Проблем със заключването Fusion
- stefansmail
- потребител
- Регистриран: 05 авг 2009, 13:14
- Модел на автомобила: Fusion 1.4 бензин
- Status: Извън линия
Проблем със заключването Fusion
Здравейте колеги ,
имам следния проблем : при затворена шофьорска врата ми изписва на таблото "DRIVER DOOR OPEN"и съоветно лампата в купето не изгасва.
Случвало се е да светне и в движение , със съответния звуков сигнал за предупреждение.
По-големия проблем е при опит за заключване от вън , защото има някаква защита , и веднага след заключване , се отключва .
Трябва да отворя и затворя вратата няколко пъти (стигал съм до 20) като всяко затваряне е със различна сила на блъскане
докато най-накрая се заключи.
Напръсках яко ключалката с WD40 ,чак потече от дренажните отвори долу , но без ефект. При последния дъжд , цял ден нещата бяха ок , но веднага след като изсъхна , се почна на ново.
Някой да се е сблъсквал с подобен проблем ?
имам следния проблем : при затворена шофьорска врата ми изписва на таблото "DRIVER DOOR OPEN"и съоветно лампата в купето не изгасва.
Случвало се е да светне и в движение , със съответния звуков сигнал за предупреждение.
По-големия проблем е при опит за заключване от вън , защото има някаква защита , и веднага след заключване , се отключва .
Трябва да отворя и затворя вратата няколко пъти (стигал съм до 20) като всяко затваряне е със различна сила на блъскане

Напръсках яко ключалката с WD40 ,чак потече от дренажните отвори долу , но без ефект. При последния дъжд , цял ден нещата бяха ок , но веднага след като изсъхна , се почна на ново.
Някой да се е сблъсквал с подобен проблем ?
- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Re: Проблем със заключването
На теб при дъжд е ОК, а на сухо проблеми - при мен е обратното. Явно от влага ли е не знам, но понякога се случва централното да се ебава, но иначе пък не ми свети индикация за отворени врати. Като заключа, понякога сама се отключва. Понякога въобще не се заключва и се налага да правя няколко опита или да я заключа с ключа. А като вляза в колата, чувам щракане по един-два пъти от машинките, а дори се случи в движение да се заключат вратите. Къде се крие проблема?
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Има ли при теб бутон на рамката на врата, който включва осветлението в купето и пр.?stefansmail написа:Здравейте колеги ,
...............

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
След като продадохме Fusion-a новият собственик ми беше писал за подобен проблем и при него. Явно е слабо място. Предполагам, че в машинката на шофьорската врата има датчик, който прави проблема, но за съжаление май е капсулована, и незнам дали подлежи на ремонт.
- stefansmail
- потребител
Няма видим бутон и най-вероятно има датчик вътре , но се чудя дали няма някаква букса във самата врата която да не прави контакт всеки пътDigiPro написа:След като продадохме Fusion-a новият собственик ми беше писал за подобен проблем и при него. Явно е слабо място. Предполагам, че в машинката на шофьорската врата има датчик, който прави проблема, но за съжаление май е капсулована, и незнам дали подлежи на ремонт.

