проблем с парното
-
- потребител
- Регистриран: 08 дек 2010, 21:17
- Модел на автомобила: ford eskort 1.8td 1996god.
- Status: Извън линия
проблем с парното
Здравеите.Имам форд ескорт 1.8 тд 1996 год.Имам проблем с парното когато работи на 1-ва степен при нормална температура духа топло но на 2-ра и 3-та степен издухва топлото. как да го оправя ?
-
- потребител
- Регистриран: 02 фев 2009, 18:54
- Модел на автомобила: Сеат Алхамбра тди 2001,Fiesta Jas 1,25 2000
Re: проблем с парното
Като за начало смени термостата.
- kazmin
- потребител
- Регистриран: 12 ное 2009, 01:06
- Модел на автомобила: BMW e46 320D
Re: проблем с парното
Ако двигателя ти поддържа нормален температурен режим (т.е. термостатът няма нищо общо с проблемът ти), може да опиташ няколко неща:
1. опитай да си направиш промивка на радиаторчето за парното, във форума е описано как се прави, не ми се търси сега.
Понякога се пълни с боклуци и не преминава достатъчно количество вода през него, за да осигури достатъчен топлообмен.
ако това не помогне,
2. може радиаторчето за парното да е дефектирало и дори и да го промиваш, да не се оправи (както беше в моя случай). В този случай трябва да си го смениш - аз си купих за 15лв. от колега от форума и вече парното ми е като печка на дърва през зимата. Не е много проста операция, изисква много нерви. Правил съм го 2 пъти. Погледни тук: http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 20&t=36987" onclick="window.open(this.href);return false;
3. Има и трети вариант - да ти е кофти водната помпа, но тогава би следвало на обороти да ти топли добре, само като я оставиш на свободен ход да не топли.
1. опитай да си направиш промивка на радиаторчето за парното, във форума е описано как се прави, не ми се търси сега.

ако това не помогне,
2. може радиаторчето за парното да е дефектирало и дори и да го промиваш, да не се оправи (както беше в моя случай). В този случай трябва да си го смениш - аз си купих за 15лв. от колега от форума и вече парното ми е като печка на дърва през зимата. Не е много проста операция, изисква много нерви. Правил съм го 2 пъти. Погледни тук: http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 20&t=36987" onclick="window.open(this.href);return false;
3. Има и трети вариант - да ти е кофти водната помпа, но тогава би следвало на обороти да ти топли добре, само като я оставиш на свободен ход да не топли.