Ford Focus II
-
- потребител
- Регистриран: 01 юли 2011, 14:20
- Модел на автомобила: Ford Focus II
- Status: Извън линия
Ford Focus II
Пише Ви нов собственик на Форд.
Имал сам много възможности да карам Форд и накрая се реших да влезна в клуба.
От колата за момента сам много доволен и най-вече от управлението.
Сега дойде време за смяна на консумативи и по точно:
Масло , Филтри и Филтър на Климатик.
Та относно тази профилактика имам следните въпроси:
Какво масло за 1.6 бензин 100 коня?
Какви Филтри ?
Къде да го сменя?
Насочил съм се към сервиза на МП в Младост 1, но сам отворен за всякакви предложения и компетентни мнения .
Имам също така желание да си взема кабел за диагностика, но това по нататък.
Та ще се радвам, да прочета вашите предложения и препоръки.
Снимков материал ще кача скоро.
Поздрави
Паскал Б
Имал сам много възможности да карам Форд и накрая се реших да влезна в клуба.
От колата за момента сам много доволен и най-вече от управлението.
Сега дойде време за смяна на консумативи и по точно:
Масло , Филтри и Филтър на Климатик.
Та относно тази профилактика имам следните въпроси:
Какво масло за 1.6 бензин 100 коня?
Какви Филтри ?
Къде да го сменя?
Насочил съм се към сервиза на МП в Младост 1, но сам отворен за всякакви предложения и компетентни мнения .
Имам също така желание да си взема кабел за диагностика, но това по нататък.
Та ще се радвам, да прочета вашите предложения и препоръки.
Снимков материал ще кача скоро.
Поздрави
Паскал Б
- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
Re: Ford Focus II
Ха добре дошъл във форума и да ти е честита новата придобивка >:D<:
Масло- само оригинално Форд Формула 5W30, маслен и горивен филтри-FoMoCo от МП, въздушния филтър може
и друга алтернативна марка.
Филтрите на климатичната система са два : за въздуха в купето, където ти препoръчвам да си потърсиш с активен
въглен, не хартиен. Марка каквато си избереш-Bosh, Filtron...Другия филтър за отнемане на наличната вода в хладилния агент е направо " друга бира". Сменява се само , когато сервизният специалист е убеден и те е уверил, че е за смяна,
защото е доста скъп и не всеки се наема да го подмени.
Масло и филтри можеш да си ги смениш и сам. Нужни са елементарни технически познания и някои стъпки, които все
пак да се следват. Ако ли не се чувстваш подготвен, познат с канал винаги ще откриеш. Мисълта ми е, че за това не е
нужно да се разкарваш по Младост или Люлин.
Това с кабела вече е интересно, но само жицата с нужния интерфейс няма да ти свърши много работа. Аз не съм спец
но ще ти е нужно и нещо като декодер и лаптоп.Има страшно много изписано във форума за това. "Поразходи" се с
търсачката из темите и успех!
Масло- само оригинално Форд Формула 5W30, маслен и горивен филтри-FoMoCo от МП, въздушния филтър може
и друга алтернативна марка.
Филтрите на климатичната система са два : за въздуха в купето, където ти препoръчвам да си потърсиш с активен
въглен, не хартиен. Марка каквато си избереш-Bosh, Filtron...Другия филтър за отнемане на наличната вода в хладилния агент е направо " друга бира". Сменява се само , когато сервизният специалист е убеден и те е уверил, че е за смяна,
защото е доста скъп и не всеки се наема да го подмени.
Масло и филтри можеш да си ги смениш и сам. Нужни са елементарни технически познания и някои стъпки, които все
пак да се следват. Ако ли не се чувстваш подготвен, познат с канал винаги ще откриеш. Мисълта ми е, че за това не е
нужно да се разкарваш по Младост или Люлин.
Това с кабела вече е интересно, но само жицата с нужния интерфейс няма да ти свърши много работа. Аз не съм спец
но ще ти е нужно и нещо като декодер и лаптоп.Има страшно много изписано във форума за това. "Поразходи" се с
търсачката из темите и успех!

Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Re: Ford Focus II
Маслото в МотоПфое е към 100 кинта за 5л, в раздел "ПРОДАВА" ще го намериш на 55лв същото.