КЪДЕ, КАКЪВ И ЦЕНА ЗА АНТИФРИЗ ПРЕЗ 2010
- krasy_kynev
- потребител
- Регистриран: 11 юни 2009, 15:09
- Модел на автомобила: Форд фиеста 89г. 1.1
- Status: Извън линия
Re: КЪДЕ, КАКЪВ И ЦЕНА ЗА АНТИФРИЗ ПРЕЗ 2010
четири литра му са достатъчно, само дето термостата май и се прецака защото сега не иска да загрее когато карам. Загрява само когато я оставя на място 30 мин и перката на вклучва даже когато стигне максимума на сектора нормал.При каране стрелката остава между минимума и нормала и не мърда и парното не иска да топли
- ива
- потребител
- Регистриран: 27 яну 2008, 14:45
- Модел на автомобила: форд ескорт94 1.6 16v хечбек
Щом парното не топли-дали е обезвъздушена системата?А термостата трябва да се провери дали работи,да не е заседнал в отворено положение и затова да не може да загрее.Колкото до менте-антифризите наистина си прав,появяват се от време на време такива гадости.Аз също се придържам към мнението на колегата за пробата с фризера и не съветвам никой да си налива в колата нещо,което не е проверил-естествено ,ако си обича колата и се грижи за нея
.Аз лично си карам колата целогодишно с антифриз разреден за -30 градуса.Когато наближи зимата източвам около 50 мл от казанчето със спринцовка с маркуче накрая,разреждам го с 50 мл вода и го оставям за 24 часа във фризера.Ако не е замръзнал си карам спокойно с него.Във фризера ми е -14 градуса,така че като го разредя 1:1 би трябвало да издържи до -15.Ако пък замръзне изтеглям известно количество(след необходимите изчисления) и на негово място доливам концентрат,така че да стане пак за -30.А колкото до антифриза-купувам си го от склада за химикали Теоком от години и никога не е имало проблем да замръзне или дори да кристализира при правилно разреждане.

- Kamazabg
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2010, 11:35
- Модел на автомобила: Orion Mk3 1.3OHV Orion Mk3 1.6 EFI Tourneo Connect 1.8 TDCI
Абе за къФ антифриз говорите ?!?! Братовчед ми наливаше на Самарата смес от РАКИЯ и вода
Ама тфа го казвам напълно сериозно
Аз още си използвам антифриза който си донесох от Германия

Ама тфа го казвам напълно сериозно
Аз още си използвам антифриза който си донесох от Германия

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Кой колкото си обича колата , според това си я и храни ! 

Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- nikky
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
- Контакти:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=41611" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето още малко по темата.
Ето още малко по темата.
- Ianaki
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри
Аз смених моя точно преди 1 година, като сменях и водната помпа. Смених го изцяло с разреден 1:1 деионизирана вода и антифриз от българския Motox. В стария нямаше никакво замърсяване и т.н. Сега обаче, като чета колко бил некачествен този Motox се замислям дали да не направя една промивка и да го сменя с лукойлски или някакъв по-качествен. не ме претиснява замръзването,а п скоро да не започне някаква корозия по двигателя.
Някакви идеи?

-
- потребител
- Регистриран: 02 фев 2009, 18:54
- Модел на автомобила: Сеат Алхамбра тди 2001,Fiesta Jas 1,25 2000
Аз искам да се вклуча в темата с обяснение за синия и червения или розов антифриз.Тъ, при смяната на моя подзиме, от бензиностанцията до нас си взех от червения.Щеше да си отива с цвета на колата
!,ама продавача ме попита кои набор е и като му отговорих ме накара да върна този и да си взема от синия.Обясни ми,че червения е за новите модели с алуминиев двигател и не е подходящ за по стрите.Имал няква допълнителна съставка,която скапвала по старите двигатели или гумените съединения.Иначе цената им бе еднаква.