Съвет за новичка Фиеста?

Как да живеем съвместно и в разбирателство.
Масла. Антифриз. Автокозметика. Консумативи.
theknightbg
потребител
потребител
Регистриран: 16 ное 2010, 15:19
Модел на автомобила: Citroen ZX
Status: Извън линия

Съвет за новичка Фиеста?

Мнение от theknightbg » 16 ное 2010, 15:43

Здравейте. В момента обмислям закупуването на нова Фиеста от мото пфое. Може да се каже, че новата фиеста направо ми е влязла под кожичката. Харесал съм си Титаниум модификацията. Тъй като никога не съм си купувал кола от Мото Пфое нито пък чисто нова такава имам няколко въпроса.
1. Според вас заслужавала ли си да дам 26000 за такава кола, имайки на предвид каква кола на старо мога да си взема за тези пари?
2. 1.4 безинов двигател достатъчно ли е според вас?
3. Тъй като няма как да изкарам толкова пари наведнъж как са лизинговите опции и заслужава ли си да я закупя на лизинг, ако някой е запознат?
4. Как са услугите на Мото Пфое( гаранция, сервиз, обслужване и тн.)
5. Как стои въпросът с частите за Форд? Скъпи ли са?
6. Какво мислите за новата Фиеста по принцип.
7. Много съм си харесал да си взема безключово запалване, но не знам дали 1200лв си струва за такава гъзарийка. :)
Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Re: Съвет за новичка Фиеста?

Мнение от Alexi » 16 ное 2010, 16:22

много пари са това са малка пласмасова колица .. по добре Фокус за тия пари ще се вместиш в някой нов ,а най добре е върнато от лизинг Мондео Мк4 на 1-2 години

VENTCI
потребител
потребител
Регистриран: 08 мар 2010, 13:21
Модел на автомобила: FOCUS 1.8 TDDi hatchback

Мнение от VENTCI » 16 ное 2010, 18:35

За сума до 10000 лв. можеш да купиш превъзходно Мондео или Фокус - какво като е употребявано ? Друг вариант е да намериш върната от лизинг. Частите за Форд не са скъпи. Успех с търсенето.

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 16 ное 2010, 19:45

Аз ще дам отговор само на някой от въпросите:
2. Карам служебен Фюжън 1,4 80 к.с. и двигателят е добър за нормално каране и ежедневна употреба. Фиестата е малко по-лека и при нея 1,4 е 96 к.с. така, че ще е перфектен за това купе.
4. С гаранцията няма проблеми. Залепиха ни безплатно гума прободена от видия за гипсокартон. Смениха ни дефектен акумулатор с нов.
5. Ти нали си вземаш чисто нова кола. Като направи 5-6 години продаваш и пак вземаш нова, а за частите да му мисли следващият собственик.
6. Най-продаван автомобил в Европа. Какво повече да кажем.

Може да видиш и оферти за Фокус на 2-3 години с сервизна история и повече екстри. Все пак си е по висок клас автомобил.

Потребителски аватар
Ianaki
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри

Мнение от Ianaki » 17 ное 2010, 18:27

VENTCI написа:Частите за Форд не са скъпи.
Ти части от МФ купувал ли си? А от Франс ауто или Булвария или Дарукар?
Частите за форд са едни от най-скъпите (говория за оригинални части спрямо оригинални части на други марки).
Примери:
За ескорта: уплатнение на багажника 224лв. за Пежо 406 - 43лв. :shock:
Малък маркуч на хидравликата 20см. - 70лв. BMW 318 94г. подобен маркуч, но по-дълъг 34лв. :shock:
Водна помпа МФ 250лв.; болт за фара 5лв. и т.н. и т.н.

Справка:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?p=205249" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 17 ное 2010, 20:43

Смо не знам , защо след като не съм закупил автомобил от МОТО ПФОЕ, трябва да го поддържам при тях, барабар с авточастите .
Идеята е , че закупилите нов автомобил,от М.П., би следвало, да си имат средства за подръжка в МОТО ПФОЕ .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 17 ное 2010, 22:25

абе и в Дару кур не е особено евтино - предни носачи ,тампони ,дискове и накладки за е36 - 1000 лв...и като се явиш с някое БМВ на 10-15 години те гледат като клошар .. а като се явих с на един познат 745цата Е65 и само дето не ми целуваха краката ...

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 17 ное 2010, 22:29

А портофелчето, прегръщаха ли ти ?

Потребителски аватар
momo76
потребител
потребител
Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.

