Фиеста 1.25, 2006-та

Как да живеем съвместно и в разбирателство.
Масла. Антифриз. Автокозметика. Консумативи.
haumea
потребител
потребител
Регистриран: 06 май 2010, 10:05
Модел на автомобила: fiesta 2006
Status: Извън линия

Фиеста 1.25, 2006-та

Мнение от haumea » 09 май 2010, 15:17

От няколко дни съм собственик на Фиеста 1.25, 06-та. :P Понеже го взех в петък, утре обмислям да го заведа в МП за обслужване. От Варна съм и ме интересува има ли смисъл да се извърши там? (визирам по-високите цени за труд и части) Също така бих искал да помоля за съвет. Става въпрос за следното: Когато колата е студена при палене се включва авт. смукач и пали нормално, но когато е загряла и я изгася а след това се опитам да я запаля отново, гасне. Проблемът се оправя след като подам газ няколко пъти (при палене). Също така ми се струва, че двигателят е по-шумен от нормалното (като че ли потраква). Възможно ли е това да е вследствие на по-дълъг период стоене без да е карана, масло за смяна, свещи и т.н. ? Извинявам се предварително за евентуално невежество, все пак ми е първа кола :P

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Re: Фиеста 1.25, 2006-та

Мнение от synthez 3D » 09 май 2010, 17:17

На колко километра е колата и какво обслужване мислиш да и правиш?Стандартното обслужване(смяна на масло и филтри) се прави на 20000км,или на една година.Има ли сервизна книжка,за да знаеш дали е обслужвана редовно?
Изображение

haumea
потребител
потребител

Мнение от haumea » 09 май 2010, 19:50

На километража пише 77 000, нямам сервизна книжка но е купувана от МП като нова и предполагам, че сервизната и история ще е там.

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Мнение от synthez 3D » 09 май 2010, 21:20

Значи,ако не знаеш историята и,можеш да си направиш едно стандартно обслужване(масло и филтри).Свещите по принцип се сменят на 60000, така че си ги провери и ако трябва ги смени(разбира се с оригинални от МП).Ангренажен ремък се сменя на 160000,или на 8 години,така че все още не е за смяна,но ако имаш желание си е твой избор.Относно тракането,сигурен ли си че е много силно?Обикновено се чуват инжекторите,но това е само при отворен капак и е по-скоро цъкане отколкото потракване.Тези двигатели нямат хидравлични повдигачи на клапаните и не би трябвало стоенето да им оказва някакво влияние.Регулиране на клапани се препоръчва на 160000 км ,ако има нужда,така че едва ли ще е от тях.Гасненето може да е от кофти бензин,или от замърсена дроселова клапа,която се почиства и нещата би трябвало да се оправят.
Изображение

haumea
потребител
потребител

Мнение от haumea » 13 май 2010, 13:59

synthez 3D написа:Значи,ако не знаеш историята и,можеш да си направиш едно стандартно обслужване(масло и филтри).Свещите по принцип се сменят на 60000, така че си ги провери и ако трябва ги смени(разбира се с оригинални от МП).Ангренажен ремък се сменя на 160000,или на 8 години,така че все още не е за смяна,но ако имаш желание си е твой избор.Относно тракането,сигурен ли си че е много силно?Обикновено се чуват инжекторите,но това е само при отворен капак и е по-скоро цъкане отколкото потракване.Тези двигатели нямат хидравлични повдигачи на клапаните и не би трябвало стоенето да им оказва някакво влияние.Регулиране на клапани се препоръчва на 160000 км ,ако има нужда,така че едва ли ще е от тях.Гасненето може да е от кофти бензин,или от замърсена дроселова клапа,която се почиства и нещата би трябвало да се оправят.
Взех я :D , наистина се оказа че гасненето е от замърсена дроселова помпа, почистиха я и сега е ракета >:D<: . Обслужването го направих не в МП. Смених масло (4l. Mobil) синтетика за форд специално, горивен филтър (Bosch), въздушен (Filtron), на климатика (Филтрон), предни накладки (Ferodo) , комп. диагностика - всичко това за 230лв! Във МП имах час за посещение - 10,30 , отидох в 10,45 и ми казаха: - Ще трябва да я оставите целия ден тук :mrgreen: , след това отидох в магазина им: - Имаме само наливно масло но няма къде да Ви го сипем! :mrgreen: И до там с МП! Относно моторът- така си работел, на мен пак ми се вижда малко шумен но явно е резултат на въображението ми и притеснението дали не съм се "набутал" :) Благодаря на всички, които изразиха мнение!

Отговори

Върни се в “ГРИЖИ, ПОДДРЪЖКА И ЕКСПЛОАТАЦИЯ”