Мото-Пфое Плевен

Отзиви, оценки, препоръки
angel.krasimirov
Status: Извън линия

Мото-Пфое Плевен

Мнение от angel.krasimirov » 30 дек 2008, 20:51

Здравейте,

т. като ми предстои да ползвам услугите на този сервиз за гаранционно обслужване на автомобила ми, моля да споделите лични впечатления от него - както положителни, така и отрицателни. Неща, с които може да се икономисат средства, а там пропускат да ни кажат и т.н.

За начало при покупката на автомобила ми обещаха 10% отстъпка на труд и резервни части. Дотук добре, но един приятел с Форд Мондео Дизел (1998) ми каза, че ползва 15% в същия сервиз??!

mitko1962
потребител
потребител
Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.

Re: Мото-Пфое Плевен

Мнение от mitko1962 » 30 дек 2008, 20:58

Колега,доколкото си спомням мошенниците от МП наистина правят 10% отстъпка на гаранционния преглед,но само на цената за труд.Иначе маслото,филтъра и ако има нещо друго да сменяш си го плащаш без отстъпки.Така че не е голяма ползата от тази отстъпка.Но ти нали сега купуваш колата,за какъв гаранционен преглед говориш,той ще е след година.

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 30 дек 2008, 21:17

mitko1962 написа:Колега,доколкото си спомням мошенниците от МП наистина правят 10% отстъпка на гаранционния преглед,но само на цената за труд.Иначе маслото,филтъра и ако има нещо друго да сменяш си го плащаш без отстъпки.Така че не е голяма ползата от тази отстъпка.Но ти нали сега купуваш колата,за какъв гаранционен преглед говориш,той ще е след година.
Говоря по принцип. А и ми предстои монтав на конзола за навигация Garmin, алуминиеви педали и алуминиеви дванти! Обещаната отстъпка бе за "труд и части"!

mitko1962
потребител
потребител
Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.

Мнение от mitko1962 » 30 дек 2008, 21:32

Може сега с тази криза и да са променили нещата.Ами дано да е така както са казали.Неразбрах каква конзола ще слагаш за навигацията.Имаш предвид че ще ти сменят панела където е CD-то с този панел с големия екран,така ли?

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Мнение от synthez 3D » 30 дек 2008, 21:43

Колега,виждам,че искаш да си добавяш разни опции по новата кола,но защо ще ти ги слагат в Мото Пфое?А и те дали изобщо знаят как да го направят?Ти пита ли ги кое от изброените неща е принадлежност и кое опция?Като гледам в каталозите, и алуминиевите педали и Гармин конзолата могат да бъдат и двете.А също така и джантите.Или с две думи искам да кажа,че е по-добре да се поръчат като опция директно от завода,отколкото да ти ги монтират като принадлежност.Освен това цената на заводските опции със сигурност е по-ниска,от цената на принадлежностите,поръчани отделно като резервна част.А конзолата я исках и аз,но се оказа,че ако я поръчам сега ще струва над 220 лв.Предполагам,че са ти казали също,че е съвместима само с Гармин 760 и не става за по-малките(и по-евтини) модели,което автоматично ме отказа да си я купя,защото трябваше да си сменя и Гармина.
Изображение

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 30 дек 2008, 22:43

:-/: Конзола за навигация? Може ли снимка на това?
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,

Мнение от synthez 3D » 30 дек 2008, 22:54

Ето я на снимка:
Прикачени файлове
nuvi-760-mount.jpg
garmin-ford-mount.jpg
Изображение

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 30 дек 2008, 23:12

:D Браво, харесва ми как е направено, доста изчистено.
Но ето и друг вариант, който ми се струва по-добър, а и по-евтин :

https://www.navisys.de/Kuda-Navi-Konsol ... a-ab-10-08" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 31 дек 2008, 00:28

