Форд Фокус
-
- потребител
- Регистриран: 24 ное 2005, 12:26
- Модел на автомобила: Focus 1, 2005, 1.4
- Status: Извън линия
Re: фокуса....
Странно, но аз си купих Фокус от МП, именно след излизането на новия (5 месеца след). И именно от наличностите на склад на МП от стария модел. Но всички коли бяха не 1.6, а 1.4, и в Младост и в Сливница, не знам какво е станало с 200 бр. 1.6, и откъде са се взели 1.4-ките.
И аз си взех от тях. Макар че е малко слабоват, но дори и натоварен разхода ми е добър. За 1.6 не знам.
И аз си взех от тях. Макар че е малко слабоват, но дори и натоварен разхода ми е добър. За 1.6 не знам.
- BadAngel
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
- Модел на автомобила: '06 Ford Focus
- Контакти:
Re: фокуса....
ще ти кажа какво се е случило, имаше голяма поръчка за точно такива коли, но работата се е преебала до колкото разбрах и колите са били поръчани и мото пфое ги разподаваха на много изгодни цениkenanoff написа:Странно, но аз си купих Фокус от МП, именно след излизането на новия (5 месеца след). И именно от наличностите на склад на МП от стария модел. Но всички коли бяха не 1.6, а 1.4, и в Младост и в Сливница, не знам какво е станало с 200 бр. 1.6, и откъде са се взели 1.4-ките.

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
-
- потребител
- Регистриран: 25 авг 2006, 15:21
- Модел на автомобила: Fokus
- Контакти:
въпрос
Здравейте !
Искам да питам Niss , понеже работи в МП да ми каже - 1.6 кубиковите фокуси колко точно конски сили са 100 или малко над сто и колко на д сто ако са?
Искам да знам да си предвидя данъка!
Мерси предварително
ПОЗДРАВИ на всички колеги
Искам да питам Niss , понеже работи в МП да ми каже - 1.6 кубиковите фокуси колко точно конски сили са 100 или малко над сто и колко на д сто ако са?

Мерси предварително

Винаги Форд за да си горд
- BadAngel
- потребител
- Контакти:
Re: въпрос
аз ще ти отговоря, 74 киловата са, което е малко повече от 100 коня, но влиза в категорията на по-ниския данъкvales2000 написа:Здравейте !
Искам да питам Niss , понеже работи в МП да ми каже - 1.6 кубиковите фокуси колко точно конски сили са 100 или малко над сто и колко на д сто ако са?![]()
Мерси предварително![]()

