Отказ на БОШ СуперДизел за Форд Ескорт '98

Отзиви, оценки, препоръки
Потребителски аватар
a_panov
потребител
потребител
Регистриран: 18 сеп 2007, 00:04
Модел на автомобила: Mercedes Benz CLK 200
Контакти:
Status: Извън линия

Отказ на БОШ СуперДизел за Форд Ескорт '98

Мнение от a_panov » 30 дек 2008, 18:46

Здравейте

Ще си купувам Форд Ескорт турбо дизел '98. Собственика ми казва че колата пали трудно, 10 секунди въртене. Разбрахме се с него да я закараме заедно на сервиз и аз да си платя прегледа. Искам да се проверят свещите и компресията на двигателчето.

Обаждам се на БОШ СуперДизел които са на околомръсното и им казвам че имам Форд Ескорт турбо дизел '98 и искам да и се провери компресията и свещите - при тях се води така наречената "Диагностика на горивна система при покупко-продажба на автомобил.". Дига телефона някаква женска и ме прехвърля на чичка на около 45 години (съдя по гласа). И му пея същото каквото и на женската - искам така наречената при вас "Диагностика на горивна система при покупко-продажба на автомобил." Форд Ескорт турбо дизел '98, с две думи дали проверявате свещи и компресия на двигателя. Чичето казва - ние закачаме тестер за колата и казваме какво и е. Твойта кола е с механичва дизелова помта и нищо не можем да и направим (цитирам по памет). Питам пак а свещите ще ми проверите ли, ще ми измерите ли компресията, чичето отново повтаря - нищо не можем да направим (пак цитирам по памет). Не трябваше да ми говорят повече за да разбера че не съм желан там в тоя сервиз и затворих!

Не веднъж потребителите на тоя форум са ми помагали и сега въпроса ми е до тях.
1. В кой сервиз ще ми направят диагностика на двигателя, ще ми проверят свещите, ще ми измерят компресията и други?
2. Форд Ескорт турбо дизел '98 с механика ли е или с електронна помпа? Чвора може да не му се е работило и да ви ги е наговорил тия.
3. Има ли тая кола CANBus?

Потребителски аватар
maistorabg
потребител
потребител
Регистриран: 28 ное 2008, 03:19
Модел на автомобила: G6A
Status: Извън линия

Re: Отказ на БОШ СуперДизел за Форд Ескорт '98

Мнение от maistorabg » 31 дек 2008, 15:38

ЕНДУРА-ДЕ механика,компа чете само некви датчици и тава е :(

Отговори