synthez 3D написа:Колега,виждам,че искаш да си добавяш разни опции по новата кола,но защо ще ти ги слагат в Мото Пфое?А и те дали изобщо знаят как да го направят?Ти пита ли ги кое от изброените неща е принадлежност и кое опция?Като гледам в каталозите, и алуминиевите педали и Гармин конзолата могат да бъдат и двете.А също така и джантите.Или с две думи искам да кажа,че е по-добре да се поръчат като опция директно от завода,отколкото да ти ги монтират като принадлежност.Освен това цената на заводските опции със сигурност е по-ниска,от цената на принадлежностите,поръчани отделно като резервна част.А конзолата я исках и аз,но се оказа,че ако я поръчам сега ще струва над 220 лв.Предполагам,че са ти казали също,че е съвместима само с Гармин 760 и не става за по-малките(и по-евтини) модели,което автоматично ме отказа да си я купя,защото трябваше да си сменя и Гармина.
Автомобила вече е поръчан и днес си разписах договора за покупка и внесох 10% капаро! Каквото било - било... От тук насетне само опции... Със сигурност ми подариха велурени стелки Individual с Ford Individual лого и вишнев кант и алуминиеви спортни педали! Аз ще си взема въпросната конзола и никилирани капаци за огледалата...

ПП: Който си е взимал нова кола от Форд: Как идва от автовоза? Аз искам аз да и скъсам найлоните :) А и има ли как да избегнем да пробият капака на багажника с дрелката в КАТ изродите?
cenzor написа::D Браво, харесва ми как е направено, доста изчистено.
Но ето и друг вариант, който ми се струва по-добър, а и по-евтин :

https://www.navisys.de/Kuda-Navi-Konsol ... a-ab-10-08" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
Перфектен е, но от къде?

ПП: Имам Garmin 250W с малко стар софтуер. Нчкой знае ли къде и дали може да се ъпгрейдне?

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 31 дек 2008, 01:27

angel.krasimirov написа:А и има ли как да избегнем да пробият капака на багажника с дрелката в КАТ изродите?
Има как - с пари или връзки :lol: . Трябва да намериш правилния човек за регистрацията... да ти донесе номерата в къщи и ти да си ги сложиш. В Пловдив познавам такъв, ама в Плевен... да помагат плевенчани. Ако я взимаш на изплащане обаче едва ли ти ще я регистрираш, по-скоро МП ще свърши работата.
Изображение

Изображение

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 31 дек 2008, 02:36

debug написа:
angel.krasimirov написа:А и има ли как да избегнем да пробият капака на багажника с дрелката в КАТ изродите?
Има как - с пари или връзки :lol: . Трябва да намериш правилния човек за регистрацията... да ти донесе номерата в къщи и ти да си ги сложиш. В Пловдив познавам такъв, ама в Плевен... да помагат плевенчани. Ако я взимаш на изплащане обаче едва ли ти ще я регистрираш, по-скоро МП ще свърши работата.

А колко "струва" тази услуга приблизително?

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,

Мнение от synthez 3D » 31 дек 2008, 09:16

За съжаление или за радост, регистрацията я прави Мото Пфое,защото колата е тяхна.Всички документи си ги подготвят те и я регистрират заедно с няколко други автомобила и обикновено се чака доста за самата регистрация.Поне в Русе знам,че и номерата си ги слагат те.Колата не ходи в КАТ.Така,че опитай да говориш с дилъра си относно поставянето им.А колкото до найлоните,кажи на дилъра си да не ги свалят,защото това им е първото нещо,което ще направят.Освен найлоните има и разни лепенки и други опаковъчни материали,които също ги свалят.Понеже не ги бях предупредил първия път,на Фиестата и беше останало само найлончето на емблемата на кормилото!
А за C-MAXа им казах,че искам аз да си го разопаковам и ми го дадоха с найлоните.
Изображение

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 31 дек 2008, 14:08

synthez 3D написа:За съжаление или за радост, регистрацията я прави Мото Пфое,защото колата е тяхна.Всички документи си ги подготвят те и я регистрират заедно с няколко други автомобила и обикновено се чака доста за самата регистрация.Поне в Русе знам,че и номерата си ги слагат те.Колата не ходи в КАТ.Така,че опитай да говориш с дилъра си относно поставянето им.А колкото до найлоните,кажи на дилъра си да не ги свалят,защото това им е първото нещо,което ще направят.Освен найлоните има и разни лепенки и други опаковъчни материали,които също ги свалят.Понеже не ги бях предупредил първия път,на Фиестата и беше останало само найлончето на емблемата на кормилото!
А за C-MAXа им казах,че искам аз да си го разопаковам и ми го дадоха с найлоните.
Благодарности за съвета :P

Отговори

Върни се в “СЕРВИЗИ И УСЛУГИ”