Смяна консумативи на Ford Mondeo 1995
-
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2012, 08:22
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i 16v, Fobos gas injection
- Status: Извън линия
Смяна консумативи на Ford Mondeo 1995
Здравейте.
Не можах да намеря конкретни данни по въпроса си за това повдигам тази тема.
На път съм да си взема един Ford Mondeo, 1.8i (115 кс), 1995 г.
Въпроса ми е каква е цената за обслужване на автомобила - ремъци, ролки, масло и т.н.
Живея в гр. Варна и е хубаво някой съгражданин да сподели.
И още нещо - в кой сервиз мога да закарам колата ако се стигне до покупка? Имате ли си някакъв доверен сервиз?
Хубав ден на всички,
Недко.
Не можах да намеря конкретни данни по въпроса си за това повдигам тази тема.
На път съм да си взема един Ford Mondeo, 1.8i (115 кс), 1995 г.
Въпроса ми е каква е цената за обслужване на автомобила - ремъци, ролки, масло и т.н.
Живея в гр. Варна и е хубаво някой съгражданин да сподели.
И още нещо - в кой сервиз мога да закарам колата ако се стигне до покупка? Имате ли си някакъв доверен сервиз?
Хубав ден на всички,
Недко.
-
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.
Re: Смяна консумативи на Ford Mondeo 1995
Здр. колега за сервиз не мога да ти помогна предполагам колегите от Варна ще те насочат
,а относно консумативите и резервните части ето ти един линк http://drive.bg/groups.php?ModelId=1304 ... 17216e4288" onclick="window.open(this.href);return false; ,от който да добиеш представа за тях и да се ориентираш за цени и марки.Разбира се много зависи къде и какво ще пазаруваш,защото може да намериш както по-евтини,така и доста по-скъпи части всичко е въпрос на избор и финанси най-вече.

-
- потребител
Здравей, колега и благодаря за отговора.men1977 написа:Здр. колега за сервиз не мога да ти помогна предполагам колегите от Варна ще те насочат,а относно консумативите и резервните части ето ти един линк http://drive.bg/groups.php?ModelId=1304 ... 17216e4288" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; ,от който да добиеш представа за тях и да се ориентираш за цени и марки.Разбира се много зависи къде и какво ще пазаруваш,защото може да намериш както по-евтини,така и доста по-скъпи части всичко е въпрос на избор и финанси най-вече.
Моите познания в този сектор изобщо не са големи и за това ще се наложи да задам още няколко въпроса

За смяна на т.нар. консумативи ще са ми нужни следните покупки:
Комплект ангренажен ремък с ролки - 184лв
Пистов ремък - 35 лв
Въздушен филтър - ~14 лв.
Филтър за купе - 32 лв. -> Мондео 1995г. с клима (не климатроник ако има значение) има ли филтър за купето?
Горивен филтър - ~23лв.
По данни на _bioHAZArd_:
5л. Ford Formula 10w40 полусинтетика - 60лв.
Обща сума до момента - 348лв. Без доставка и труд.
Това отговаря ли на вашите разходи по смяна на консумативите?
Трябва още масло (ако е за смяна). При смяна на консумативите водната помпа сменя ли се? А нормалната цена за труд каква е?
И като цяло какво е нужно да сменя?
Още нещо за което може да ми се разсърдят модераторите за което моля да ме извините:
Форд Мондео '95 има ли някакви специфики на които трябва да обърна внимание при огледа му? Нещо специфично за модела?
Последна промяна от nedelcho на 01 авг 2012, 11:11, променено общо 2 пъти.
- _bioHAZArd_
- потребител
- Регистриран: 28 мар 2008, 13:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, Ford Mondeo 1995 2.0 136 hp 16V Ghia ГИ Фобос
- Контакти:
На мен 5 литра форд формула 10на40 полусинтетика ми излиза около 70лв с филтъра. Филтър на купер около 20, въздушния от 15 до 25 зависи от марката.