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
-
- потребител
- Регистриран: 09 сеп 2006, 14:59
- Модел на автомобила: Focus 2008
точно така смяташ по киловатите в момента не се сещам по колко се умножаваше ама идваше нещо като 100,6 ама ги пишем 100 точно заради данъка.
Относно 200-те бензинки 1,6 те се продадоха за няколко месеца.Бяхме поръчали най-много от тях но не едиствено от тях.Имаше малко дизели 115 коня Джии и към 40 бели фокуси 1,4 които по принцип бяха предназначени за една корпоративна сделка и затова бяха всичките бели.
Относно 200-те бензинки 1,6 те се продадоха за няколко месеца.Бяхме поръчали най-много от тях но не едиствено от тях.Имаше малко дизели 115 коня Джии и към 40 бели фокуси 1,4 които по принцип бяха предназначени за една корпоративна сделка и затова бяха всичките бели.
-
- потребител
- Регистриран: 24 мар 2006, 19:16
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6i
Re: за фокуса ..........
vales2000 написа:Да грешката е моя!
Става дума за стария Фокус бензинов двигател 1.6 куб.см - 100 конски сили.
Исках и да питам дали е 100 коня или е повече , защото в един немски сайт гледах че го дават 101 коня.
не че съм дребнав за 1 кон, но предполагам знаете че колите които са над 100 к.с се таксуват по друг даан.план.Доста по-височък от този дето са до 100 к.с
Но да се върна на главния ми въпрос, интересува ме заслужава ли си тази кола - каква цена да платя и до колко си струва да се инвестира в нея?
Изобщо ме вълнува всичко - линкове статии и каквото може да се сетите ми пратете да се пообразовам малко,че нищо не знам за тия колици![]()
Аз съм от варна ако има някои с подобен Фокус да ми пише да
обемниме информация.Поздрави на всички и мерси на колегите които ми писаха!
Имахме допреди една седмица същия Фокус, 1,6 и ,купен през 2000г, бензин. какво да ви пиша- много добра кола за България, с лесна подръжда и много лека за управление и маневриране. За тези 6 години през които сме я ползвали( изминати около 135х. км.) слме сменили аспуховото гърне, най-задното(това им е слабо място на Фокусите) , двете стабилизиращи щанги и заден десе лагер на колелото. колата вървеше перфектно и нямам забележки по нейната експлоатация. Неприятен факт е скърцането на вратите, особено при смяната на сезоните. При нас скърцаха задните две врати и се налагаше често да ги смазвам. Нашата колая продадохме за 8х. лева, понеже нямаше климатик и АБС, а с тези екстри гони за тези години цена около 9-9500. Всичко , обаче е много относително. Важното е да попаднеш на собственик, който наистина се е грижил за колата. не е вярно, че всичко, което е карано в българия е с потрошена ходова част . Мога да тке уверя, че и тук можеш да попаднеш на читав фокус на малко или реални километри, добре подържан.
Ако нещо повече те интересува питай.
Ето ти и един сайт за различни данни, включително и на форд:
http://www.carexpert.ru/" onclick="window.open(this.href);return false;
Поздрави!
- BadAngel
- потребител
- Контакти:
с какво мажеш вратите за да не скърцат, аз бях в мото пфое, мазаха с нещо (това още като я купих, но сега пак почнаха да скърцатiliyankostov написа:
Имахме допреди една седмица същия Фокус, 1,6 и ,купен през 2000г, бензин. какво да ви пиша- много добра кола за България, с лесна подръжда и много лека за управление и маневриране. За тези 6 години през които сме я ползвали( изминати около 135х. км.) слме сменили аспуховото гърне, най-задното(това им е слабо място на Фокусите) , двете стабилизиращи щанги и заден десе лагер на колелото. колата вървеше перфектно и нямам забележки по нейната експлоатация. Неприятен факт е скърцането на вратите, особено при смяната на сезоните. При нас скърцаха задните две врати и се налагаше често да ги смазвам. Нашата колая продадохме за 8х. лева, понеже нямаше климатик и АБС, а с тези екстри гони за тези години цена около 9-9500. Всичко , обаче е много относително. Важното е да попаднеш на собственик, който наистина се е грижил за колата. не е вярно, че всичко, което е карано в българия е с потрошена ходова част . Мога да тке уверя, че и тук можеш да попаднеш на читав фокус на малко или реални километри, добре подържан.
Поздрави!
Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
-
- потребител
- Регистриран: 24 мар 2006, 19:16
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6i
BadAngel написа:с какво мажеш вратите за да не скърцат, аз бях в мото пфое, мазаха с нещо (това още като я купих, но сега пак почнаха да скърцатiliyankostov написа:
Поздрави!
С VD 40. В МП му слагаха някаква графитна, но тя държеше от ден до 1пладне. ! или два пъти по време на смяна на сезона пролет-есен е достатъчно.
-
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 16:01
- Модел на автомобила: ford focus
Re: Форд Фокус
искам да попитам дали наистина е вярно, че агренажния ремък на фокус 1,6 зетек 2004г. се сменя за
пръв път на 120000км, както пише в сервизната книжка?
пръв път на 120000км, както пише в сервизната книжка?
- Mitrev
- потребител
- Регистриран: 27 окт 2008, 20:43
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v 100 к.с. - Ghia
Re: Форд Фокус
Супер са, аз съм с такъв и съм много доволен. То даже 1 френд си продава фокусчето, ако имаш интерес пиши лс.vales2000 написа:Колеги даите мнения за 1.6 литровия двигател на форд фокус