Годишен технически преглед
-
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2017, 10:22
- Status: Извън линия
Годишен технически преглед
Здравейте,
Преди да задам въпрос бих искал да ви предоставя следната информация.
Миналата година си закупихме Форд 1,6 2000г. ГИ.
Забелязах, че бутилката ми е от 2000 г. Техническия ми преглед предстои да изтече.
Въпросът ми е, мога ли да мина преглед с по стара от 10 г. бутилка?
Ако не, мога ли да си закупя 2-ра ръка, но на по малко от 10 г. бутилка и да и поставя ''задължителната'' нова сонда.
Също трябва ли да я регистрирам наново бутилката и сондата?
Незнам какви са процедурите, за пръв път ще минавам преглед с АГУ.
Благодаря предварително на всички, които ще се изкажат по темата!
Преди да задам въпрос бих искал да ви предоставя следната информация.
Миналата година си закупихме Форд 1,6 2000г. ГИ.
Забелязах, че бутилката ми е от 2000 г. Техническия ми преглед предстои да изтече.
Въпросът ми е, мога ли да мина преглед с по стара от 10 г. бутилка?
Ако не, мога ли да си закупя 2-ра ръка, но на по малко от 10 г. бутилка и да и поставя ''задължителната'' нова сонда.
Също трябва ли да я регистрирам наново бутилката и сондата?
Незнам какви са процедурите, за пръв път ще минавам преглед с АГУ.
Благодаря предварително на всички, които ще се изкажат по темата!
- slavei2003
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2012, 12:06
- Модел на автомобила: FORD GALAXY 2.3 16V 146кс. 1999г. LPG FOBOS 2 OPEL VECTRA X16SZ LPG 1995г.
Re: Годишен технически преглед
Няма да минеш ГТП с бутилка над 8г.Ако искаш всичко да е законно, вземаш нова бутилка и старата сонда.Щом си с ГИ ,значи сондата е ЕВРО.Има изискване за годините на бутилката ,а не на сондата.Аз минавам без преглед на газта.Няма как да се разбере минала ли е преглед,защото вече няма стикери на бутилката.Има отбелязано в талона за ГТП,но в голямата част.
-
- потребител
Много благодаря за отговорът ти!
Надявам се си прав. Питах в един магазин и ми обясниха, че трябвало да си купя нова сонда, която да има някаква бубина....
Незнам дали е търговски трик, за да купя изцяло ново оборудване - бутилка, сонда и т.н...
Не намирам и като моят казус из нета...
Отново ти благодаря за мнението и искрено се надявам да си прав.
С нова бутилка и старата сонда да си мина преглед.
Моля само за отговор, в случай че си запознат - ако сложа нова бутилка, трябва ли да ходя някъде да я узаконявам, регистрирам или нещо подобно?
Надявам се си прав. Питах в един магазин и ми обясниха, че трябвало да си купя нова сонда, която да има някаква бубина....
Незнам дали е търговски трик, за да купя изцяло ново оборудване - бутилка, сонда и т.н...
Не намирам и като моят казус из нета...
Отново ти благодаря за мнението и искрено се надявам да си прав.
С нова бутилка и старата сонда да си мина преглед.
Моля само за отговор, в случай че си запознат - ако сложа нова бутилка, трябва ли да ходя някъде да я узаконявам, регистрирам или нещо подобно?
- slavei2003
- потребител
- Модел на автомобила: FORD GALAXY 2.3 16V 146кс. 1999г. LPG FOBOS 2 OPEL VECTRA X16SZ LPG 1995г.
Това ти казвам,че щом в момента си с ГИ, сондата ти е ЕВРО и клапана е електрически с бубина. >:D<: Отиваш в газ сервиз,сменяш старата бутилка с нова ,слагат ти старата сонда,дават ти паспорт на новата бутилка и газ към прегледа. >:D<:
П.П. Бутилката трябва да е същата по форма и размери като старата,за да функционира старата сонда коректно.
П.П. Бутилката трябва да е същата по форма и размери като старата,за да функционира старата сонда коректно.
Последна промяна от slavei2003 на 07 фев 2017, 11:33, променено общо 1 път.
-
- потребител
Жив и здрав да си. От дни пиша къде ли не, тук получих пълен и смислен отговор!
От Шумен съм, ако пиеш бира и имаш път насам, заповядай!
П.п. Бирата ни вече не е за хвалене, нито се произвежда изцяло тук, но ще се разберем
От Шумен съм, ако пиеш бира и имаш път насам, заповядай!
П.п. Бирата ни вече не е за хвалене, нито се произвежда изцяло тук, но ще се разберем

- slavei2003
- потребител