Мнение от momo76 » 18 ное 2010, 08:12

Човека пита за нова кола, а темата се наклони към цени резервни части. То нова кола се купува основно заради това че няколко години не се интересуваш за цените на частите. Дилемата нова срещу 2-3 годишна кола по висок клас винаги е стояла пред потенциалния купувач. Като си купиш нова кола се предполага че ще влиза в сервиз 1 път годишно за смяна на консумативи. Със старата дори и на 2-3 години посещенията в сервиза ще са доста по чести, разходите за ремонт по-големи и повече време ще си без кола. Всичко е въпрос на собствен избор - ако не му се занимава на човека по сервизите - нова кола, ако има повече време и иска кола по висок клас - 2-3 годишната. Ако колата е за работа т.е. с нея се изкарват пари - НОВА.
Който каже че 2-3 годишна кола не се чупи греши. Новите коли са направени да изкарат без проблем гаранционния период и след това се започва едно посещение по сервизите за какво ли не, а частите са си скъпички.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 18 ное 2010, 10:25

Ми то това са повече излишни притеснения, отколкото реалности, ние съпругите, не сме си избирали така, а пък за една кола ?

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
Контакти:

Мнение от nikky » 18 ное 2010, 12:18

По въпросите:
1. Питал ли си за отстъпки и налични автомобили на склад, там може да се смъкне.
2. 1.4 е супер, по-малкият е умрял кон
3. Лизингът е добър - като процент и условия, но задължително застраховаш в Алианц, нямаш право на избор на застраховател. Те са може би най-добрия, но все пак.
4. С гаранцията едва ли ще имаш проблем, а обслужването за нов автомобил е на 20,000 километра или 1 година. Съответно за 2 години, най-вероятно ще ги посетиш 2 пъти за масло и филтри. Предполагам, че смяната им е от порядъка на 200 лева. Ако за 2-те години гаранция смятяш да въртиш над 40,000 километра замисли се за дизел.
5. Форд е народна кола - Ауди, Мерцедес, БМВ е там са интересни частите.
6. На мен ми допада, на практика като размери е колкото първия Фокус, пораснала е спрямо предишната генерация и олекотена. Става за града, става и за извън него. Багажник за 3 сака. Достатъчно висока за българската реалност.
7. За мен е излишно за такъв клас кола. Освен това по-опростеното ми се вижда по-съвършено.
Гласовият контрол е напълно излишен. Опцията за флашка и връзка към GSM определено си струва.

Тук съм писал един преглед на Фиестата - http://www.automedia.bg/test-drive/testdrive_781.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
Контакти:

Мнение от nikky » 23 ное 2010, 07:17

Едно негативно ревю за новата Фиеста:

"Имах и предишната Фиеста (от 2003-та) и очаквах и новата да е хубава кола като старата. Въпреки атрактивния дизайн обаче се оказа голямо дърво. Почитател съм ан марката Форд, обаче тази кола не ми харесва като поведение на пътя. При високи скорости има навика да залита на ляво или на дясно. Освен това вече 2 пъти при по-рязко спиране еърбеците изкачат без да има сблъсък. Наскоро й оправиха климатика, защото се беше развалил - духаше само топло, но не и студено. Има твърде много проблеми за автомобил, купен от магазина чисто нов. По възможност се ориентирайте към употребявани екземпляри от предишното поколение на Форд Фиеста (2002-2008), предишната ми беше такава и въпреки по-скучния дизайн са с по-малко проблеми. На новата генеряция явно още не са й изчистили детските болести."

Малко намирисва на антиреклама, защото това с отварянето на еърбеците е прекалено сериозен дефект, при сигурността никой производител не си позволява волности.

Това е клуб на Форд, но и конкуренцията на Фиестата е доста силна.
Поло-то също не е лошо, но цена спрямо качество спрямо екстри, малко издиша. Поддръжката на VW поскъпна и вече е само Wagen, но не и Volks (народен). Ако има промоция си струва.
Новото Клио също си струва, Рено показват развитие по отношение на качеството, поддръжката не е скъпа, доволни екстри за парите, които му търсят.
Малката Шкода в тест на AMS, я даваха на първо място. Възползвала се е разработките на Поло, но е на по-изгодна цена. Fabia-та на мен като дизайн не ми понася грам, а Шкода съм намразил от 7-годишен, но ако нямаш проблем с това - не е лош избор.

В Англия, и всичките им предавания препоръчват Фиеста като номер едно, в Аутобилд Поло е лидер, Фиеста догонва. Въпрос на политика, реклама и традиции.

Отговори

Върни се в “ГРИЖИ, ПОДДРЪЖКА И ЕКСПЛОАТАЦИЯ”