Надявам се някой да се е сблъсквал с проблема и да подскаже решение

-
- потребител
- Регистриран: 10 юни 2013, 01:01
- Модел на автомобила: Ford Tourneo Courier 1.0 Ecoboost; ex Ford Fusion 1.4 Duratec 16V;
Здравейте,
реших и аз да се включа в дискусията. Купих Фюжън-а от колегата DigiPro и забелязах след време съобщението за отворена врата и нежеланието на централното заключване да сработи, когато се появи грешката на таблото.
Това, което мога със сигурност да потвърдя е спонтанността на явлението - не съм забелязал проблемът да се влияе от температура, време на денонощието, честота на използване на автомобила, сухо или мокро време.... Много рядко се появява и по време на движение.
Изпробвах и WD40, но при мен нямаше ефект. Вероятно някъде някой контакт не сработва както трябва, но не съм питал Мото Пфое за цени.
Между другото два немски форум съобщават за тези проблеми, без обаче да дават къде се корени проблема
http://www.ford-forum.de/showthread.php ... sch-defekt
https://www.fiesta-ka-forum.de/fiesta-m ... fen-49760/
Как действам аз - изчаквам 2-3 секунди между затварянето на врата и натискането на бутона за заключване.
реших и аз да се включа в дискусията. Купих Фюжън-а от колегата DigiPro и забелязах след време съобщението за отворена врата и нежеланието на централното заключване да сработи, когато се появи грешката на таблото.
Това, което мога със сигурност да потвърдя е спонтанността на явлението - не съм забелязал проблемът да се влияе от температура, време на денонощието, честота на използване на автомобила, сухо или мокро време.... Много рядко се появява и по време на движение.
Изпробвах и WD40, но при мен нямаше ефект. Вероятно някъде някой контакт не сработва както трябва, но не съм питал Мото Пфое за цени.
Между другото два немски форум съобщават за тези проблеми, без обаче да дават къде се корени проблема

http://www.ford-forum.de/showthread.php ... sch-defekt
https://www.fiesta-ka-forum.de/fiesta-m ... fen-49760/
Как действам аз - изчаквам 2-3 секунди между затварянето на врата и натискането на бутона за заключване.
- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Явно тва е няква мноо странна и стара болес на фордчетата.
При мен пък се получава мноо странна тапотия.Когато на вън е влажно или студено или е валяло,задната чистачка работи,както и отварянето на багажника,а когато е исъхнало хубаво ни чистачка ни отваряне на багажника с копче.А още по тъпото е че.пръскалката на задната чистачка работи при всички полужения.Няма мокро няма сухо тя баца
При мен пък се получава мноо странна тапотия.Когато на вън е влажно или студено или е валяло,задната чистачка работи,както и отварянето на багажника,а когато е исъхнало хубаво ни чистачка ни отваряне на багажника с копче.А още по тъпото е че.пръскалката на задната чистачка работи при всички полужения.Няма мокро няма сухо тя баца
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал 

-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Не знам при Фюжъна как но съм правил БМВ с подобни проблеми. Копчетата са пластмасови и с времето се износват. Стават по ниски и бравата не ги натиска достатъчно с което и те не контактуват. Ако е и при Фюжъна така решението по БГ начина е с възстановяване на пластмасата внимателно с поялника. Или подлагане на пластинка която да компенсира износването и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО смазване. Аз предпочитам на това място да слагам графитна смазка защото смятам, че смазва по правилно въпросния възел.
- stefansmail
- потребител
Аз ходих в Мото Пфое , но ми казаха - "докарай я когато го направи за да можем да замерим къде се губи контакт"- да ама той Фюжъна е с изкуствен интелект майstst1 написа:Здравейте,

Мислех си да махна кората и да проверя за слаба връзка . Тука https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 6RA#t=1254 се вижда една букса , която евентуално може да е проблемна , но ми се вижда голяма играчка разглобяването на вратата...

-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Чак пък голяма не е. Все пак, за да си отстраниш сам проблема се налага да си поиграеш с колата. Иначе сервиз, плащане и може евентуално да ти решат проблема. Но ти няма да знаеш как и съответно няма да можеш да споделиш с нас 

- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Открих само, че ключето е в самата машинка на вратата. Та в МП ще ти сменят цялата машинка, ако отидеш при тях за ремонт.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Черното в средата е микроключето, снимката е от Фокус:

Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- stefansmail
- потребител
На Фюжъна няма такова ключе.
При отворена врата и ключа на контакт , с отверка натискам металния палец на машинката на вратата (симулирам затваряне) и на таблото предупреждението за отворена врата изчезва , изгасва и осветлението в купето.
Което ме навежда на мисълта , че прекъсвача трябва да е в самата брава на врата.
При отворена врата и ключа на контакт , с отверка натискам металния палец на машинката на вратата (симулирам затваряне) и на таблото предупреждението за отворена врата изчезва , изгасва и осветлението в купето.
Което ме навежда на мисълта , че прекъсвача трябва да е в самата брава на врата.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
Нали и аз го докарах до там:stefansmail написа:....
madboy написа:Открих само, че ключето е в самата машинка на вратата. ..

