КЪДЕ, КАКЪВ И ЦЕНА ЗА АНТИФРИЗ ПРЕЗ 2010

Как да живеем съвместно и в разбирателство.
Масла. Антифриз. Автокозметика. Консумативи.
Потребителски аватар
krasy_kynev
потребител
потребител
Регистриран: 11 юни 2009, 15:09
Модел на автомобила: Форд фиеста 89г. 1.1
Status: Извън линия

Re: КЪДЕ, КАКЪВ И ЦЕНА ЗА АНТИФРИЗ ПРЕЗ 2010

Мнение от krasy_kynev » 11 окт 2010, 18:00

четири литра му са достатъчно, само дето термостата май и се прецака защото сега не иска да загрее когато карам. Загрява само когато я оставя на място 30 мин и перката на вклучва даже когато стигне максимума на сектора нормал.При каране стрелката остава между минимума и нормала и не мърда и парното не иска да топли

Потребителски аватар
ива
потребител
потребител
Регистриран: 27 яну 2008, 14:45
Модел на автомобила: форд ескорт94 1.6 16v хечбек

Мнение от ива » 13 окт 2010, 00:30

Щом парното не топли-дали е обезвъздушена системата?А термостата трябва да се провери дали работи,да не е заседнал в отворено положение и затова да не може да загрее.Колкото до менте-антифризите наистина си прав,появяват се от време на време такива гадости.Аз също се придържам към мнението на колегата за пробата с фризера и не съветвам никой да си налива в колата нещо,което не е проверил-естествено ,ако си обича колата и се грижи за нея :D.Аз лично си карам колата целогодишно с антифриз разреден за -30 градуса.Когато наближи зимата източвам около 50 мл от казанчето със спринцовка с маркуче накрая,разреждам го с 50 мл вода и го оставям за 24 часа във фризера.Ако не е замръзнал си карам спокойно с него.Във фризера ми е -14 градуса,така че като го разредя 1:1 би трябвало да издържи до -15.Ако пък замръзне изтеглям известно количество(след необходимите изчисления) и на негово място доливам концентрат,така че да стане пак за -30.А колкото до антифриза-купувам си го от склада за химикали Теоком от години и никога не е имало проблем да замръзне или дори да кристализира при правилно разреждане.

Потребителски аватар
Kamazabg
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2010, 11:35
Модел на автомобила: Orion Mk3 1.3OHV Orion Mk3 1.6 EFI Tourneo Connect 1.8 TDCI

Мнение от Kamazabg » 13 окт 2010, 10:43

Абе за къФ антифриз говорите ?!?! Братовчед ми наливаше на Самарата смес от РАКИЯ и вода =)): =)): =)): =)):
Ама тфа го казвам напълно сериозно
Аз още си използвам антифриза който си донесох от Германия :wink:
Изображение Изображение

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 13 окт 2010, 13:36

Кой колкото си обича колата , според това си я и храни ! :roll:
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
Kamazabg
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2010, 11:35
Модел на автомобила: Orion Mk3 1.3OHV Orion Mk3 1.6 EFI Tourneo Connect 1.8 TDCI

Мнение от Kamazabg » 25 окт 2010, 19:20

аз използвам това:
Изображение
Изображение Изображение

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
Контакти:

Мнение от nikky » 05 ное 2010, 19:26

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=41611" onclick="window.open(this.href);return false;

Ето още малко по темата.

Потребителски аватар
Ianaki
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри

Мнение от Ianaki » 15 ное 2010, 19:05

Аз смених моя точно преди 1 година, като сменях и водната помпа. Смених го изцяло с разреден 1:1 деионизирана вода и антифриз от българския Motox. В стария нямаше никакво замърсяване и т.н. Сега обаче, като чета колко бил некачествен този Motox се замислям дали да не направя една промивка и да го сменя с лукойлски или някакъв по-качествен. не ме претиснява замръзването,а п скоро да не започне някаква корозия по двигателя. :? Някакви идеи?

pelteka
потребител
потребител
Регистриран: 02 фев 2009, 18:54
Модел на автомобила: Сеат Алхамбра тди 2001,Fiesta Jas 1,25 2000

Мнение от pelteka » 05 яну 2011, 19:22

Аз искам да се вклуча в темата с обяснение за синия и червения или розов антифриз.Тъ, при смяната на моя подзиме, от бензиностанцията до нас си взех от червения.Щеше да си отива с цвета на колата :D !,ама продавача ме попита кои набор е и като му отговорих ме накара да върна този и да си взема от синия.Обясни ми,че червения е за новите модели с алуминиев двигател и не е подходящ за по стрите.Имал няква допълнителна съставка,която скапвала по старите двигатели или гумените съединения.Иначе цената им бе еднаква.

Отговори

Върни се в “ГРИЖИ, ПОДДРЪЖКА И ЕКСПЛОАТАЦИЯ”