Една страна, един народ, единна вяра, нов живот!
-
- потребител
_bioHAZArd_ написа:На мен 5 литра форд формула 10на40 полусинтетика ми излиза около 70лв с филтъра. Филтър на купер около 20, въздушния от 15 до 25 зависи от марката.
Ъпдейтнах си горния пост.
Надявам се да бъде полезен за всички

-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Мда, горе-долу такива са цените на частите за това Мондео. (предишното ми беше такова)
Само цената на ангренажния ремък и ролките ми се вижда малко висока, защото по спомени този ремък ми излизаше със смяната около 200лв, като труда за смяната му беше 80лв. А ти тук даваш цена само за ремъка и ролките близо 200лв...
Другите части са така.
Само цената на ангренажния ремък и ролките ми се вижда малко висока, защото по спомени този ремък ми излизаше със смяната около 200лв, като труда за смяната му беше 80лв. А ти тук даваш цена само за ремъка и ролките близо 200лв...
Другите части са така.
- _bioHAZArd_
- потребител
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, Ford Mondeo 1995 2.0 136 hp 16V Ghia ГИ Фобос
- Контакти:
Има филтър на купето, под решетката на предня дясна чистачка. Подготви се, за изгорели и напускани пластмаси. Иначе гледай всичко в купето да функционира нормално - всички степени на парното и климатики. Осветление в краката, на таблото, фарове мигачи, огледала. Никога не се връзвай на хватката - ей това го сменяш за 5лв и си готов. Ако беше така джамбазина да го е сменил. Мотора трябва да пали от четвърт с хубав акумулатор и да работи равномерно. Огледай кабелите на инсталацията, при мен се рони изолацията и това ми създава проблеми от време на време.
Друго което се сещам, е че редовно им мият моторите за да скрият евентуални течове. Така че оглеждай се и за това. Направи едно пробно кръгче, поне 2-3 км да изредиш всички скорости, да видиш дали съединителя е добре. Количките вече са на годинки, така че ако не е поддържана е малко рискова инвестиция.
Друго което се сещам, е че редовно им мият моторите за да скрият евентуални течове. Така че оглеждай се и за това. Направи едно пробно кръгче, поне 2-3 км да изредиш всички скорости, да видиш дали съединителя е добре. Количките вече са на годинки, така че ако не е поддържана е малко рискова инвестиция.
-
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.
Колега този сайт е само за ориентир и определено цените не са едни от най-ниските предполагам като провериш в 1-2 магазина във Варна ще се увериш,че има и доста по-евтини както и по-скъпи разбира се.Относно комплекта ремък ролки може и да не е необходим в смисъл при проверката ако се установи,че паразитните ролки са ок може и да не се сменят и се слага само обтяжната и ремъка като цената ще е около 80-100лв,но това вече зависи от компетентното мнение на сервиза.За филтрите на купето 32лв е от скъпичките предполагам ще намериш и на 15-20,въздушния си е толкоз 12-15 на всякъде,а горивен също може да се намери от 10-15лв,това е общо взето всичко е въпрос на търсене и възможност,както писах в предния пост
.За специфични проблеми е като повечето автомобили ослушау се за тропане и чукане по двигателя,при потегляне тествай и съединителя,а по окачването слабост са биалетките и тампони на стабилизиращата щанга,тоест при движение по неравности потропват доволно
.Провери всички ел. уреди дали работят коректно както и климатика и ако всички тези неща са добре вземай,карай и се наслаждавай на евтин автомобил с доволно за годините си екстри и комфорт.Успех и много безавариини
.

-
- потребител
Здравейте, колеги.
Вероятно утре ще се сдобия с горепосоченото Мондео. Нямам търпение да го покарам 100-тина км.
Имам няколко съпътстващи въпроса по горната тема:
1) Можете ли да ми препоръчате сервиз във Варна, който да е изпробван и момчетата да знаят какво точно правят?
