два въпроса за фокус 1,6 TDCI
- djgator
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2010, 15:28
- Модел на автомобила: focus 1,6 tdci 2006
- Status: Извън линия
два въпроса за фокус 1,6 TDCI
Здравейте колеги, дано не дублирам някоя тема, прочетох доста от форума и не намерих каквото ми трябва, а и тази ми е първата тема тук 
1. Необходим ми е горивен филтър за фокус 1,6 TDCI 90 к.с . 2006г. Според доста прочетени мнения, този мотор бил разработка на пежо. Проверих при дилъри на авточасти "Пежо"- нямат го. Филтърът е голям колкото буркан 300мл и е от алуминий. От горната страна има черно капаче - един познат предположи, че се сменя само филтърния елемент, но в МП ми предлагат комплект.. Моделът му е UFI филтерс 9659011080
В М.П. ми искат 150лв за филтъра + 35 лв за труд !?! Ако някой може да помогне с инфо или съвет
2. За този модел ми препоръчват масло 5w40 - може ли да се кара с 10w40, ще има ли проблем?
Благодаря предварително.

1. Необходим ми е горивен филтър за фокус 1,6 TDCI 90 к.с . 2006г. Според доста прочетени мнения, този мотор бил разработка на пежо. Проверих при дилъри на авточасти "Пежо"- нямат го. Филтърът е голям колкото буркан 300мл и е от алуминий. От горната страна има черно капаче - един познат предположи, че се сменя само филтърния елемент, но в МП ми предлагат комплект.. Моделът му е UFI филтерс 9659011080
В М.П. ми искат 150лв за филтъра + 35 лв за труд !?! Ако някой може да помогне с инфо или съвет

2. За този модел ми препоръчват масло 5w40 - може ли да се кара с 10w40, ще има ли проблем?
Благодаря предварително.

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Re: два въпроса за фокус 1,6 TDCI
Преди няколко месеца сменях на фокус 1.8 TDCI 2003г горивния филтър.Наистина представлява доста голям "буркан".
Купих го от Евро 07 и струваше някакви 30-40лв.Смяната му не е толкова сложна,важното е да се напълни новия филтър с нафта и да излезе въздуха,за да не засмуче при запалване.Не ми се цапаше,а и не знаех още как се прави манипулацията и се доверих на Бош сервиза в Пловдив.Учудващо взеха ми 5лв за смяна
Черното капаче всъщност е отдолу и служи за източване на събралата се вода ,тъй като водата е по тежка и пада на дъното.
Иди в някой земен сервиз,а не в МП.Все пак говорим за филтър,не за специфичен ремонт.
Маслото трябва да предписаното отзавода.Всяко друго ще го смазва,но е компромис.Все пак говорим за нов автомобил,а не на 20г и 500 000км.
Купих го от Евро 07 и струваше някакви 30-40лв.Смяната му не е толкова сложна,важното е да се напълни новия филтър с нафта и да излезе въздуха,за да не засмуче при запалване.Не ми се цапаше,а и не знаех още как се прави манипулацията и се доверих на Бош сервиза в Пловдив.Учудващо взеха ми 5лв за смяна

Черното капаче всъщност е отдолу и служи за източване на събралата се вода ,тъй като водата е по тежка и пада на дъното.
Иди в някой земен сервиз,а не в МП.Все пак говорим за филтър,не за специфичен ремонт.
Маслото трябва да предписаното отзавода.Всяко друго ще го смазва,но е компромис.Все пак говорим за нов автомобил,а не на 20г и 500 000км.
Последна промяна от mrdds на 15 мар 2010, 18:05, променено общо 1 път.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
внимавайте с филтрите от знайни и незнайни магазини ,че дюзите и помпата са доста по скъпи от 100 лв... филтъра за 1.6 тдци трябва да е около 70 лв в МР ,такава цена 150 лв няма а 35 лв за смяната е смехотворно и сам можеш да си го смениш ..
- djgator
- потребител
Колега, благодаря за съветите.mrdds написа:Преди няколко месеца сменях на фокус 1.8 TDCI 2003г горивния филтър.Наистина представлява доста голям "буркан".
Купих го от Евро 07 и струваше някакви 30-40лв.Смяната му не е толкова сложна,важното е да се напълни новия филтър с нафта и да излезе въздуха,за да не засмуче при запалване.Не ми се цапаше,а и не знаех още как се прави манипулацията и се доверих на Бош сервиза в Пловдив.Учудващо взеха ми 5лв за смяна![]()

Макар че филтъра е с "бързи връзки", налягането на нафтата ме притеснява, там има нежни уплътнения, ако ги повредя при смяната - ще има гейзер от дизелово гориво

Този филтър го нямат в Евро 07, затова прибегнах до вашата помощ.
- djgator
- потребител
Благодаря за проявения интерес към моя проблем. Това е единственото, което открих засега- http://217.141.19.68/uficat/inside.php?IDLingua=1" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; . Ако можех да кача снимка на въпросния филтър, щяхте лесно да прецените, дали е по силите на неспециалист да го подмениAlexi написа:внимавайте с филтрите от знайни и незнайни магазини ,че дюзите и помпата са доста по скъпи от 100 лв... филтъра за 1.6 тдци трябва да е около 70 лв в МР ,такава цена 150 лв няма а 35 лв за смяната е смехотворно и сам можеш да си го смениш ..

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
всички знаем как изглежда филтъра ,изглежда усложнен но не е - спокойно можеш да си го смениш сам
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
колега сигурен ли си че го няма в Euro07 ? Сега погледнах електронния им каталог и пише че има за фокус 1.6 90 кс след 2005г. с марката UFI на цена 92 лв. А при смяната няма нищо сложно, на моя фокус сам пред блока го смених за 15-20 мин. само накрая трябва да го напълниш с нафта докато прелее... успех.
П.С. За маслото слагай това което ти е по каталог, мисля че е 5/30, моята не си знае километрите, слагам и такова масло и не го ''пипа' от смяна до смяна...
П.С. За маслото слагай това което ти е по каталог, мисля че е 5/30, моята не си знае километрите, слагам и такова масло и не го ''пипа' от смяна до смяна...
- djgator
- потребител
Колега, много ти благодаря, беше ми повече от полезен!!MapTo_D написа:колега сигурен ли си че го няма в Euro07 ? Сега погледнах електронния им каталог и пише че има за фокус 1.6 90 кс след 2005г. с марката UFI на цена 92 лв. А при смяната няма нищо сложно, на моя фокус сам пред блока го смених за 15-20 мин. само накрая трябва да го напълниш с нафта докато прелее... успех.

-
- потребител
- Регистриран: 05 сеп 2009, 11:59
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK7, 2015, 1.25 бензин
Honda NC750S - Местоположение: София
За подобни части вече се замислям да се ориентирам към ebay... От МФ само дреболии - като свещи, тампончета и подобни.
Въпросният филтър (или подобен) струва около 11$ (по-малко от 20лв):
http://cgi.ebay.com/GENUINE-FORD-FUEL-F ... 2a04d56e20
Наскоро купувах книги от амазон в САЩ, пратката ми дойде за седмица и за около 3кг беше 14$ разноски. Това означава, че ако се поръчват частите на куп ще излезе доста евтино.
Поздрави!
Въпросният филтър (или подобен) струва около 11$ (по-малко от 20лв):
http://cgi.ebay.com/GENUINE-FORD-FUEL-F ... 2a04d56e20
Наскоро купувах книги от амазон в САЩ, пратката ми дойде за седмица и за около 3кг беше 14$ разноски. Това означава, че ако се поръчват частите на куп ще излезе доста евтино.
Поздрави!