- stefansmail
- потребител
Някой с по-добър руски от моя , дали няма да извлече полезна информация от тук:
http://www.fusionguru.ru/forum/viewtopi ... 106&t=6782
http://www.fusionguru.ru/forum/viewtopi ... 106&t=6782
- stefansmail
- потребител
Докато имаше дъждове проблема се беше решил от само себе си
Но сега пак се започна.
Имам идея , и ще съм благодарен на всеки който ми помогне да я развия .
Дали не може да се прекъсне кабела ,който отива към проблемното ключе в машинката на вратата , да се удължи , и да се постави ключе като показаното от ЯЛТА или някакво друго ?
Виждал съм при монтаж на аларми , да слагат ключета на задните врати , когато нямат такива.
Такива работи ми се въртят в главата.
Само се чудя кой е правилния кабел ... че във вратата има един сноп с поне 10-12 кабелчета ...

Имам идея , и ще съм благодарен на всеки който ми помогне да я развия .
Дали не може да се прекъсне кабела ,който отива към проблемното ключе в машинката на вратата , да се удължи , и да се постави ключе като показаното от ЯЛТА или някакво друго ?

Виждал съм при монтаж на аларми , да слагат ключета на задните врати , когато нямат такива.
Такива работи ми се въртят в главата.
Само се чудя кой е правилния кабел ... че във вратата има един сноп с поне 10-12 кабелчета ...
- mk61.4tdci
- потребител
- Регистриран: 22 май 2015, 17:20
- Модел на автомобила: ФИЕСТА МК6 1.4 ТДЦИ
Re: Проблем със заключването Fusion
Здравейте колеги на един приятел му сложиха копче като на старата фиеста външно не в ключалката за 20 лв и проблема е решен сега и аз сам наред да ходя като ми го сложат ще кача снимки
АКО НЕ МОЖЕШ ДА ПОМОГНЕШ НА НЯКОЙ ПО ДОБРЕ НЕ МУ И ПРЕЧИ 

- stefansmail
- потребител
Аз дълго обмислях варианта с външен прекъсвач , но не ми допадаше момента с разпробиването
и реших проблема със магнитен прекъсвач за 2.90лв
едната част монтирах във врата а другата странично във таблото там където се допира вратата. Проблема е решен без видими следи.

и реших проблема със магнитен прекъсвач за 2.90лв

-
- потребител
- Регистриран: 10 юни 2013, 01:01
- Модел на автомобила: Ford Tourneo Courier 1.0 Ecoboost; ex Ford Fusion 1.4 Duratec 16V;
Здравейте,
ще ви актуализирам и с решаването на проблема през Мото-Пфое:
Поръчка на резервна част (целия механизъм в шофьорската врата) в Германия;
доставка за около 3 седмици
Всичко части и монтаж - 350 лева (с 20% отстъпка).
Поне има 1 годишна гаранция за дефекти.
Засега щастливо се заключва!
ще ви актуализирам и с решаването на проблема през Мото-Пфое:
Поръчка на резервна част (целия механизъм в шофьорската врата) в Германия;
доставка за около 3 седмици
Всичко части и монтаж - 350 лева (с 20% отстъпка).
Поне има 1 годишна гаранция за дефекти.
Засега щастливо се заключва!

- stefansmail
- потребител
Че МотоПфое са кожодери на всички ни е ясно, дано поне резервната част да не е от същата партида