2) Имате ли срещи на форума в гр. Ванра?
3) Обикновенно като шофирате (градско и извънградско) стрелката на температурата до къде ви стига? На крайната чертичка на [Normal] или стои по средата? Направи ми впечатление, че е на края на нормалната температура. Не бях в задръстване.
4) Нормалния разход на този автомобил на газ и бензин по ваша лична преценка какъв е? Газовото е инжекцион.
Благодаря ви много за предишните и настоящите отговори,
Недко.
Вероятно утре ще се сдобия с горепосоченото Мондео. Нямам търпение да го покарам 100-тина км.
Имам няколко съпътстващи въпроса по горната тема:
1) Можете ли да ми препоръчате сервиз във Варна, който да е изпробван и момчетата да знаят какво точно правят?
2) Имате ли срещи на форума в гр. Ванра?
3) Обикновенно като шофирате (градско и извънградско) стрелката на температурата до къде ви стига? На крайната чертичка на [Normal] или стои по средата? Направи ми впечатление, че е на края на нормалната температура. Не бях в задръстване.
4) Нормалния разход на този автомобил на газ и бензин по ваша лична преценка какъв е? Газовото е инжекцион.
Недко.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Ето го мястото на срещите:nedelcho написа: 2) Имате ли срещи на форума в гр. Варна?
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=5&t=37688
Не е добре това, трябва да стои изправена право на горе. Потърси за някакъв проблем,- задръстен с боклуци радиатор, ниско ниво на антифриза, вентилатора дали се включва на време. Въобще положи усилия за пълен контрол за всичко свързано с охлаждането. Едно прегряване понякога излиза скъпо.nedelcho написа: 3) Обикновенно като шофирате (градско и извънградско) стрелката на температурата до къде ви стига? На крайната чертичка на [Normal] или стои по средата? Направи ми впечатление, че е на края на нормалната температура. Не бях в задръстване.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- imarh
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2007, 10:09
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 16V 95г. автоматик, комби с теглич
Grand Cherokee 2.7 CRD 2004 - Местоположение: София
Къде ви се включват перките за охлаждане на Мондео МК1/2nedelcho написа: 3) Обикновенно като шофирате (градско и извънградско) стрелката на температурата до къде ви стига? На крайната чертичка на [Normal] или стои по средата? Направи ми впечатление, че е на края на нормалната температура. Не бях в задръстване.
- _bioHAZArd_
- потребител
- Контакти:
ЯЛТА написа:Ето го мястото на срещите:nedelcho написа: 2) Имате ли срещи на форума в гр. Варна?
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=5&t=37688Не е добре това, трябва да стои изправена право на горе. Потърси за някакъв проблем,- задръстен с боклуци радиатор, ниско ниво на антифриза, вентилатора дали се включва на време. Въобще положи усилия за пълен контрол за всичко свързано с охлаждането. Едно прегряване понякога излиза скъпо.nedelcho написа: 3) Обикновенно като шофирате (градско и извънградско) стрелката на температурата до къде ви стига? На крайната чертичка на [Normal] или стои по средата? Направи ми впечатление, че е на края на нормалната температура. Не бях в задръстване.
На мен ми се прецака преди време точно този датчик на таблото. Оказа се, че има десетки видове такива (неоригинални) които дават различни показания и стрелката стои на различна позиция. След смяната при мен перката се включва, когато стигне буквата L.
- _bioHAZArd_
- потребител
- Контакти:
nedelcho написа:Здравейте, колеги.
Недко.
Последни данни от вторник:
400км (Габрово София) около 37 литра газ. Среден разход 9. Имам около 10км градско в София, и 100 извънградско на климатик. Газовият инжекцион е Фобос 1. Моето мондео е двулитров бензин. За 1.8 го дават смесен разход 7.7 литра, а на мен 9.7