- Doin
- потребител
И аз смятах да го разтглобя за да стигна до електрониката, но като видях машинката "на живо", като разбрах че е капсулована, че трябва да разпробивам нитове, после да слагам нови, като видях как и къде е закачена механиката - разбрах че мога единствено да я разглобя, но не и последвалото сглобяване.
- dxristov
- потребител
Немога да разбера какво става с тази врата.От време на време се заключва и отключва.Ще я наблюдавам още и ще видя какво ще правя.
- dxristov
- потребител
Ще дойда на някоя сбирка в Пловдив някои коелга,ако я има същата кола и може да помогне..
-
- потребител
- Регистриран: 03 фев 2010, 09:35
- Модел на автомобила: Mondeo и Fiesta
Колега, имах същия проблем с "Мондео-то", което е производство 2001 - Ноември. Някой от "другарите по съдба" беше писал, че го е оправил със силиконов спрей. Купих си такъв, купих и контактен спрей и напръсках стабилно - до потичане през пролуките. Купих си и бяла грес на спрей, която все още не съм използвал. За да си сигурен в обмазването със спрея трябва да свалиш ключалките, да впръскаш отвсякъде и да ги възстановиш на мястото им. Определено мога да кажа, че има резултат. До колко време, тепърва ми предстои да разбера, но за сега съм доволен. Опитай!