Сервиз за остановяване на проблем с течащо масло
-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 08:27
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1998
- Status: Извън линия
Сервиз за остановяване на проблем с течащо масло
Здравейте приятели,
преди да напиша каквото и да било, бих искал предварително да се извиня, ако вече има такава тема.
Имам проблем с автомобила си Форд Мондео 1998 1.8 Zteck 115 кс. Преди време забелязах, че има теч. Смених масло, маслен филтър, въздушен филтър като се надявах да открия проблема, тъй като външно не се забелязва никакъв удар. Уви не успях. Препоръчаите ми сервиз, където да открият от къде идва проблема - да я диагностицират.
Бих искал да ви попитам и колко би ми струвало.
Предварително ви благодаря.
Поздрави Светлин
преди да напиша каквото и да било, бих искал предварително да се извиня, ако вече има такава тема.
Имам проблем с автомобила си Форд Мондео 1998 1.8 Zteck 115 кс. Преди време забелязах, че има теч. Смених масло, маслен филтър, въздушен филтър като се надявах да открия проблема, тъй като външно не се забелязва никакъв удар. Уви не успях. Препоръчаите ми сервиз, където да открият от къде идва проблема - да я диагностицират.
Бих искал да ви попитам и колко би ми струвало.
Предварително ви благодаря.
Поздрави Светлин
- isoiso
- потребител
- Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
Re: Сервиз за остановяване на проблем с течащо масло
Минаваш на измиване на двг с пароструйка и препарат отдолу - отгоре - отвсякъде, подсушава се караш 5км и на оглед
Иначе има вероятност да разглобиш и смениш половината кола и пак да се изпуска нощем 

-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Забеляза ли къде по-точно е омаслено? отпред? отзад? долу ниско? горе? отстрани, под бобината?
-
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 16:33
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1998 1.3
По-принцип когато я гледах на канал забелязах някой неща. Но уви не направих снимки. Първоначално смятах, че е от масления филтър, но след смяната течът не престана. Препоръчайте ми сервиз, където да я закарам за да я погледнат. Искам да разбера от какво (един вид да и направят диагностика на това от къде е теча).
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
За сервиз се поогледай в тази секция на форума има доста...
А иначе така както го обясняваш май ти тече от масления датчик.
И аз сменях моя по същата причина - месец след смяна на масло забелязах, че ми тече около масления филтър. Като се наврях да поогледам се оказа, че не е филтъра, а датчика.
А иначе така както го обясняваш май ти тече от масления датчик.
И аз сменях моя по същата причина - месец след смяна на масло забелязах, че ми тече около масления филтър. Като се наврях да поогледам се оказа, че не е филтъра, а датчика.