Ниво на маслото 5 см над максимума?!?

Как да живеем съвместно и в разбирателство.
Масла. Антифриз. Автокозметика. Консумативи.
Потребителски аватар
liquid
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2006, 13:46
Модел на автомобила: 2001 ford cougar 2.0, 2006 ford explorer 4.0
Status: Извън линия

Ниво на маслото 5 см над максимума?!?

Мнение от liquid » 17 апр 2007, 00:10

Отдавна не бях писал тук, но неволята ме накара да питам спешно и за вашето мнение:
Карам Cougar 2.0 16V - реших да се поглезя и да си сменя масло и филтри в МП. Взех си колата и не погледнах какво са правили - все пак викам си МП са, лицензирани, ISO стандарти, не знам си какво.
Минах около 200-250 км и по път на магистралата за секунди отзад едни облаци син дим, ужас! Така няколко пъти на 4,000 оборота. Колата е на 5 години, 125,000 км. в разцвета на силите си, спортен автомобил, не би трябвало да дава такива проблеми. Когато спирам и изчаквам, виждам че маслото е 5 пръста над максимума!!
Отидох в МП и те признаха, че са сложили "малко повече". 5 см над максимума !?!
Сега, някой компетентен по възможност, може ли да даде съвет, какво може да съм съсипал вече по иначе безупречния двигател, какво да правя от тук нататък с колата си и МП.
Много мерси за съветите, слагам темата в още един раздел, нека модераторите ме извинят и ако трябва да я изтрият от там където не и е мястото. Много благодаря!!

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
Status: Извън линия

Мнение от cossy » 17 апр 2007, 03:17

Не е нужно да се пуска 1 тема на 2 места. Не е хубаво да се кара с масло над максимума, но в твоя случай ми се струва, че няма последствия щом само във високите пуши.... Както каза Наско, дали са изляли старото масло... цялото? Едната тема все пак ще бъде заключена :wink:
Изображение

Отговори

Върни се в “ГРИЖИ, ПОДДРЪЖКА И ЕКСПЛОАТАЦИЯ”