Някой надраска вратата, дайте съвет как да я оправя !
- sashom
- потребител
- Регистриран: 19 юли 2006, 15:59
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.4 TDCI 68к. 2006г.
- Status: Извън линия
Някой надраска вратата, дайте съвет как да я оправя !
Здравейте колеги. Някой смотаняк се разписа по една от вратите ми
. Сигурно му е доставило огромно удоволствие - да е жив и здрав. Моля дайте съвет, има ли начин това да се оправи без пребоядисване. И ако имате опит, как стоят нещата с каското. Отивам при застрахователния агент и му казвам и те я оправят или ?... А и какво да обясня, то е станало докато бях паркирал на един тротоар (явно на мястото на някой), това ли да им каза, в смисъл да не вземат да кажат - ааа сори това не го покриваме.

-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
- Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.
Re: Някой надраска вратата, дайте съвет как да я оправя !
[quote="sashom"][/quote]
Отиваш в ликвидационния сектор на застрахователната компания /агента можеш да си го викнеш за компания, но едва ли ще дойде освен ако не ти е приятел) и си завеждаш щета, ако каското ти покрива злоумишлени действия на трети лица, то това може да се квалифицира като такова.
Ако не е много дълбоко (не се вижда долното покритие, не до ламарината) става и с паста за полиране.
Отиваш в ликвидационния сектор на застрахователната компания /агента можеш да си го викнеш за компания, но едва ли ще дойде освен ако не ти е приятел) и си завеждаш щета, ако каското ти покрива злоумишлени действия на трети лица, то това може да се квалифицира като такова.
Ако не е много дълбоко (не се вижда долното покритие, не до ламарината) става и с паста за полиране.
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Николко, изпращат ме в сервиз, правят я и нищо не давам, те си се оправят.mrdds написа:Панта,колко пари ти дадоха за това?
За протокол няма да е зле да имаш, като се мъчиха да ми отварят колата ми попрецакаха ключалката и ме питаха защо не съм извикал полиция... вдигнах рамене и описвах щета като калника...

- sashom
- потребител
Взех си възлагателно писмо и записах час в сервиза на МФ Люлин. Само да спомена, че в момента записват от 22 май нататък
... Добре, че са съвсем леки драскотини, че да не ме дразнят кой знае колко. Имайте го предвид ако планувате нещо подобно да направит еи вие...
ПС: Малко ми е странно как така се записва час за след толкова време, което дори е повече от необходимото да се поръча нова кола и да ти я доставят от завода
...

ПС: Малко ми е странно как така се записва час за след толкова време, което дори е повече от необходимото да се поръча нова кола и да ти я доставят от завода

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
sashom написа:Взех си възлагателно писмо и записах час в сервиза на МФ Люлин. Само да спомена, че в момента записват от 22 май нататък... Добре, че са съвсем леки драскотини, че да не ме дразнят кой знае колко. Имайте го предвид ако планувате нещо подобно да направит еи вие...
ПС: Малко ми е странно как така се записва час за след толкова време, което дори е повече от необходимото да се поръча нова кола и да ти я доставят от завода...

- sashom
- потребител
Има една малка особеност ! Колата е лизингова, и е собственост на Форд. И отелно, когато попълвам бланката за описание на щета, застрахователния агент ми маркира с тикче графата 'Ремонт в фирмен сервиз за автомобили до 3 години'. А отделно на самото възлагателно писмо пише 'До сервиз Мото - Пфое'. ...
- cenzor
- потребител
- Контакти:
Точно. Ама имах предвид - МП в друг град ( където ще я оправят скоро, а не през лятото)./sashom написа:Има една малка особеност ! Колата е лизингова, и е собственост на Форд. И отелно, когато попълвам бланката за описание на щета, застрахователния агент ми маркира с тикче графата 'Ремонт в фирмен сервиз за автомобили до 3 години'. А отделно на самото възлагателно писмо пише 'До сервиз Мото - Пфое'. ...
- jojo
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
- Модел на автомобила: sierra
в случая се извинявам ,защото не съм запознат с лизинговите условия.
занималвам се само със автомобили над 7год и не съм се интересувал за по-нови,но с тези в МОТО ПФОЕ ,човек трябва да има наистина търпение в излишек .но за жалост на мен ми липсва вече ,а и съм ходил цели 3 пъти до споменатия обект и просто поради тази причина,ви насочих за отклоняване.
затова се извинявам още веднъж

занималвам се само със автомобили над 7год и не съм се интересувал за по-нови,но с тези в МОТО ПФОЕ ,човек трябва да има наистина търпение в излишек .но за жалост на мен ми липсва вече ,а и съм ходил цели 3 пъти до споменатия обект и просто поради тази причина,ви насочих за отклоняване.
затова се извинявам още веднъж

винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари
- sashom
- потребител
cenzor - извинявай, че не ти отговорих още първия път, тоест аз го направих но наум
)). Ами Немисля да проверявам поради 2 причини. Едната зашото ми е далече извъън софия, а и донякъде защото не се бях сетил
. А втората защото небързам хич. Даже не ми се оставя колата, а и в конкретния случай драскотината е почти невидима от над 10 метра от колата.Аз дори питах колко мога да отложа влизането в сервиз-а - оказа се , че възлагателното писмо важи 6 месеца. Просто ми се искаше да знам, че в един момент ще бъде оправена. Дори малко ми е търсене факта, че ще се боядисва за толкова дребно нещо защото малко или много после ще се различава, но пък така е грозно. Абе доста се чудих. Но от друга страна поогледах добре колата, и забелязах, че драскотините хич не са малко. Предполагам от храсти и тн. и тн. Но заради цвета почти не си личат. Разликата в поддръжката на този цвят и останалите не е хич малка ...

-
- потребител
- Регистриран: 23 юли 2006, 19:59
- Модел на автомобила: Ford galaxi 2.3/16V
дори а-ла да е лизингов имаш право и на друг сервиз
;допитай се до защита на потребителя ; Трябва да те насочят във фирмен сервиз само ако имаш дефекти по двигател и ходова част
ако сега не си оправиш колата при друга щета на същия детайл дори при наложаща смяна на същия няма датиго признаят понеже нети е отстранена предходящата щета
;допитай се до защита на потребителя ; Трябва да те насочят във фирмен сервиз само ако имаш дефекти по двигател и ходова част
ако сега не си оправиш колата при друга щета на същия детайл дори при наложаща смяна на същия няма датиго признаят понеже нети е отстранена предходящата щета
- cenzor
- потребител
- Контакти:
Имаш, но никой с лизингова кола не иска разни майстори бояджии да му се упражняват на колата.serwiza написа:дори а-ла да е лизингов имаш право и на друг сервиз
Аз също съм драскал задна броня и ми я оправиха във МП Люлин- перфектна. Цветът е 1:1 паснат, ако не знаеш - никога не можеш да познаеш.
Чакането е досадно, но аз лично не бих си оправил подобен проблем извън официалния сервиз.